Stjärnkusken slogs medvetslös i olycka

Foto: Martin Langels, ALN, Gustav Mårtensson

avPatrik Fernlund, Mikael Stengård, Minimedia

TRAV

Här är bilderna som skakar trav-Sverige.

Stjärnkusken Jim Frick flyger ur sulkyn – och slås medvetslös.

I natt kom det lugnande beskedet från sjukhuset – Jim Frick har inga allvarliga skador.

– Det känns väldigt skönt, säger hans svåger Leif Witasp.

Det var i lopp fem på Solvalla som den otäcka olyckan var framme. Det var på upploppet som Jim Fricks häst Only Lavec gick omkull och Jim Frick slungades ur sulkyn i 50 kilometer i timmen.

Jim Frick låg till synes livlös på banan och efter ett tag kom en ambulans till olycksplatsen. Frick fick dropp och fördes efter 30 minuter till Karolinska sjukhuset.

– Vi hjälpte honom att hålla fria luftvägar. Anledningen till att han låg så länge på banan var att vi ville vänta på en ambulans, sa en sjukvårdare på banan till TV4 Sport.

”Små blödningar”

Jim Frick fördes till Karolinska univeristetssjukhus, där han lades in neurokirurgen. Läkarna befarade först att hade skelettskador och blödningar på hjärnan.

Men en röntgen gav det lugnande beskedet.

– Den visade att han inte hade några inre skador. Men han har fått en kraftig hjärnskakning och möjligen en liten blödning på hjärnan. Men han har andats lugnt under natten och det finns ingen fara för hans liv, säger svågern Leif Witasp, som var med honom på sjukhuset i natt.

Kollegan skakad

Den otäcka olyckan chockade Travsverige. Travkusken och experten Lennart Forsgren är god vän med Jim Frick och blev mycket skakad av händelsen.

– Jag är väldigt tagen av det här. Det är en mångårig kollega till mig och jag blir väldigt bekymrad, sa Forsgren i direktsändning i TV4 Sport.