V75 flyttat till Åby

Lördagens V75-omgång flyttas från Färjestad till Åby.

Detta då Färjestads bana på grund av tjällossning inte är i tävlingsmässigt skick.

– Det är självklart oerhört olyckligt men vädrets makter råder vi inte över, säger ATG:s vice vd Benno Eliasson.

Färjestadstravet i Karlstad har haft stora problem med banan under veckan och på fredagskvällen kom man fram till att lördagens tävlingar, med Olympiatravets första delfinal som russinet i kakan, inte går att genomföra. Istället kommer dagens samtliga lopp att köras på Åbytravet utanför Göteborg. Där stängs de dubbla open stretch-spåren på upploppet så att förutsättningarna blir så lika dem på Färjestad som möjligt.

Alla lopp ska köras på samma tider som planerat och för dem som spelar med bankod är det Färjestads bankod (15) som gäller. De som redan har spelat har möjlighet att få sina insatser tillbaka fram till start av respektive spelform.

- Att det här händer en sån här dag med extra stort publikt intresse är extra tråkigt, men samtidigt kan vi inte riskera att ha en otjänlig bana och vi bedömer det här som en bättre lösning än att inte köra alls. Vi hoppas att så många som möjligt av de aktiva finns med i tävlingarna men vi förstår att det här ställer till det, säger Benno Eliasson.

Ola Johansson/Kanal75

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!