Svanstedt: Min andra häst har bättre chans

TRAV

Är det någon tränare som är glödhet i V75-finalerna så är det Åke Svanstedt.

Han har hela tolv hästar till start – och nu avslöjar han för Trav365 vilka som är de bästa chanserna.

– I ett lopp har min andra häst bättre chans än den jag kör, säger Svanstedt.

Axevallatränaren har vunnit V75-lopp sex veckor i rad.

Mycket talar för att det blir den sjunde i helgen.

För innan Torvald Palema ska ut i Elitloppet värmer Svanstedt upp med ett helt lass V75-hästar. Flera av dem är hårt betrodda och ser ut att ha bra chans.

För Trav365 berättar han nu vilka han tror mest på under lördagen.

– Det är stenhårda lopp och under en elitloppshelg är det tufft att gå ut och säga att man bara ska vinna. Mina hästar känns i alla fall riktigt fina och de har tränat bra under veckan. Det finns inget negativt att säga om någon, säger Åke Svanstedt till Trav365.

Så här kommenterar han sina hetaste chanser i jackpottomgången på V75.

– Conrads Garland (V75-3) känns minst lika bra som vid segrarna, kanske till och med lite bättre. Insatsen senast var otroligt bra. Trots att det var hårt tempo i loppet så kunde han avsluta i 1.09-fart sista 700 metrarna. Anledningen till att jag kör honom är att jag tycker att han är bäst av mina tre. Men även att han är lite speciell att köra och därför vill jag inte sätta upp en ny kusk. Hästen är snabb ut och det blir barfota runt om. Bra chans, säger Åke Svanstedt.

”Duger i gulddivisionen”

– S.J.’s Otto (V75-6) har gjort det fantastiskt bra på slutet. Faktum är att han har vunnit med krafter kvar i de två senaste starterna. Detta trots att avslutningarna har varit väldigt snabba. Hästen känns helt fräsch och fin i träningen och jag tror att han kommer att duga i gulddivisionen framöver. Jag tror att han gör ett bra lopp på nytt men det får inte häxa alltför mycket ifrån bakspåret. Kommer hästen bara till någorlunda kan han mycket väl speeda till seger igen. Barfota runt om och S.J.’s Otto och Conrads Garland känns som mina bästa chanser på förhand.

– Youpie (V75-3) har utvecklats enormt sedan han kastrerades i höstas. Det tog tid innan effekten kom men nu har det verkligen slagit väl ut. Han har även gått med öppet huvudlag i de senaste starterna och blivit mer fokuserad. Hästen är okomplicerad att köra och normalt sett borde han ha lite chans här också. Han känns fortsatt fin och det blir barfota runt om.

”Ågårds Lars har bättre chans”

– Ågårds Lars (V75-4) har utvecklats väldigt bra och har tagit åt sig sandträningen på bästa sätt. Det har gjort att han kan tävla barfota och han har blivit mycket mer effektiv i aktionen. Hästen har toppform och har varit väldigt bra vid segrarna. Det känns i jobben som att han håller samma form och det var synd på bakspåret. Med ett bättre läge hade jag trott på riktigt bra chans. Nu kan han vinna ändå men det krävs lite tur på vägen.

– Jag tycker att Ågårds Lars är bättre än Lexington Ås som jag kör. Men Lexington Ås är lite knepigare och jag vill inte sätta upp en ny kusk på den hästen med risk att det blir galopp. För mig som tränare måste jag se till helheten och försöka nå bästa möjliga resultat till hela stallet. Som jag ser det så har Ågårds Lars en bättre chans än Lexington Ås, trots spåren.

– Lexington Ås känns annars bra och han var fin vid segern senast. Han avslutade snabbt sista varvet och är rätt snabb ut bakom bilen. Bör väl också ses med lite chans, men jag tycker som sagt att Ågårds Lars är en bättre möjlighet. Barfota runt om på Ågårds Lars och skor på Lexington Ås.

– Sedan tycker jag inte att Nursery Rhyme (V75-1) är borta. Hon hade gjort sig lite illa i ett ben och blev struken senast men det var ingen träningsskada. Det gick snabbt över och har varit kanonfin vid segrarna innan. Hon är mycket snabb ut men det kan kosta att ladda från ett så här dåligt läge och det är flera startsnabba hästar innanför. Skully Gully är säkert bra i ordning eftersom de tar ut henne och hon kanske blir svår att slå. Men min häst känns så fin i träningen och har varit så bra att hon ska räknas om hon kommer till. Hon går barfota runt om igen, säger Åke Svanstedt till Trav365.