Karriären var över – nu gör stoet succé

Foto: Tintomara Hornline och Bo Eklöf.
TRAV

För ett år sedan trodde tränaren att karriären var över.

Men Tintomara Hornline räddades och under onsdagen vann hon på Solvalla.

– Det är sällan jag kör hästar som är så bra, sa kusken Bo Eklöf efter segern värd 60 000 kronor.

Lars Wikströms åttaåriga stjärnsto Tintomara Hornline skadade sig mycket allvarligt i juni förra året. Hästen slet av ett gaffelband och de flesta trodde då att hästens karriär var över. Efter den allvarliga skadan var det tänkt att hästen skulle bli avelsmärr men hästen blev inte dräktig och då valde ägarna att testa sin häst på tävlingsbanan igen – och det slutade med succé.

”Levt på sin styrka och löpskalle”

Tintomara Hornline har återhämtat sig på ett fantastiskt sätt efter skadan och under onsdagen gjorde hon årets sjätte start. Hästen startade i ett V64-lopp på Solvalla och det slutade med en enkel seger. Bo Eklöf, som körde hästen, hamnade långt bak från början men efter 500 meter körde Eklöf fram utvändigt ledaren. In på upploppet hade Tintomara Hornline knäckt ledande Alandias Karisma och den sista biten kunde Bo Eklöf sitta still i sulkyn. Segern blev enkel och vinnartiden blev 1.12,7. Efter segern besökte en mycket imponerad kusk vinnarcirkeln.

– Hon har nog levt på sin styrka och löpskalle under hela sin karriär. Det är sällan jag kör hästar som är så bra som hon och jag tycker att hon är en häst för stoeliten, sa Bo Eklöf efter segern som var värd 60 000 kronor.