Loppen med 190 miljoner i potten

avMadeleine Brohlin, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Världens galoppelit möts i Dubai

Foto: AP

På lördag möts världens galoppelit i Dubai.

Sammanlagt tävlar man om hela 190 miljoner kronor i prispengar vid årets World Cup-kväll.

Den svenskägda hästen Gloria De Campe jagar revansch efter fjolårets andraplats i Dubai World Cup, skriver Skandinavisk galopp.

På lördag är det dags för årets upplaga av Dubai World Cup på den nya toppmoderna banan Meydan. Under kvällen rids det åtta löpningar med en prispott på 190 miljoner kronor.

Ute efter revansch

Från Sverige finns den svenskägda hästen Gloria De Campeao med och jagar revansch efter sin andraplats vid fjolårets upplaga av Dubai World Cup.

Gloria de Campeao ägs av den svenske affärsmannen Stefan Friborg. Flera av konkurrenterna har aldrig tävlat i Dubai, men Gloria Campeao har redan gjort två starter i år. Högst rankad inför loppet är dock den amerikanska hästen Gio Ponti som rapporteras ha tränat riktigt bra inför loppet.

I prispotten finns tio miljoner amerikanska dollar, omkring hälften av pengarna går till vinnaren av loppet, skriver Skandinavisk galopp.

I år är det även första gången som en svensk jockey är med och tävlar under World Cup-kvällen. I UAE Derby rider Per-Anders Gråberg den norsktränade hästen Timely Jazz.

Publicerad: