Så har Fredrik, 39, vunnit 15 miljoner

Foto: Fredrik Källström.
TRAV

På lördag kan man vinna 55 miljoner kronor på V75.

En som vet hur det känns att vinna storvinster är säljcoachen Fredrik Källström, 39 – han har spelat in 15 miljoner på trav.

– Man blir alldeles till sig och tror inte att det är sant, säger han.

2006 och 2007. Det är två år som Fredrik Källström, 39, sent kommer att glömma. Under de två åren drog han in två miljonvinster på V75 – med bara några månaders mellanrum. Han vann 1 022 000 kronor i maj 2006 och nästa storvinst kom i januari 2007, då blev utdelningen 2,6 miljoner kronor. Fredrik drev en spelbutik i Stockholm mellan 1993 och 2003, men sedan så beslutade han sig att flytta till Bollnäs. Trots flytten spelar han bolagsspel ihop med sina gamla kunder i Stockholm. Men någon jättesuccé efter miljonhysterin för några år sedan har det inte varit.

– Det har inte varit någon höjdare på sistone, lite småvinster så där. Vi fick in sju rätt i helgen, men det gav knappt någonting, säger Fredrik Källström.

– Jag har varit nära några gånger, men det har inte blivit några storvinster. Inga miljoner i alla fall.

Inte ekonomiskt oberoende

Källström har spelat bolagsspel länge och genom åren har det blivit mycket vinster på trav. Nästan alla vinster har varit på V75.

– Jag har kört mycket bolagsspel och haft spelbutik så jag har ju spelat in mycket, men det mesta är ju till kunder, säger han.

Hur mycket är det?

– Bra fråga. Det måste handla om 15 miljoner kronor, det skulle jag gissa. Några hundratusen av de vinsterna har jag fått själv.

Vad har du gjort för pengarna?

– Jag har rest lite, lagt handpenning på bilen och fixat med huset och så...

Har vinsterna förändrat ditt liv på något sätt?

– Nej, det har det inte gjort. Man har kunnat rest lite mer än vad man kunnat gjort annars. Några stora utsvävningar har det inte blivit. Man är inte ekonomiskt oberoende om man säger så, ha ha.

”Blir ett jäkla tryck”

Alla V75-spelare drömmer om att bli miljonärer, men de flesta av dem kommer aldrig få uppleva det. Fredrik vet dock precis hur det känns när hästarna passerar mållinjen i V75-7 och pengarna trillar in på kontot.

– Man blir alldeles till sig och tror inte att det är sant. Jag springer och kollar kupongen för att se att det verkligen stämmer. Det är jättekul och det blir ett jäkla tryck efteråt. Alla ringer och så. Jag har ett 70-80 tal personer som är med på bolagen som jag gör, så om systemet sitter brukar telefonen gå varm.

Hur mycket spelar ni för varje vecka?

– Bolagen som jag lämnar in för är på 16 000-17 000 varje vecka. Det är bara V75. Det händer att vi spelar V64 någon gång om det är jackpott, men annars är det bara V75.

Spelar du alltid med dina vänner?

– Det är gamla kunder från spelbutiken i Stockholm. Sen gör man lite själv med andra kompisar. Det är lite allt möjligt man spelar på då. Till exempel så åker jag och fyra kompisar till London på fredag och kollar på fotboll. Vi kom tvåa i Stryktips-SM, berättar Fredrik Källström.

”Ett riktigt party”

Trots resan kommer Fredrik att spela V75 på Bergsåker. Det är jackpott med 55 miljoner kronor i potten.

Vad gör du om du vinner alltihop?

– Jag skulle bli ganska glad faktiskt, ha ha. Sen skulle jag ha ett riktigt party för alla vänner och bekanta.

– Men jag skulle inte sluta jobba, det är ganska skönt att jobba lite. Jag skulle unna mig lite extra lyx med hus och resor. Få lite mer tid med min dotter också, så man kanske inte jobbar full tid, säger Fredrik Källström.

Knepen – så blir du miljonär:

Fredrik Källström, 39, har spelat in 15 miljoner på trav. Här är knepen som gjort honom framgångsrik.

Gå på egna idéer.

Lyssna på experten Ralf ”Raffe” Vadsmo. Han är en nära vän till mig och den absolut bästa experten som är med i tv. Han är den enda expert jag lyssnar på.

Stora system: Hitta en spik. Gå kort i ett lopp och gardera resten. Jag spelar Jokersystem.

Mindre system: Hitta två spikar och gå kort i två lopp. Gardera rejält i resten av loppen.

När det är jackpott spelar jag endast V7 (bara för sju rätt). När det inte är jackpott så spelar jag bara V75.