Bästa hästen i fältet – spikas på två system

Nicklassons tipsettor, skrällar och motbud till V86 på Bjerke och Solvalla, onsdagen den 13 januari

Frode Hamre och Staro on The Rocks spikas.
Frode Hamre och Staro on The Rocks spikas.

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Bjerke och Solvalla, den 13 januari.

Sportbladets expert Per Nicklasson tippar omgången.

Via ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se kan du ta rygg på Sportbladets experters V86-system på ATG Tillsammans. Följ länkarna nedan.

Spelstopp 20.30

TV12 20.00

ATG Live 18.00


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V86. [Extern länk]


V86–1


Loppet

Ojämnt lopp där det främst är – det på papperet – fina – läget som kan ställa till det för favoriten.


Tipsettan

Av någon anledning har ATG inte mäktat med att presentera en komplett startlista till V86-1. Vi kan meddela att Staro on the Rocks har haft startspåren 3,5 respektive 6 bakom bilen i sina tre senaste starter. Staro on the Rocks är en gedigen nybliven fyraåring som vi sett hävda sig mot bra motstånd även här i Sverige. Trots att han haft en lång säsong verkar formen hålla i sig. Han kan dock få svårt att hålla ledningen, vilket kan ställa till det. Om Staro on the Rocks hittar ut tidigt och körs offensivt blir han svår att besegra.


Motbuden

Key to Happen matchas hårt med täta starter inom loppet av fyra dagar. Näst senast galopperade han, för tre starter sedan var han tvåa som rätt betrodd i samma lopp som Staro on the Rocks vann. Fougueux vann åtta lopp på 22 starter i fjol. Får inleda det här året med att starta flitigt. Om han står pall för det är han en av dom som kan utmana favoriten.


Skrällbudet

Forrest Beemd från bra spår?


Spetsbudet

Staro on the Rocks.

Vår rankning

1 Staro on the Rocks

3 Key to Happen

10 Fougueux

8 Ethoca

2 Forrest Beemd

9 Expresso Doc

7 Tassen H.

V86–2


Loppet

Låg klass med få deltagare. Den ena av favoriterna har ett bra spår, den andra ett dåligt spår. Vi spikar.


Tipsettan

Grevin Sisu kan bättre än senast, men egentligen borde man behandla honom med lite försiktighet den här gången. Uppgiften är dock alldeles för bra för att vi ska kunna göra det. I och med att huvudkonkurrenten Opalis drog ett så dåligt spår ska Grevin Sisu ses med toppchans. Han har dock inte råd att tappa travet som han gjort några gånger i karriären, men i övrigt behöver han nog inte (förutsatt att Opalis hamnar så dåligt till som hon ser ut att riskera att göra) för att ta hem det här loppet.


Motbuden

Bakom Opalis, som är en bra häst för klassen, är det väldigt tunt med motbud till Grevin Sisu. Men C.R.Nobless har i alla fin form.


Skrällbudet

Titan Igiro kan öppna bra. Om han når sargen och får en vilsam resa kan han kanske räcka till för att tätstrida på allvar.


Spetsbudet

Vi spelar på att Grevin Sisu, om han inte håller ledningen av egen kraft, kan komma ut tidigt för att i en andra skede ändå kunna köra sig till ledningen.


! Statistikvinnaren

Opalis

Vår rankning

1 Grevin Sisu

8 Opalis

9 C.R.Nobless

5 Titan Igiro

4 Amazing Dream N.O,

3 Imakeyouproud

2 Celinn Palema

6 Son of Triton

V86–3


Loppet

Kallblodslopp.


Tipsettan

Eftersom det är ett rätt så litet fält spelar förhoppningsvis utgångslägena mindre roll. Då kan man gå på dagsform istället, vilket gör att tipsettan känns tämligen given på Frier Birk som var överlägsen vid segern senast och gången före höll starkt efter en tung slutrunda. I nuvarande form ser han ut att vara en häst som tål att göra grovjobbet.


Motbuden

Finnskog Nox är en fin häst med pigg uppsyn. På 18 starter i fjol var han bland de tre 14 gånger. Tyvärr med lite fel lutning då han blev tvåa sju gånger, att jämföra med fem segrar. Vi vill egentligen inte ifrågasätta hans vinnargnista – fem segrar på en säsong är ändå bra – men tre raka andraplatser nu, och kanske borde han ha avgjort senast? Vi tycker hursomhelst att han är ett givet bud den här gången. Sedan tycker vi att det är jämnt. 


Skrällbudet

Eikmann rankas ner lite, men det är en fin häst. Senaste insatsen var dock märklig. Han öppnade snabbt, satt i rygg ledaren. Såg fin ut, gick ut i andraspår 500 kvar, men stannade helt kort därpå. Såg mycket märkligt ut, och nästan mer som att kusken gav upp än hästen. Trav är sannerligen inte enkelt, och det ska bli spännande att läsa kuskintervjuerna och få förklaringen till den insatsen.


Spetsbudet

Eikmann är startsnabb. Han är vårt bud, men vi får erkänna att vi inte har järnkoll på alla de här hästarna och hur de historiskt har öppnat bakom bilen.

Vår rankning

8 Frier Birk

9 Finnskog Nox

3 Reime Kongen

2 Bråtnesfaks

5 Pfofessor Ö.K.

1 Alsaker Pumbaa

6 Eikmann

7 Helle Spik

4 Lome Gant

V86–4


Loppet

Som V86-omgången i helhet – ingenting att hänga i granen.


Tipsettan

Power Blaster var fin från ledningen senast. En liknande insats från spets igen renderar toppchans. Men helt säkra på att han håller ledningen är vi inte.


Motbuden

Genie Am kommer från seger, har vunnit fyra lopp på elva starter och ska tas på allvar. Oliver Hall var bland de två första åtta gånger på elva starter i fjol, det är ett riktigt starkt facit.


Skrällbudet

Mogas Casanova har så dåligt spår att han inte kan kallas ett hett segerbud. Men hästen själv är inte så tokig, skulle kunna slå till med klaff.


Spetsbudet

Power Blaster är ingen startraket men har vettig chans att hålla ledningen. Det är nog främst Loveyouecus och Upside Face han måste hålla ut.


! Statistikvinnaren

Oliver Hall.

Vår rankning

1 Power Blaster

9 Genie Am

5 Oliver Hall

6 Upside Face

4 Loveyouecus

8 Mogas Casanova

10 Unity Millpond

2 Kalas

3 Philip S.F.

11 Another Lucky Day

12 Bravo Pandino

7 After All Flash


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V86. [Extern länk]


V86–5


Loppet

Fortsatt få deltagare (har det någonsin varit färre totalt sett i en V86-omgång?) men ett bra lopp.


Tipsettan

Vi gillar intrycket på Dream Builder i de senaste starterna, det är nästan så att vi börjar kunna honom… Spåret är inte bra då han inte är snabb nog att kunna ladda för tidig tätkänning. Men han är desto mer spurtstark och blir det bara inte alltför uppullat är det bra chans att Dream Builder sänker allt över upploppet.


Motbuden

Harley är en bra häst. Han fick en mycket tung slutrunda senast, med tanke på de var sjätteplatsen klart godkänd. Nu får han en bra resa, slipper han alltför tidigt grovjobb på egen hand är han gjuten i segerstriden. Kamperhaugs Dina dök till ledningen senast. Släppte och blev därefter fast med rubbet sparat. Det är hårdare emot nu men formintrycket senast var så bra att hon känns intressant. Mellby Frodo har inget riktigt segerläge, men han övertygade senast, låt vara i enklare gäng och kan inte nonchaleras här heller.


Skrällbudet

Personal Goals har jämn och fin form. Kan rensa en del vid seger mot bra motstånd.


Spetsbudet

Kamperhaugs Dina är snabb ut. Frågan är hur hon lägger upp loppet? Det finns några bra att eventuellt släppa till. Svårläst lopp på det sättet.

Vår rankning

7 Dream Builder

2 Harley

5 Kamperhaugs Dina

8 Mellby Frodo

6 Alpha Scarlet B.R.

4 Personal Goals

1 Massive Speed

3 Amazing Street

9 Lady Ann

V86–6


Loppet

Få hästar, men många av dom är fina.


Tipsettan

Global Winner möter två stallkamrater som skulle kunna vara lika bra som honom om de fungerar. Men det är Global Winner som är den pålitlige i trion. Han har dessutom bra form och, får man ändå lov att säga, möter enklare motstånd den här gången. Mika Forss är ingen kusk vi gärna håller i handen – han har noll segrar på sex starter tillsammans med Global Winner som själv har sex segrar på 29 starter – men den här gången gör vi valet att ändå spika Global Winner.


Motbuden

I och med att Marrakesh såväl som Deede Star har haft svårt att få till det på slutet rankar vi istället upp Digital Class, för att hon är pålitlig och har ett bra spår. Marraskesh inledde karriären urstarkt men nu är det ett bra tag sedan han senast vann. Det borde finnas en växel till att peta i, men när hittar han den? Deede Star har det som krävs för att vinna, men gör i gengäld bort sig med galopp gång efter gång just nu. Konstigt, med tanke på att han började karriären stabilt. Om han trampar iväg kan han öppna bra.


Skrällbudet

Grinnebys Orion har form. Om de bästa gör bort sig?


Spetsbudet

Öppen spetsstrid. Deede Star är snabb ut om han fungerar. Känslan är ändå att Global Winner ska ha en vettig chans att kunna köra sig till spets. För att konkurrenterna har respekt för honom, och för att stallkamrater sällan sätter käppar i hjulen för varandra, inte ens fast det är lånekuskar i vagnarna.


! Statistikvinnaren

Deede Star.

Vår rankning

4 Global Winner

2 Digital Class

1 Marrakesh

5 Deede Star

3 Grinnebys Orion

9 Stud Muffin

8 Je t’Aime Explosiv

6 Residual Thrust

7 This Is Alex

V86–7


Loppet

Sprinterlopp där vi tycker att det är två hästar som höjer sig, de två startsnabbaste.


Tipsettan

Bianca Sisa svepte till ledning i sista sväng senast men ställde till det för sig in på upploppet och galopperade med ett klart grepp om loppet (istället var det Classic Delight som kunde vinna efter en bra insats). Nu har hon spetschans. Även om hon inte är beroende av den positionen vore det förstås en klar fördel om hon skulle nå dit.


Motbuden

Brage Hindö är ute efter ledningen han också, men inte heller han är spetsberoende, näst senast vann han från dödens på imponerande vis. Sju segrar på tolv starter i fjol imponerar, och vi kunde lika väl ha tippat Brage som Bianca – vi har i alla fall väldigt svårt att säga vem som är bäst av dessa två. Vi streckar tre hästar till men det här loppet skulle man kunna låsa på två streck.


Skrällbudet

Skytten Lisl var positiv senast. Bra läge nu.


Spetsbudet

Brage Hindö är snabb från början, men vi säger ändå fördel Bianca Sisa att ta sig förbi. Ilenna Bonanza är också en faktor i spetsstriden, men vi räknar med att hon släpper.

Vår rankning

4 Bianca Sisa

2 Brage Hindö

1 Skytten Lisl

5 Delight Classic

6 Next Game

9 U.Bergs Svante

10 Glazier’s Support

7 Eddie Arctous

3 Ilenna Bonanza

8 Prince Tanic

V86–8


Loppet

Kul lopp även om det inte håller någon högre klass.


Tipsettan

Cash Cowboy såg formstark ut senast då han följde med bra mot fina hästar i täten. Nu har han spetsläge. Normalt sett skulle vi säga bra chans att leda runt om. Det kan det vara, men den långa distansen gör oss lite villrådiga. Kanske också kusken, beträffande taktiken?


Motbuden

Cassius Ima visade fortsatt form senast. Gången före övertygade han då han vann på lång distans. Visserligen från spets då, nu får han gå bakifrån. She Follow Me bör kunna räcka långt om hon får spara speeden.


Skrällbudet

Worrywart har visat att han kan avsluta vasst.


Spetsbudet

Cash Cowboy håller ledningen. Finns inte så många att släppa till, även om en smygare i debuten på lång distans kanske skulle vara eftertraktad?


! Statistikvinnaren

Cash Cowboy.

Vår rankning

1 Cash Cowboy

9 Cassius Ima

2 She Follow Me

6 Worrywart

3 Raj’s Oh Lord

4 Simb Rubinette

12 Bang Boomerang

7 Vavin Love

10 Icarus Boko

5 Chapman Hörda

11 Girlpower Sisu

8 Totte C.D.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V86. [Extern länk]


Per Nicklassons V86-tips:

Bästa spelet

Tvillingspel, V86-5. Nummer 5 som utgångshäst, mot nr 2 och 7. Två kombinationer.

Spiken

Staro on the Rocks (V86-1) är bästa hästen i sitt lopp. Bör ha bra chans om han inte fastnar, ska inte behöva ske. Grevin Sisu (V86-2) har en mycket bra uppgift med värsta konkurrenten från dåligt spår. Global Winner (V86-6) har fin form och är en bra häst.

Luringen

Simb Rubinette (V86-8) har bra läge, gynnas nog lite av distansen, har smygform.

Tänk på att …

det för första gången som norska Bjerke står som delad värd för V86-spelet tillsammans med Solvalla.

Tränarligan, Solvalla

1) Timo Nurmos, 3 segrar

2) Fredrik Wallin, 3

3) Per Lennartsson, 1

4) Andreas Forsberg, 1

5) Stig H Johansson, 1

Stora systemet

Avd 1: 1 Staro on the Rocks (3–10)

Avd 2: 1 Grevin Sisu (8–9)

Avd 3: 8–9–3–2–5–1 (6–7)

Avd 4: 1–9–5–6–4 (8–10)

Avd 5: 7–2–5–8 (6–4)

Avd 6: 4 Global Winner (2–1)

Avd 7: 4–2–1–5–6 (9–10)

Avd 8: 1–9–2–6–3–4 (12–7)

3 600 rader/900 kr

Lilla systemet

Avd 1: 1 Staro on the Rocks (3–10)

Avd 2: 1 Grevin Sisu (8–9)

Avd 3: 8–9 (3–2)

Avd 4: 1–9–5–6–4 (8–10)

Avd 5: 7–2 (5–8)

Avd 6: 4 Global Winner (2–1)

Avd 7: 4–2 (1–5)

Avd 8: 1–9–2–6–3–4 (12–7)

240 rader/60 kr

Chanssystemet

Avd 1: 1–3–10–8–2 (9–7)

Avd 2: 1–8–9 (5–4)

Avd 3: 8 Frier Birk (9–3)

Avd 4: 1 Power Blaster (9–5)

Avd 5: 7–2–5–8 (6–4)

Avd 6: 4–2–1–5–3 (9–8)

Avd 7: 4–2 (1–5)

Avd 8: 1–9–2 (6–3)

1 800 rader/450 kr

DD-systemet

DD-1: 4–2

DD-2: 1–9–2

V5-loppen, Solvalla

V5-1: 6 Red Hot Roadster, 5 Gloria Sisu, 4 Flacco. 

Outs: 3 Uakari.

V5-2: 1 Hollywood Wildcat, 3 Optimum Bankrobber, 4 Bottnas Gambler. 

Outs: 10 Perfect Score Ås.

V5-3: 6 Karisma Boko, 2 One For All, 7 Wilson Knight. 

Outs: 9 Kutafort.

V5-4: 3 Racing Brodda, 1 Dixie Brick. Outs: 2 Gobi Princess.

V5-5: 3 Marion Fouty Bon, 1 Destiny Laughed, 6 Riptide Bay. 

Outs: 7 Dear Matrix.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V86. [Extern länk]


Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN