V75-tips

”Vann från samma läge senast – har toppform”

Hedbergs V75-krönika • Analys • Tre bästa • V75-systemet • Lördag 6 augusti på Rättvik

Av: 

Casper Hedberg

Spets och slut. Det tror experten Casper Hedberg är receptet för 2 Park View (V75–5) som är en av spikarna på Rättvikstravet.
Spets och slut. Det tror experten Casper Hedberg är receptet för 2 Park View (V75–5) som är en av spikarna på Rättvikstravet.

TRAV

Konceptet ”Sommartravet” verkar vara skrotat.  Men sommar, trav och Rättvik hör ändå ihop. 

Det kan man liksom inte bestämma bort.

Luriga lopp lockar med potentiell hög utdelning.

Det kan man liksom inte motstå.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem. Spelstopp 16.20. [Extern länk]


V75-1:

3 L.L.Royal är favoritspelad i ett öppet lopp. Oavsett om det blir favoritvinst eller ej, den som är först i mål är nog den som får mest fördelaktiga resan. Kanske blir det Robert Bergh som drar längsta strået, kanske någon annan.

Sorry för denna mellanmjölks-utläggningen. Ska jag bidra med något konstruktivt (nu pratar vi standardmjölk) så är det 12 Mojo Express. Bu för spåret, men jippie för formen.  Men loppet startas med voltstart och då betyder spår tolv inte per automatik en dödsdom. Med en skicklig försvarare (Torbjörn Jansson i detta fallet) kan man tala omkull de  gubbvilande nämndemännen och rent av bli frikänd. Adrenalinpumpad över domslutet levererar Mojo Express sedan en ”hållkäften-avslutning”.

V75-2:

 Spår fyra, två och fem - i den ordningen - tar oftast ledningen på V75 på Rättvik. Och från just dessa spår hittar vi formstarka hästar, med startsnabbhet som en av sina framträdande egenskaper. 

Det lär laddas rejält.

Kanske är jag enkelspårig, men jag fortsätter att tro på Walmann/Jansson. Kolla hur 7 Dorob gick sista 700 meterna senast. Det skedde incidenter nog för en hel roman (typ), men Dorob tog omtag varje gång och vara ändå nära segern till slut.

Snacka om oflyt, och snacka om skalle.

V75-3:

1 Milliondollarrhyme vräker sig iväg mot ledningen  och kan sedan inte förlora. 

Så borde det vara.

Eller. Alternativ två.

3 Sesmic Wave slungar sig till spets och kan sedan inte förlora.

Också ett tänkbart alternativ.

Men. Man vinner inga lopp på gamla meriter. Handelsvaran som funkar är färsk form och då verkar det som om både Milliondollarrhyme och Seismic Wave har övertrasserat sina konton. 

2 Global Badman debuterar i guld och han har i alla fall fått in lönen punktlig den 25:e varje månad och kanske till och med sparat en slant, för han har glänst på slutet.

8 Snowstorm Hanover lider inte heller han av likvida problem, men han hade ingen tumme med spårgudarna. Kan gå ändå.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem. Spelstopp 16.20. [Extern länk]


Kräver visst flyt

V75-4:

12 Todin är van att möta världens bästa kallblodshästar. Han slipper den yppersta eliten nu och fokus för kusken Kim Eriksson blir att så fort som möjligt ta sig ut i ett andraspår. Todin är snabb iväg och planen bör lyckas.

Men, att ta 20 meter över kort distans kräver visst flyt längs vägen. Ligger något gruskorn på Rättviks travoval fel kan det bli svårt att nå fram till 1 Ramstad Balder. 

Jag dubblar.

V75-5:

 2 Park View vann från precis samma läge senast på ett mycket bra vis och allt tyder på toppform.  1 Isa är snabb ut, men inte intresserad  av ledningen här. Loppet nu är halvvarvet längre än senast, men Park View har tagit sju av tretton segrar i Norden över medeldistans så historiskt sett har medeldistansen funkat bra. Norske tränaren Erik Killingmo kan få en toppendag på Rättvik. Han tränar nämligen också Todin (V75-4).

V75-6:

Puh. Spikar man inte 14 Filippa B.J. så är det hart när omöjligt att dra gränsen för vilka som ska beredas plats på systemet. Loppet är mycket jämnt, men är Filippa B.J. som senast, eller näst senast för den delen, så är hon hästen att slå. Hon har springspår, med springband, och Jorma Kontio i sulkyn. 

Jag blundar och skjuter.

V75-7:

2 Doldis har hittills levt upp till sitt namn, i alla fall som spelobjekt. Men nu blir det surr om honom, med all rätt.

Jag tror att han har en fin chans och placerar honom överst i rankingen, men i och med att många springer efter samma boll vidgar jag perspektivet och ser mig omkring. 

Och det finns att skåda.

4 Speedy Cash Vicane är en vass spurtare och detta ser ut att kunna bli Kim Erikssons dag. Det känns som en bra korg för många av mina ägg.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem. Spelstopp 16.20. [Extern länk]


Hedbergs tre heta

Helgens tips

12 Mojo Express (V75-1) och 7 Dorob (V75-2) är roliga skrällar i inledningen. Formen sitter och Torbjörn Jansson är fortsatt en toppkusk. Hade till exempel Örjan Kihlström kört hade nog V75-procenten varit betydligt högre.

Casper Hedbergs V75-system

V75-1: 3–12–1–2–9–4–8 (5–7)

V75-2: 4–5–7–2–8 (1–6)

V75-3: 2–8–1–3 (10–4)

V75-4: 9–1 (15–14)

V75-5: 2 Park View (8–4)

V75-6: 14 Filippa B.J. (9–6)

V75-7: 2–4–7–1–8–3–10–9–5–12 (11–6)

2 800 rader/1 400 kronor


Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75-tips

V75-tips

V75

Trav

Halmstad