Mejla

Micke Nybrink

”Spikar hemmahoppet – var monstruöst bra”

Micke Nybrinks V75-krönika – lopp för lopp • Lördagen den 9 april på Jägersro

Upstate Face spikas på V75 av Micke Nybrink.
Upstate Face spikas på V75 av Micke Nybrink.

TRAV

Jackpott på Jägersro och första kvalet till Paralympiatravet.

Vem som vinner det loppet?

Spelarna gissar att storfavoriten är i form.

Jag spikar hemmahoppet som ser monstruöst bra ut.


ANNONS: V75-jackpott 50 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V75. [Extern länk]Om det ger massor eller inte är svårt att spå. Förra året, motsvarande omgång, fick vi (eller okej, de) som hade sju rätt 23 lax. Vid ett tillfälle de senaste fem Skåneomgångarna har alla rätt gett över miljonen. Två gånger har femmorna fryst inne.

V75-1: Det kan vara så att Lady Beluga leder hela vägen över 1 640 meter på hemma- och den ökända spetsvinnarbanan. Hon har vunnit sex lopp på sex försök från ledningen och aldrig förlorat över 1 640 meter (3/3).

Men det är ingen räkmacka. Utifrån gasas det vilt, både Hindy Heikant och Georgia Am är vesslor.

Missa inte specialpreparerade Heloise Am som är hur bra som helst en bra dag. Walmann har siktat hit och Kim Eriksson kör med knutna nävar.

V75-2: Ganska lätt, hoppas jag. Kentucky River var bra i ett klent gäng i debuten för årets tränare 2021, Per Nordström. Det är en mosare av rang, hästen alltså, och Nordström anfaller så fort de sänker farten.

Motbudet är Lucky Guy Boko som haft tur med spåret, öppna bra och kan leda hela vägen. Comebacken var stark, rent av riktigt bra. Han stred hela vägen efter dödens sista 1 500.

Tapper i årsdebuten

V75-3: Strålande klass och jag spikar Rackham den röde.

Han var tapper i årsdebuten, föll ”med ketchupflaskan i topp” och ger järnet för spets.

Rackham är en bössa som inte förlorar i den positionen. Ja, det är jättetufft emot men, som sagt…


ANNONS: V75-jackpott 50 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V75. [Extern länk]Tas en genväg

V75-4: Svårt stolopp där jag chansar med bara sex hästar. Ska jag lyfta fram en skräll blir det Benita Winner (två procent) som är tre skitar hög men pinnar på för kung och fosterland.

V75-5: Någonstans måste det tas en genväg, i alla fall med min budget. Jag har inte en massa idiotkompisar som köper in sig varje vecka. De har tröttnat. Hur som helst, Akilles Face är spännande. Stall Kolgjini tar i från tårna och säger att han kommer vara grym, att det är en kulltopp och att han vinner direkt. Felfri. För hans historia är kantad av galopper (7 av 10) till låga odds.

Jag dubblar med King of Greenwood, kopiöst bra senast. Orealistiskt, overkligt och obegripligt bra var han. Om det var skorycket, morgongröten eller bara något slags slumpmässig vansinnesprestation vet jag inte. Men jisses som han såg ut över mål.

V75-6: Tätt och öppet och inte läge att tro sig begripa. Fem hästar som alla är bra platsar men hur de ska rankas är valfritt. Tvingas jag lyfta ett par blir det Frodo Cash som var fin i årsdebuten och Orkan von Haithabu som tränaren haussar trots spåret.

Sjuk och blek

V75-7: Duell mellan Very Kronos och Upstate Face, två ungefär lika bra hästar. Very kommer från en sämre årsdebut, var sjuk och blek men spelas ändå till favorit på spets och slut.

Så kan det vara men det är en gissning. Jag VET att Upstate är i dunderslag och har hemmaplan. Så även om det kanske är likvärdiga chanser spikar jag den mindre spelade.

Om han förlorar får jag ta den smällen. Men hellre det än chansa på att favoriten är på topp.


ANNONS: V75-jackpott 50 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V75. [Extern länk]


Helgens tips


1. 6 Upstate Face (Jägersro, V75-7)

Hårding i kanonform. Hemmaplan. Chansspikas.


2. 5 Heloise Am (Jägersro, V75-1)

Gillar jag. Preppad för loppet, tuff. Kan sänka allt.


3. 11 King of Greenwood (Jägersro, V75-5)

Ruskigt intryck senast, flög ifrån. Vinner igen?

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 1, 5, 9, 3, 6, 4, 7, 10 (2, 11)

V75-2: 9, 1 (5, 6)

V75-3: 4 Rackham (5, 6)

V75-4: 11, 13, 3, 1, 9, 7 (15, 2)

V75-5: 5, 11 (3, 12)

V75-6: 3, 10, 5, 8, 6 (2, 4)

V75-7: 6 Upstate Face (3, 1)

960 rader/480 kronor


Av: 

Micke Nybrink

Publisert:

LÄS VIDARE

Jackpott 50 miljoner: ”Är omgångens drag”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Micke Nybrink krönikor

V75-tips

V75

Trav

Micke Nybrink