V75

Tog hem supervinsten – skänker nu bort alltihop

Så har de vunnit V75-miljoner på Solvalla: ”Chockades”

Av: 

Andreas Örtengren

TRAV

På lördag det V75-fest med finaler och jackpott - totalt 44 miljoner kronor att spela om - på Solvalla.

Här är spelarna som tagit hem supervinster på huvudstadsbanan.

Så har de gjort – för att bli löjligt rika.

– För pengarna som jag vann har jag förberett att de ska till välgörande ändamål, säger pensionären från Halmstad, som i fjol vann fyra miljoner på Solvallas finaldag.Att vinna miljoner på V75 är få förunnat. Att bli ensam med alla sju rätt är ytterst sällsynt och det är endast ett exklusivt sällskap som lyckats med det. Här nedan kan du läsa om flera spelare som lyckats just med det, eller i vissa fall fall varit ytterst nära att ta hela potten – på Solvalla, men ändå blivit rikligt belönade.

I helgen är det V75-tävlingar på huvudstadsbanan med V75-finaler, och just V75-finaler på Solvalla har genererat miljoner till travspelare tidigare.

Omgången innehåller en jackpott där en ensam vinnare kan lägga beslag på 44 miljoner kronor.


■ Pensionären vann fyra miljoner – skänker bort pengarna

För nästan exakt ett år sedan, lördagen den 28 november 2020, var en 77-årig pensionär ytterst nära att ta hela potten på Solvallas V75-dag med finaler.

Den äldre mannen är en erfaren spelare som ägnat travsporten närmare 50 år.

Han följer noggrant hästarnas framfart på banorna och det var just den kunskapen som gjorde att han spikade rätt hästar, bland annat 53-oddsaren Red Mile Brodde.

Inför de två avslutande avdelningarna var värdet uppe i nästan en halv miljon och mannen hade i princip alla hästarna kvar på sin kupong för 280 kronor.

Tyvärr för systemet vann två betrodda hästar men belöningen blev ändå fyra miljoner.

Nu ett år efter den galna finallördagen på Solvalla laddar mannen för ny succé – och minns samtidigt tillbaka på hur det kunde hända.

– Jag blev chockad och det känns faktiskt nästan så fortfarande när jag tänker på det. Jag valde ut tre spikar på systemet och alla gick in. Jag hade haft koll på just de hästarna tidigare då jag följer travet. Den där 53-oddsaren hade jag sett på Jägersro och fattar än i dag inte hur han kunde vara så lite spelad, säger han till Trav365.

Mannen som vill förbli anonym fortsätter:

– Jag har suttit och läst programmet inför lördagens jackpott men har inte bestämt vilka spikar det blir, jag lämnar in under lördagen på samma spelbutik som förra året (Zoomzoom). Efter vinsten bjöd de på fika och jag fick även en tavla. Jag minns det väl från i fjol då jag följde loppen i direktsändning, jag kunde ha tagit hela potten faktiskt.

Skänker bort hela vinsten: ”Väl gömt”

Hur mår du för dagen och har du kunnat njuta något av pengarna?

– Det har varit lite speciella tider då Coronasituationen gjort att det inte gått att resa. Men för pengarna som jag vann har jag förberett att de ska till välgörande ändamål. Jag har skrivit ett testamente som är väl gömt i ett bankfack med de organisationer som ska få ta del av vinsten.

– Jag har fortsatt spela på V75 för mindre summor och så ska jag även göra under den här lördagen. Jag mår rätt bra och har nyss tagit den tredje vaccindosen. När jag tog den andra svimmade jag efteråt men som tur var fick jag hjälp av en ung man som räddade mig då, så jag kunde ta mig hem.■ Unibet-grundaren och miljardären Anders Ström blev ensam med alla rätt

Vann 32 miljoner kronor under Elitloppshelgen 2004. På lördagen gjorde han ett system till sig och några vänner. Systemet innehöll en spik, ett lopp med fyra hästar och alla hästar i de övriga loppen. Systemet ska ha gått loss på omkring 80 000 kronor. Ström var hjärnan bakom systemen som ett gäng varje vecka lämnade in hos Norra Bantorgets Tobak i centrala Stockholm. Sammanlagt var det elva personer som delade på systemet.

Vinsten firade Ström med att äta lövbiff och pommes frites och studera inför söndagens Elitlopp.


■ Anders ”Dajmen” Jonasson vann 23 miljoner – avled dagen efter

I augusti 2009 gjorde den kände spelprofilen och en av Sveriges bästa travtippare, Anders ”Dajmen” Jonasson, en kupong när Solvalla körde V75-finaler. Jonasson spikade Spex Brodde som vann enkelt. När sedan spelproffset fick in en av sina två hästar i den sista avdelningen var det klart. Han hade blivit ensam med alla rätt.

Belöningen: 20 794 827 kronor (där han själv hade 20 procent av systemet).

Men Anders Jonasson fick bara njuta av vinsten i 15 timmar. Sedan förvandlades glädje till tragedi när den kände spelprofilen föll ihop i hemmet och avled.

Trav-Sverige var chockade och hyllade ”Dajmen” efter att denne hade gått bort.


■ Spelproffset satte flerkupong – vann 18 miljoner

2011 hade spelproffset, som efter vinsten varit anonym, gjort en flerkupong till Solvallas V75-tävlingar.

Värdet på sju rätt: 1,2 miljoner kronor.

1,2 miljoner gånger de 15 system som storspelare lämnat in blev en vinst på runt 18 miljoner kronor.

Enligt en källa till Trav365 hade mannen lämnat in sina system på atg.se och i en spelbutik. Loppen följde han på plats på Solvalla och när V75-loppen vara klara firade mannen med sina vänner.

– Det blev ett stort jubel efter sista avdelningen. Han verkade mycket glad, berättade en källa för Trav365.


■ Familjerna satsade 400 kronor – vann 23 miljoner

Hösten 2007 gjorde en kund hos Vivo i Vaxholm, nu mera Ica Supermarket i Vaxholm, det otroliga.

Personen hade lämnat in en kupong till V75 på Solvalla för 400 kronor och blev ensam med alla rätt.

Personen bakom systemet berättade om känslan när han insåg att just de hade vunnit.

Några dagar efter vinsten avslöjade butiken att det handlade om fyra familjer som delade på pengarna.

– Jag sprang till datorn och gick in på ATG.se. Jag bara skrek. Och mitt i allt blev jag förstås också stolt över att det var just jag i vårt gäng som lyckades sätta sjuan, sa han då.

Vinnaren hade turen med sig då hans spik i den första avdelningen var struken, och istället gick reserven Salma Boko in på turordningen. Salma Boko naturligtvis sedan loppet.

Publisert:

LÄS VIDARE

Jackpott 44 miljoner: ”Årets bästa skräll?”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75

Trav

Solvalla

Hästar