Experten vann sjätte mest i Sverige: ”Maxat”

Hallå där…

1 av 3 | Foto: KANAL75
Erik Pettersson fick bland annat in jätteskrällen I’ll Fixit med Ulf Eriksson.
TRAV

...Sportbladet-experten Erik Pettersson, 30, som vann sjätte mest i Sverige på V86 under onsdagskvällen.

Hur fick du med enprocentaren och 46-oddsaren I’ll Fixit på ”bara” sju streck?

– Bra spår, underskattad kusk och helstängt huvudlag. Jag gillar verkligen ”Uffe” Eriksson som kusk, han tar vara på hästens bästa och kör inte så mycket efter oddstavlan. Spår 1 trodde jag skulle passa perfekt och vikten av att gå på innerspår i travloppen är något som vi travtippare och även kuskar underskattar. Man ser ofta chanslösa hästar i andraspår och begriper ingenting. Lägg därtill att det blev ett hejdlöst skrik på Stefan Melanders Digital Performer i loppet. Jag gillar verkligen den hästen, men att gå på den, när Melanders stallform är som den är var otänkbart, speciellt då den blev överspelad.

Vinsten togs på ATG:s andelssajt Tillsammans. Hur många andelar var systemet på?

– Det var 5 andelar á 999 kronor.

”Trodde jag tidigt på”

Varje andel blev värd runt 30 000 kronor, hur har reaktionerna varit?

– De som var med är glada naturligtvis. Det är väl härligt om man kan dela ut lite extra ”skatteåterbäring” till folket inför våren- och sommarens äventyr. Det är alltid kul att hjälpa folk att vinna pengar. När man känner deras tacksamhet blir man varm i själen.

Hur kom du fram till spikarna på Harran Boko och Rose Garden, den senare var långt från favorit?

– Harran Boko mötte bara sig själv och värmde strålande. Conrad Lugauers hästar är alltid bra efter lite paus, så det bekymrade mig inte. Han visade ju sin skyhöga kapacitet i loppet också, då han ledde med 30 meter hela vägen i princip.

– Rose Garden trodde jag tidigt mycket på efter det hon visade mellan galopperna i Goop-debuten. Skor på såg jag inte som något minus och efter koll med min norske spelmentor så var jag än mer trygg i spikvalet, då hon presterat med skorna på Norge tidigare. Kaj Widell gör sällan några fel heller när han har att åka med och det blev ju tämligen säkert.

Bästa V75-spelet

Det är jackpott på V75 i helgen med 54 miljoner kronor till en vinnare, har du något drag att bjuda på?

– 1 Clint Classic i V75-4 är inte bästa hästen, men det står rygg ledaren i mitt program och senast var han nära att utmana Farouk B.R. på Momarken. Nu lär det bli högt tempo i loppet och norska hästar som gör första starten i Sverige brukar kunna vara 20 meter bättre då man får ha körspö. Pass upp!

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Miljonvinst på V75 på Solvalla i helgen!

Under fredagen ser du Erik Pettersson och Carl Wangle i Sportbladets V75-tv där de stekheta experterna bjuder på djupanalyser inför lördagens jackpott-omgång på Solvalla.

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

V75

Solvalla