Det här är min typ av omgång

TRAV

Nybrinks senaste krönika

Bergsåker i december.

Med V75 i kolmörker på knepigt underlag.

Det är något speciellt med det.

Jag gillar det. Omgången är rolig.

Ja, nu skulle man förstås kunna resa sig upp och gnälla och tjata om att guldloppet är rekorddåligt, att det aldrig körts något sämre, att the bottom is fan i mig nådd. Men skit i det, liret är oerhört intressant och loppen ser extremt spelbara ut. Det här är min typ av omgång.

Många snackar om Rubberman i V75-1. Han spikas lite här och var. Jag kliver ur kön och garderar. Han är bra men inte klar. På något sätt tycker jag att det är ett par lopp som han borde ha vunnit på slutet. Simb Raindance satt fast med sparat senast och körs av Björn Goop nu. Hon är en rysare. Och glöm för allt i världen inte Kastanjett som ser ut att vara i kanonform. Hon har gått riktigt bra i skymundan på slutet och Erik Adielsson brukar kunna kasta sig fram från spår tolv och hitta en chockerande bra position.

Jay Jay Okocha (V75-2) singlade jag senast men då blev det galopp. Det var en sån där tråkig gunga, utan anledning efter 300 meter. Blä. Tror inte att Daniel Olsson låter det inträffa igen och från spår ett bakom bilen kan det rent av handla om spets och slut. Annars finns ju alltid möjligheten att ta sig loss och köra sig dit. Hästen är solklart bäst i loppet och det finns även räddningsplankan att han knäpper dem från dödens.

Guldloppet ser ut som en etapp av Tour de France. Nu är det inte US Postal eller Festina som dominerar, utan stall Lähdekorpi som mönstrar tre (i sammanhanget) bra hästar. Frågan är vem de kör för? Enligt stallchef Kari ska Prime få gå i ledningen och de andra är mest med för att bevaka så att ingen hittar på något dumt. Så kan det bli. Mycket talar för spets och slut med Prime – men är han så road av Bergsåkers långa upplopp? Det är inte nerförsbacke där. Jag är lite inne på att Grove’s Ben blåser förbi den sista biten. Han gick i spets senast över full väg och det är inte hans grej i livet. Men att speeda bakifrån! Oj, då får de ducka.

Klassblandning?

Björn Goop kör Nordgubben (V75-5) för första gången och jag väljer att spika. Inte bara för att Goop kör utan för att hästen bör runda allt. Jag hittar ingen Järvsöfaks och heller ingen norsk á la Mörtvedt Jerkeld. Är det inte klassblandning? Kör i tid Björn, jösses, de andra stackarna åker folkabuss.

V75-7 låser jag fräckt på två hästar från bakspår, två spurtkanoner. Mest intressant är Lähdekorpis nyförvärv M.T.Buffett som såg läcker ut debuten för sin nya tränare. Farten har alltid varit den lite skallöse Pine Chipparens bästa vapen, och om Kari plockar fram allt ur honom blir det här mycket bra. Vallee Solide är den andre, hans avslutningar i de två senaste starterna har varit, ja… formidabla.

Omgången i övrigt:

3?V75-4 är ett svårt stolopp men de sju jag kladdar dit känns som helgardering. Glöm inte Victoria Fame som varit vass på slutet och är bortglömd som åttaprocentare.

3?Ett tag var jag inne på att spika Loy Lavec i V75-6 men jag är inte bombis på att han kommer till ledningen. Gör han det är loppet tokslut. Han såg grym ut senast.