Gert missar inte chansen att se Morronzoo springa

Foto: Stolta ägare. Gert Fylking och gänget bakom radioprogrammet Rix Morronzoo har hakat på trenden med att äga travhäst och deläger sedan snart två år tillbaka, femårgie valacken Västerbo Morronzoo.
TRAV

Nya trenden under de senaste åren är att kända personer skaffar häst. Gert Fylking är en av dessa och deläger sedan drygt två år tillbaka femårige valacken Västerbo Morronzoo.

– Trav är oerhört roligt, och att äga en häst är en extra kul grej att få vara med om, säger Gert Fylking.

Att Gert är travintresserad är kanske inte så konstigt eftersom bland annat travlegenden Karl-Gösta Fylking var hans kusin. När Gert var yngre så arbetade han dessutom hos just Västerbo Stuteri som alltså har fött upp Västerbo Morronzoo som han nu är med och deläger tillsammans med övriga gänget från radioprogrammet Rix Morronzoo.

– Travet är en hobby för mig precis som andra köper sig en stor lyxbåt och åker runt och glassar med den på sommaren liksom. Jag vet att det inte är lätt att få sin eller sina hästar att gå runt, men som sagt, trav är en hobby och ett annat sätt att ha kul på för mig.

Vad tycker du är det bästa med att äga häst?

– För det första så är jag väldigt intresserad och tippar på V75 och så där, därför är det kul att få prova på den biten med att äga häst också. För det andra så är det oerhört kul att vara ute på travbanan och höra, och framförallt se sin häst springa. Det är det som är det roliga. Sen så är man ju med i hästägarföreningen och träffar andra som äger häst och så vidare, vilket också är väldigt roligt. Jag tar alla möjligheter jag har, att vara på plats när Morronzoo springer, säger Gert Fylking.

Varför tror du att så många kända personer har börjat skaffa häst under de senaste åren?

– Dels så tycker man att trav är spännande och roligt, men sen så tror jag nog att en del vill ha någonstans att spendera lite av alla sina pengar, säger Fylking.

Gert har själv funderat på att ta amatörlicens och har en liten dröm om att själv få köra lopp.

– Ja, men det är så jäkla invecklat det där. Det är nästan svårare än att ta bilkörkort. Man tycker att det borde räcka med att jag provkör hemma hos Micke (Demmers) på hans gård och att han sedan säger, ”Gert du kör bra”, och då borde jag få vara med och köra ett lopp. Svårare än så borde det inte vara, för inte vill någon släppa ut mig på banan om jag inte kan. Det är som sagt mer invecklat än så, men jag jobbar på saken så får vi se hur det blir. Att köra sin egen häst vore en liten dröm, fan vad kul det skulle vara, avslutar Gert Fylking.

Resultat för Västerbo Morronzoo

Mattias Spante/Minimedia