Järvsöfaks kan inte torska här

TRAV

Det är jackpott på V75 i morgon. Köp en Harry Boy. Blir du ensam vinnare kan du vinna över 46 miljoner. Detta budskap från ATG hör vi dagligen.

Bullshit, säger jag.

Med jättelampor som Järvsöfaks och Jocose är risken för ny jackpott överhängande.

Visst hoppas vi favorithatare att Järvsöfaks torskar men i detta fall lär inte dikten överträffa verkligheten. Hur jag än vrider och vänder på startlistan kan jag inte se att Jan-Olov Perssons världsstjärna förlorar. Singelstreck ett är därmed ett faktum.

Kan Jocose torska då? Visst kan han det. Men inte i morgon. Sen hjälper det föga att plocka fram slitna klyschor som ”trav är trav” och ”alla lopp ska köras”. Johnny B Karlsson är en vaken yngling och en sjutusan till kusk. Han kommer att förvalta uppsittningen på bästa sätt och visa att han duger lika bra som Örjan.

Okej, fem lopp kvar att lösa.

I V75-7 har jag bestämt mig för att gå kort och endast markera Face the Evil och Ace Broline. Två vassa sprinters som visat fin form på slutet. Face the Evil har det bästa läget och Torbjörn Jansson är i strålande form för dagen. Kan vara ett gångbart singelstreck men jag har stor respekt för Ace Broline och plockar även med honom på kupongen. Hängslen och livrem, alltså.

Fem streck räcker

I V75-prologen bör man klara sig långt på fem streck. Västerbo Morronzoo har visat sig vara en riktig raket från start men andra spår och voltstart över sprinterdistans låter inte som en bra kombination. Men skulle han få bestämma i spets kan det bära långt och då lär min namne med efternamnet Fylking hoppa högt av glädje. Störst förhoppning har jag dock på Top Disguise med formkusken Petter Lundberg i jollen.

Torbjörn Jansson kan få en fin dag i morgon. Big in Sight hoppade visserligen kråka från ett femte­spår senast men nu är det spets­läge. Jag blir inte ett dugg förvånad om Tobbe leder loppet från start till mål.

Visst tusan låter det som ett singelstreck. Men feg som jag är klär jag på med ytterligare fem kusar. Men den som singlar Jansson behöver inte vara fel ute.

V75-4 är ett stolopp och då brukar det skrälla till ordentligt. Jag kladdar på tills plånboken säger stopp. Det blev ”bara” åtta streck på kupongen och torskfrossan kom smygande som en mockasinförsedd mohikan. För egen del håller jag tummar och tår för Johnny B Karlsson bakom Jeune Fille som kan speeda riktigt vasst om hon får smyga med i ryggar.

Ankan hjälpte till

Ett lopp (V75-6) kvar att lösa och här hoppas jag att mina tre streck ska räcka långt. Med hjälp av gummiankan i badkaret kom jag fram till att hästarna med startspåren 3, 6 och 7 gör upp om det hela.

Förmodad favorit blir Janitsjar och från springspår bör körskicklige Ulf Ohlsson få en bra position. Samma tanke har förmodligen Lars Lindberg bakom Bordeaux Price. 66-årige Lindberg är säkerheten själv från start och kan ta spets med ett kylskåp om så krävs. Ett givet streck.

Royal Earth åker också med på systemet. Bra form, prima läge och rätta formen. Kommer förmodligen att köras barfota den här gången och det vet man ju vad det kan innebära. Ytterligare en växel att ta till när det drar ihop sig.

Helgens tips

Gert Lengstrands V75-system

Gert Lengstrand