”Kolgjini – sluta som kusk”

TRAV

Mejl till Micke Nybrink

Varje dag får Sportbladet Trav365:s krönikör Micke Nybrink reaktioner och synpunkter om trav från er läsare.

Vi har valt att publicera ett axplock av alla mejl.

Har du något att säga till vår expert? Mejla i så fall till den här adressen.

”Bort med jackpotten”

Hej Micke!

Såg dokumentären ”Travriket” på tv2. Vi som är travintresserade behöver mer utav dessa program. Både ur synvinkeln med oss spelare-hästägare-kuskar och tränare. Var ett kanonprogram. Mer utav detta?

Vad som just nu gräver mig i sinnet är varför Sverige fortfarande har jackpott på 5 rätt. Såg i helgen finskt V75 där 5 rätt fick 1 euro. Där går tydligen pengarna åter till spelarna än det gör här. Visserligen bara 1 euro men alltid en tröst när man faller.

Vi som spelare lägger ut miljoner på V75 och tycker det borde vara så att vi som små spelare får tillbaka några kronor också fast vi har 5 rätt än att dessa går till jackpott. Fanns inte vi alla travspelare så skulle travspelet dö ut. Tänk på det ni där som bestämmer Hellre 1 euro på 5 rätt än inge alls.

”Travfantast som spelar med små pengar”

Värmningar är det bästa

Hej, Micke!

Välkommen tillbaks!

Jag tycker värmningar är det roligaste med trav. När det blir lopp så blir jag bara nervös – och spricker! Men, varför får man inte se alla värmningar före inlämning? Varför kommer exempelvis inte alla V75:1 hästar ut samtidigt? Och allra helst avdelning 7-ekipagen och då 20 minuter före inlämning? Förvisso kan jag förstå om tränarna har invändningar om att de då inte skulle kunna ge sina hästar bästa möjliga förberedelse, men det skulle ju vara lika för alla och som de kloka varelser de är så kan de säkert lösa det!

Det är så irriterande att när det är dags att lämna torsksystemet så har man precis hunnit se fram till fjärde avdelningen och sen kommer dundervärmningen i sjätte som man annars skulle ha spikat.

Sen vore det intressant med lite Zoom på travet också. Det är nån tidning som har en sån bevakning på allsvenskan! Varför inte ha en klocka som hela tiden visar den aktuella snitt-tiden? Och sen vore ju det kul med det faktiska antalet löpmeter och till det uträknade den riktiga sluttiden: faktisk löpsträcka/tid.

Och sen före varje lopp en hjärnscan på Roger Walman och kumpaner som visar just det där området i hjärnan som lyser rött vid preparé!

Och sen...

... vinner vi alla jättemycket pengar!

Eller, var det bättre förr före det informationsflödet föll ner över med ljudligt plums? Vissa som inte tycker att skor har så stor betydelse tycker nog det i alla fall?

Mvh, Leif Fors

Kolgjini – sluta som kusk

Håller med Adielsson om att varje tränare borde ha en förstakusk och att reglerna måste vara hårdare om hur/vem/när man kan köra mot varann och vilken tänare/häst. Det är ju bara vi svenskar som kan acceptera att det går till så som det gör just nu i svensk trav, vi måste våga vägra lite mer,våga vägra vara så lagom.

Åbergs anno 2007 e just avslutat. Tycker att Kolgjini är en frisk fläkt helt klart, men ibland önskar man ju att karln kunde köra lopp lika bra som han pratar. Fan, hur bra kunde egentligen Going Kronos bli hemma hos Johansson, Goop eller Svanstedt? Samma sak med Scarlet Night och Gigant Neo. Jag vet, Scarlet vann Hambletonian med Melander, och det är en jätteprestation. Men jag kan inte låta bli att fundera över hur bra vissa hästar kunnat bli någon annanstans, med rätt träning. Skit samma. Kolgjini kanske skulle låta bli att köra lopp helt enkelt.

Ha det.

Hälsningar Pär

Barfota eller inte, Micke?

Hej Micke, hoppas att du haft en bra semester och laddat

batterierna så du kan ta tag i alla mejl som du fått.

Vad som framgår av rubriken så handlar det om skor. Det var trav på Örebro och för mitt vidkommande så blev det 4 rätt.

Magnus Jacobsson var favorit med Global Jewel och hade gott med skor tidigare på 4 starter 2 segrar 1 tredje plats.

Nu gick han barfota runt om med två galopper som följd.

Magnus är den enda som öppet erkänt att det berodde att han körde utan skor. Så har vi Air Force som kom med 2 andraplatser var också favorit? Han går utan skor bak, blev 2:a kanske han hade ont i fötterna. På 20 starter utan skor har han vunnit 1 gång. På 20 starter med skor har han vunnit 15 gånger. Det skulle vara trevligt om du kunde ge din syn på barfota körning antingen i din krönika eller till mig personligen det skulle jag uppskatta.

Christer

”Going Kronos är slut”

Jag envisas med att kommentera det här med eller utan skor.

Ballast Palema när han var hos Åke Svanstedt, så gick han för det mesta utan skor. I ny regi har hästen gjort 5 starter tre första och andra 4:e plats med skor runt om.

Det visar sig att köra barfota är inte det optimala som alla tränare tror. Jag har också sett att att in norra Sverige körs det oftare med skor, dom är kanske är mer rädda om hästarna. I södra Sverige finns det fler rika hästägare som bara tänker på pengar.

En sak till, Going Kronos Saga är är snart slut om Koljgini

kör som han gör inbillar han att hästen är oslagbar Going tappade mycket i starten det verkade som han inte kunde köras det hade blivit galopp annars.

Ps. Jag tycker du skall ta upp det här med eller utan skor jag tror att det är många hästar som far illa av att köras barfota.

”Jag gillar dig”

Hallå herr Nybrink. Tänkte bara meddela att jag gillar Dig skarpt Micke, det är inte många som vågar stå för hur man tippar. Jag vet ju själv vissa gånger när man kommer till jobbet på måndagar och folk frågar hur det gick... Då är det ju lätt hänt att man plussar på nåt rätt =).... Har man bara fått två t ex så låter det ju bättre med fyra =).... Man kan ju analysera hur mycket som helst, men i slutändan är det ändå ganska mycket tur och tillfälligheter. Jag vann t ex på V64 för sex år sedan, jag hade FEM spikar och ett två hästarslopp....

Mvh // Tom Nilsson, Karlskrona

”Direktsänt trav – grymt”

Tjena!

Nybrink du som spelarnas ansikte utåt! Det är grymt bra med direktsänt trav på lördagar. Men varför förstör man det bästa uppläget som någonsin funnit för travet. Genom att inte visa DD loppen i direktsändning. Jag menar du sitter hemma i soffan med 5 rätt och måste vänta ett par timmar för då ska de visas damfotbolll. Med 42 miljoner i potten så är det mycket intresantare. Självklart skulle också intresset för travet bli större. De borde ju gå att sända sista loppen i tv4+ eller vad som helst eller är det ATG som vill att man ska använda deras webbtv?

V75 stunden i direktsändning är bäst!

MVH Johan

”Vad tycker du om Open Strecth?”

Tjena Micke!

Tänkte höra vad du tycker om travets lotto nämligen open stretch!

Har aldrig gillat tanken då det är omöjligt att ta med taktiken i löpen, det liknar monté för mig där inget fastnar invändigt. Satt givetvis med rak dubbel på deni cheval-pleasant walking i torsdags.

Tack för ordet Niclas

Fler kuskmatcher?

Hej Micke,

En lösning mot tråkiga lopp måste väl vara lopp med ett eller helst flera tillägg.

Fler flerklasslopp inom V75-klasserna.

Helst med mer än ett tillägg. T ex klass 1, brons och silver över 2640 m.

En annan variant är att damma av de gamla handicap-loppen, som ju ofta var rejäla utmaningar för oss spelare.

Kanske kan även fler sk kuskmatcher öka rivaliteten i loppen. Det skadar inte med lite mer prestige ibland.

Se på lärlingsloppen. Där körs det minsann.

Med Vänliga Hälsningar/

Stefan Klefbeck