Kan missa storlopp - efter udda skadan

avTobias Liljendahl

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: HESTEGUIDEN.COM / HESTEGUIDEN2018/ANDERSKONGSRUD
Här vinner Urlo dei Venti och Enrico Bellei Oslo Grand Prix på Bjerkebanan i Oslo tidigare i år.

Italienska stjärnhästen Urlo Dei Venti vann storloppet Oslo Grand Prix på imponerande vis.

Nu har hästen bränts av en brännmanet under ett träningspass.

– Jag diskuterar framtida matchningen med kusken Enrico Bellei, säger tränaren Stefano Simonelli.

Italienska stjärnan Urlo Dei Venti var det mycket snack om inför årets Elitlopp. Hästen fick tidigt en inbjudan till det ärofyllda loppet av Solvallas sportchef Anders Malmrot. Men kretsen kring hästen tackade nej.

Därefter har Urlo Dei Venti vunnit Oslo Grand Prix på ett imponerande sätt från ledningen och många sportchefer runt om i Europa har talat sig varma om den femårige hingsten.

Brände sig på manet i havet

Det är väl känt att hästen tränas på ett ganska speciellt sätt. Hästen tränas i vattnet i Medelhavet och det är bra för hästen enligt skötaren Nina Pursiainen.

– Det är väldigt bra för hästens muskler och ben att träna i havet, säger Nina Pursiainen till norska Trav og Galopp-Nytt.

Nu har det dock uppkommit ett problem. Under ett träningspass med hästens skötare brändes Urlo Dei Venti av en brännmanet. 

Urlo Dei Ventis ena ben svullnade upp och hästen har fått stå över några dagars träning. Det gör att den framtida matchningen av hästen nu är oviss. Det är tight i storloppskalendern närmsta månaderna och både Hugo Åbergs Memorial på Jägersro den 31 juli och Jubileumspokalen på Solvalla 14 augusti är intressanta för hästen.

– Jag pratar med hästens kusk Enrico Bellei om framtiden. Vi får se vart vi startar härnäst men det är nästan helt säkert att vi startar i Marstersfinalen på Östersudstravet den 16 September, säger hästens ägare tillika tränare Stefan Simonelli till norska tgn.no.

”Det kan bli så...”

Det stora målet för hästen är redan spikat. Det är det franska storloppet Prix d'Amerique som avgörs på Vincennes i Januari.

– Det kan bli så att vi ställer upp i VM-loppet på Yonkers travbana utanför New York, men sedan börjar vi uppträningen inför Prix d’Amerique, säger Stefano Simonelli.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM