Ulf Stenströmer: ”Är motiverad storfavorit”

Foto: TR Bild
Ulf Stenströmer

avChristoffer Wickman

TRAV

V86 på Jägersro i kväll.

Då blir Ulf Stenströmers Handsome Brad brakfavorit.

– Jag tycker att han ska vara det, säger Axevallatränaren.

Spelformen V86 är ute på sin traditionsenliga sommarturné och under onsdagskvällen är det Skåne, Malmö och Jägersro som gäller.

Axevallatränaren Ulf Stenströmer skickar tre hästar till Jägersro som startar inom V86-kupongen och en av dom, femårige 7 Handsome Brad (V86–8), blir jättefavorit. Handsome Brad, som sprang världsrekord vid seger på Åby den 12 maj, blir V86-omgångens näst största favorit.

Trav365 slog en signal till Stenströmer för att känna på pulsen inför onsdagskvällens drabbning, och det var en optimistisk tränare som satt i hästbussen på väg mot Jägersro.

”Världsrekord med sparade krafter”

– Jag har ingenting att klaga på gällande Handsome Brad, förutom då att han fick gå ett tufft lopp senast i Harper Hanovers lopp under Elitloppshelgen, säger Ulf Stenströmer.

Ja, Handsome Brad var med i en våldsam körning i Harper Hanovers lopp och kroknade till slut och slutade oplacerad i loppet.

– Ett sådant lopp kan knäcka tuffare hästar än Handsome Brad, men samtidigt återhämtade han sig fort och han fick ta det lugnt i cirka två veckor efter det loppet innan han började träna igen. Allting känns som vanligt i jobb och jag tycker inte det finns någonting som tyder på att han inte kommer vara som vanligt.

Han spelas till jättefavorit i sitt lopp, hur ser du på det?

– Jag tycker att han ska vara det, jag menar, han sprang ju världsrekord på Åby näst senast med krafter sparade och det finns bra kapacitet i honom. Är han som han ska i kväll så är det bra segerchans, han kanske får trava utvändigt ledaren om någon väljer att ta emot honom, men han har vunnit därifrån tidigare och han är bra nog för att vinna därifrån igen.

”Skitbra häst”

Hur bra är Handsome Brad?

– Jag tycker det är en skitbra häst, och jag hoppas han får visa det i kväll för jag har större planer för honom än så här. Jag tror han kommer kunna gå långt den här hästen. Kort och gott så tycker jag inte att det finns någon anledning att inte tro på honom i kväll.

Du har två hästar till inom V86-spelet, 14 Anne Royal (V86-5) och 12 Linus Wibb (V86-7), kommentar om den duon?

– Anne Royal visste vi att vi skulle få dåligt utgångsläge med när vi anmälde och hon är kanske som bäst då hon är med i den främre träffen direkt, men jag tycker hon är uppåt och blir det tempo på loppet så är hon inte helt borta. Linus Wibb behöver lopp i kroppen och är han fyra-femma så är jag nöjd, säger Ulf Stenströmer. 

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Trav