Wangle: ”Sena strykningar ändrade loppen”

TRAV

Flera hårt betrodda hästar ströks inför V75 på Axevalla.

Det gjorde loppanalyserna helt annorlunda.

Ibland är det svårt att vara V75-spelare.

Under fredagskvällen meddelade Marcus Lindgren att den klara favoriten Prosperous inte kunde komma till start.

Fem minuter innan V75-start på Axevalla ströks favoriten Global Undecided.

Och mitt under omgången ströks hårt betrodda Louie Brodde.

Jag minns inte när det blev så kaotiskt sett till hur strykningarna förrändrade loppanalyserna?

Men, självklart går hästarnas hälsa först.

Nu över till V75-prestationerna.

Här är Sportbladets plusbetyg på V75-spelet.

Southwind Feji: Vad ska man säga? Hon fixade det igen – hur enkelt som helst. Det var ingen lätt uppgift att runda allt över den korta distansen, men nu blev det helt perfekt kört och hästen ser ju bara bättere och bättre ut. Southwind Feji tog alltså sin åttonde raka seger, och har nu 16 segrar på 18 försök i karriären. Det är bara att hylla!

Always On Time: Wow, snacka om att bästa hästen bara vann i avslutningen. Johnny Takter hade fått order om att satsa ”all in” mot ledningen. Och trots tuff öppning så forcerades hästen mot täten. En härlig insats och det var nästan gåshud att hästen lyckades stega undan till segern. Fantastiskt bra!

Arsenal: Imponerade stort och Peter Untersteiner gjorde ett tidigt drag i loppet till skillnad från resten av kuskarna. Det blev vinstgivande och Arsenal krossade allt den tunga vägen. Hästen tog andra raka segern och jag blev imponerad. Bra vecka för Arsenal, både på trav- och fotbollssidan.

Jordan Lee G.L: Tog snabbt ledningen och det här blev en snackhäst under V75-dagen då tränaren Håkan Wallberg varnade rejält inför. Och han hade rätt, Mattias Hansson tog ledningen resolut, fick dämpa i typ 25-tempo vilket är löjligt lågt, och sedan stack hästen undan till seger – på målfoto. Skrällen var ett faktum.

Linus Boy: Kom tillbaka från vila, men var rejält jobbad. Och hästen skötte sig prickfritt, tog tidigt hand om ledningen och gick undan till en rätt så enkel seger även om han kanske inte såg som bäst ut. Räkna dock med att Linus kommer gå fram med loppet i kroppen och vinna många lopp i år. Detta är en klasshäst som tål tuffa upplägg. Vem som tränar? Nurmos såklart. Nämner även Globalsatisfaction under detta betyg. Stallkamraten gjorde en grym comeback.

Sambuca Knight: Kollapsade 600 meter från mål och var aldrig med i matchen om segern. Den stora favoriten hade redan förra veckan fått ett urtufft lopp, men trots det var det massa spel på hästen. Tungt favoritfall och nu borde hästen få välförtjänt vila.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75