Pär om megafavoriten: ”Tycker det är rätt”

avChristoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Malin Albinsson/Kanal 75
Southwind Feji blir brakfavorit på V75

20 meter tillägg över kort distans.

Trots det spelas Southwind Feji till V75-omgångens största favorit – när Pär Hedbergs nya stjärna jagar åttonde raka segern.

– Jag tycker det är rätt att hon är stor favorit, säger Axevallatränaren.

På lördag avgörs travets elitserie V75 på Axevalla i Skara, det är jackpott på spelformen med 47 miljoner kronor till en ensam vinnare.

V75-omgångens största favorit, och troligen nyckelhästen i om det ska bli några miljoner på V75, är femåriga stoet 12 Southwind Feji (V75-6).

Pär Hedbergs sto jagar sin åttonde raka seger, och karriärens 16:e totalt, i den 18:e starten.

”Känns jättefin i jobb”

Southwind Feji har dock ingen lätt uppgift framför sig med 20 meter tillägg över kort distans, men trots det så litar de flesta V75-spelare på henne.

– Jag måste säga att jag tycker det är rätt att hon är så stor favorit, med tanke på hur hon varit på slutet. De hästarna som står 20 meter före henne är ju inte 20 meter bättre, om du förstår vad jag menar, det känns i varje fall så, säger hästens tränare Pär Hedberg.

Hur känns din häst för dagen?

– Hon gick några lätta jobb under torsdagen och kändes faktiskt jättefin, allting verkar som det ska och jag har ingenting att anmärka på.

Hur ser du på hennes uppgift?

– Det är så klart lite annorlunda förutsättningar med tillägg över kort distans, så är det ju, men jag både hoppas och tror att hon ska gå runt dom, det känns som hon borde kunna göra det i varje fall.

”Första jänkarvagn”

Pär Hedberg har förutom Southwind Feji ytterligare två hästar till start på sin hemmabana när V75 avgörs, det handlar om megaskrällen 3 Jonathan Palema (V75-1) och lillskrällen 6 Iris Palema (V75-4).

– ”Jonte” var uppåt senast och känns också piggare i träning efter det loppet, än vad han gjort tidigare. Men, för hans del är det att försöka ta sig ner på innerspår och följa med till bra pengar, jag tror inte att det är någon V75-vinnare, säger Pär Hedberg och avslutar:
– Iris Palema har gått bra en längre tid och var jätteduktig vid seger senast, trots att hon fick ett ganska tufft lopp så gick hon bara undan till slut. Hon känns fortsatt jättefin i jobb och ska tävla i en jänkarvagn för första gången på lördag, något som jag tror kommer passa henne bra. Hon kan absolut vinna igen, men behöver lite hjälp med tempo på loppet då hon inte direkt är tvärspeedig.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Hästar