Örjan Kihlström: ”Det ser intressant ut”

Stjärnkusken favorit i bägge miljonloppen på Åby

Foto: TR Media
Örjan Kihlström

avChristoffer Wickman

TRAV

Drottning Silvias Pokal och Konung Gustaf V:s Pokal på Åby – med en miljon kronor i förstapris.

Då kör stjärnkusken Örjan Kihlström favoriterna i bägge miljonloppen.

– Det ser intressant ut, säger Örjan Kihlström.

På lördag är det stor travfest på Åby i Mölndal utanför Göteborg, förutom V75-tävlingar så avgörs bland annat Algot Scotts Minne där vinnaren får en biljett till Elitloppet, femåringsloppet Lyon Grand Prix, och sedan pokalloppen Drottning Silvias Pokal och Konung Gustaf V:s Pokal.

I centrum: stjärnkusken Örjan Kihlström. Kihlström kör favoriterna i både Drottning Silvias Pokal och Konung Gustaf V:s Pokal, och kan inom loppet av ett par timmar köra in över två miljoner kronor.

”Hon är motiverad favorit”

Redan i V75-inledningen så avgörs Drottning Silvias Pokal, och där blir Örjan Kihlströms styrning 4 Dibaba (V75-1) omgångens största favorit. Roger Walmann tränar.

– Hon kändes jättestark och fin senast vid seger i försöket, hon kändes stark redan i årsdebuten på Gävle i starten före det så det var inte överraskande på något vis, förhoppningarna var att hon skulle vara i bra form, säger Örjan Kihlström.

Dibaba blir jättefavorit i Drottning Silvias Pokal, vad tycker du om det?

– Det är klart, efter försöket så är det väl rimligt att hon är favorit, sedan är inte det alltid lika med seger, men att hon är en motiverad favorit, det är hon.

”Hade inte valt innerspår annars”

Örjan Kihlström sitter sedan upp bakom fjolårets Hambletonianvinnare 1 Perfect Spirit (V75-7) i Konung Gustaf v:s Pokal. Daniel Redéns fyraåring har gjort två starter på svensk mark, det har slutat med två segrar.

– Han har gjort det bra i de två lopp som han gjort i Sverige, och förhoppningsvis så ska han gå framåt ytterligare till det här, säger Kihlström.

Ni valde innerspår med Perfect Spirit, tankarna kring det?

– Vi gjorde det för att förhoppningarna är att vi ska kunna hålla ledningen, annars hade vi inte valt innerspår.

Vad tror du om möjligheterna med Perfect Spirit?

– Jag både hoppas och tror att han är en av de som ska vara med och tampas om det, det är några tuffa emot, men det är klart vi har förhoppningar.

Det ser ganska vettigt ut för dig i båda pokalloppen på lördag?

– Det ser intressant ut. Det gäller att allting fungerar i loppen och att hästarna har en bra dag, och det är bara att hoppas att det stämmer. På förhand finns det ingenting att klaga på, gällande försöksloppen och förutsättningarna i varje fall, säger Örjan Kihlström.

Här är de fem högsta V75-vinsterna 00:35
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Elitloppet