”För lite spelad – en kul tipsetta på V75”

Här är intervjuerna inför lördagens V75:a på Åby, 12 maj – plus expertens tips och analyser

Foto: KANAL75
Wir Ideal är en kul tipsetta.

avChristoffer Wickman

TRAV

V75 avgörs på Åby och som vanligt får du allt i sista stund.

Så här säger tränarna om starthästarna på lördag.

Sportbladet Trav365:s expert Christoffer Wickman analyserar omgången med sina tips. Omgången kryddas med en jackpott på 26 miljoner kronor till en ensam vinnare.

Spelstopp 16.20

TV12 14.30

TV4 18.00

ATG Live 14.00

V75-1, Drottning Silvias Pokal, 2 140 m, auto

1 Electrical (Hans-Owe Sundberg) var jätte­duktig senast och vann med lite sparade krafter, det kunde inte vara bättre helt enkelt och det verkar som hon hittat kanonformen i precis rätt läge. Dibaba kanske är i en klass för sig om hon fungerar som hon ska, men de övriga ska hon vara med och matcha med tanke på den senaste insatsen. Inga ­ändringar, säger Hans-Owe Sundberg.

2 Tropicana Ås (Peter Ingves) är det ett ­tuffare lopp för nu än under uttagnings­loppet. Hon är stark nog och kan hålla farten. Vi har ett bra spår och kan komma iväg bra och hoppas kunna hamna i rygg på någon stark och ta några fina pengar. Inga ändringar förutom Ingves i vagnen, säger Jerry Riordan.

3 Bellatrix Zet (Kim Eriksson) gör det ­väldigt bra och kommer ha gått framåt mycket med senaste loppet i kroppen. Möter Dibaba och den slår hon knappast, säger Pär Pergenius i Daniel Redéns stall.

4 Dibaba (Örjan Kihlström) har tagit ­senaste loppet bra och hon har ett bra läge i det här loppet. Gör hon ett lika bra lopp som i för­söket så har hon en bra chans och det kommer bli precis samma utrustning som senast, säger Kenneth Haugstad hos Roger Walmann.

5 Vanquish Kronos (Christoffer Eriksson) var jag riktig nöjd med i loppet senast. Hon gjorde en operation i halsen under vintern. Senast såg hon riktigt avslappnad ut. Träningen ser jättebra ut och med det här spåret tror jag på en topp tre-placering. Kommer gå som senast, säger Jerry Riordan.

6 Fantasy In (Johan Untersteiner) gjorde ett jättebra försök och tog någon längd till slut i en snabb avslutning. Det blir nog barfota igen och formen är på topp. Vi hoppas på en slant, säger Viktor Lyck hos Svante Båth.

7 Elsa America (Carl Johan Jepson) gjorde ett bra dagsverke i försöket och vi har inget att klaga på efteråt i jobben. Det är bara hoppas att vi har lite tur och då kan hon få med sig en peng här. Hon går barfota fram, med jänkarvagn och norskt huvudlag, så det är optimalt, säger Ulf Stenströmer.

8 Feed Your Head (Björn Goop) var jag ­lite besviken på senast då vi trodde barfota ­skulle ge en extra växel. Härifrån får vi jaga pengar i första hand. Det kan bli jänkarvagn, säger Anton Sverre hos Björn Goop.

9 Global Upper Style (Peter Untersteiner) har gjort två fina lopp i år. Här får hon bekänna färg men hon får smyga med och få ett ­invändigt lopp och jag hoppas på en god placering, säger Peter Untersteiner.

10 Poem in Motion (Erik Adielsson) var ­riktigt positiv i uttagningsloppet senast där hon kom i mål med lite krafter sparade. Har ett ­lite dåligt utgångsläge och det är en stenhård final, så får hoppas på en fin peng. Barfota igen, säger Viktor Lyck hos Svante Båth.

11 Kashmary Night (Ulf Ohlsson) gick bra i försöket och det är kul att vara med i final. Spåret är som det är och det är tufft emot. Tar hon pengar får vi vara nöjda. Inga ändringar, säger Reijo Liljendahl.

12 Staro Litchi (Tobias O Eriksson) gjorde ett kanonlopp senast i försöket, vi satt långt bak men hon avslutade riktigt bra. Vi ­kunde välja på spår 7, 8 eller 12 och jag valde 12 för jag tror att jag kommer ner fortare i ­banan därifrån, det gäller att så fort som möjligt komma på innerspår mot de här hästarna. Vi har inte givit upp på förhand men får väl köra för en slant i första hand, säger Tobias O Eriksson.

Rank och V75-procent

RANK ATG

4 Dibaba 73

5 Vanquish Kronos 10

2 Tropicana Ås 8

1 Electrical 4

9 Global Upper Style 2

10 Poem in Motion 1

3 Bellatrix Zet 1

8 Feed Your Head 1

6 Fantasy In 0

11 Kashmary Night 0

12 Staro Litchi 0

7 Elsa America 0

V75-2, Klass I, 2 140 m, volt

1 Machiavelli (André Eklundh) har ett lopp i kroppen och gick bra i skymundan då i ett tufft gäng. Borde kunna ha hittat formen och har ett perfekt läge nu. Han är bra för ­klassen, han är i ordning, så jag tycker det är en rolig outsider, säger André Eklundh.

2 Porthos Race (Åke Lindblom) gjorde ett fantastiskt lopp efter galoppen senast. Han kommer resa samma dag och det blir ­ingen ändring på utrustningen. Ska kunna vara med där framme, säger Åke Lindblom.

3 Lightningsky (Ulf Ohlsson) STARTAR EJ

4 Wir Ideal (Erik Adielsson) var väldigt bra efter galoppen senast. Jag tror han ­kommer klara spåret och kommer han bara igenom första sväng så ska han sköta sig. Jag ­tycker det är ett bra skrällbud och han är inte sämre än någon annan i det här loppet, säger Anton Sverre hos Björn Goop.

5 Barbara L.Hanover (Örjan Kihlström) känns bara fin hemma i träningen. Spåret är inte alls bra så vi får sikta in oss på felfritt. Går hon iväg duger hon bra. Vanlig vagn när det är voltstart, säger Reijo Liljendahl.

6 R.K.King (Veijo Heiskanen) är lite osäker i voltstart men springspår är bästa möjliga. Kommer han vettigt iväg tror jag på en plats och blir det ledningen är det även lite vinstchans. Det kan bli ett stängt huvudlag nu, säger Veijo Heiskanen.

7 Lajos Fawör (Kevin Oscarsson) tog tre ­raka segrar i enklare gäng i början av året, men den här gången är det betydligt tuffare emot. Kan vinna med maxklaff, men rankas sist i ett vidöppet lopp.

8 Digital Yankee (Robert Bergh) har gått bra tre gånger i rad och har fin form. Det får ­inte strula för mycket härifrån och det finns ju risk han blir fast här. Han ska vara med där framme om det löser sig, säger Preben
Sövik i tränaren Robert Berghs stall.

9 Earn n’Burn (Björn Goop) var jättefin ­senast och spurtade som en demon när ­luckan kom. Formen på honom är så bra den kan vara och vi ska försöka komma med i ­finalen under Elitloppshelgen. Han är så pass bra att han ska kriga om segern i det här loppet, säger Anton Sverre hos Björn Goop.

10 Earl Variera (Per Linderoth) gick jättebra i skymundan senast. Första ­gången med voltstart nu, men han känns förnuftig, så det ska nog gå bra. Fäller nog många till slut, säger Marcus Sundberg hos Stefan Melander.

11 Gianluca Boko (Kim Eriksson) har varit positiv i två lopp men härifrån får man köra ­lite på chans. En bättre placering gäller i första hand, säger Preben Sövik hos Robert Bergh.

12 Royaldoodle (Stefan Söderkvist) var det synd att han fick ett så dåligt läge för han känns formstark. Visade på Solvalla att han går bra bakifrån och vi får prova samma upplägg igen. Våra tre är hästar i loppet är jämna, säger Preben Sövik hos Robert Bergh.

Rank och V75-procent

RANK ATG

4 Wir Ideal 7

9 Earn n’Burn 20

1 Machiavelli 10

6 R.K.King 12

5 Barbara L.Hanover 11

2 Porthos Race 14

12 Royaldoodle 4

10 Earl Variera 2

11 Gianluca Boko 5

8 Digital Yankee 6

7 Lajos Fawör 2

V75-3, Algot Scotts Minne, Guld, 1 609 m, auto

1 West Wing (Oskar J Andersson) fick det bästa tänkbara spåret och han är startsnabb. Det blir eventuellt barfota runt om och det är en skrällchans. Han kommer ­vara ännu bättre nu än tidigare och går en tid ­under 1.10. Skulle han hålla ledningen finns det inte på världskartan att han släpper, säger Micael Broberg.

2 Quick Fix (Lutfi Kolgjini) har haft form länge och har det fortfarande och känns ­jättefin i jobben. Det blev lite fel i Finland och han ska inte gå invändigt. Det blir svårt att vinna men har en platschans definitivt. Går barfota runt om och med jänkarbike, säger Lutfi Kolgjini.

3 VästerboontheNews (Peter Ingves) har tränat jättefint och har ett bra läge. Jag tror att han kommer få en bra säsong och ­initialt är det ledningen som gäller här, sen kan ju allt hända men Peter måste prova från det här läget. Det blir barfota, jänkarvagn och norskt huvudlag, säger Lars Brindeborg.

4 B.B.S.Sugarlight (Björn Goop) har blivit behandlad efter senast och verkar fräsch och fin i träningen och spåret blev bra. Det blir skoj att testa Björn Goop i sulkyn nu och får han ett fint lopp och är i form så är det hästar som han ska matcha tycker jag. Han går förmodligen med aluminiumskor fram och barfota bak, säger Fredrik Solberg.

5 Giveitgasandgo (Erik Adielsson) fick ett fint lopp senast men han gjorde det riktigt bra och det var en topprestation. Det ska bli kul att se honom på sprintdistans nu ­vilket han är van med från USA och jag förväntar mig ett bra lopp av honom. Han går ­barfota fram och Erik får bestämma om det blir ­någon form av stängt huvudlag efter värmningen, säger Frode Hamre.

6 Pingus Vang (Stefan Söderkvist) gjorde ett bra lopp senast och allt är normalt efteråt. Det ser tufft ut med tanke på spåret och med klaff hoppas vi han kan ta en plats. Det blir barfota runt om, jänkarvagn och norskt huvudlag, säger Sigbjörn Kolnes.

7 Day or Night In (Johan Untersteiner) ­aviserade lite i värmningen senast att han skulle vara lite väl laddad, vilket var olikt ­honom. Vi får göra ett nytt försök här och det verkar väldigt bra med hästen, så jag tror att han kommer göra ett bra lopp. Spår långt ut men hoppas han får en vettig resa och då bör han vara med och göra upp om de ­främsta platserna, säger Peter H Sjöberg försteman i Johan Untersteiners stall.

8 Double Exposure (Örjan Kihlström) har gjort två bra lopp i år men var lite loj ­senast och var brunstig den dagen. Allt verkar bra efteråt och två veckor mellan loppen nu ­passar perfekt. Det blev dock god natt när man såg spåret och det blir svårt att ­vinna härifrån, säger Pär Pergenius i Daniel ­Redéns stall.

9 Nadal Broline (Ulf Ohlsson) har fått ­träna på ett tag och känns bara fin ­hemma i ­jobben. Spåret passar bra så här i comebacken. Han möter några som har bättre dagsform men han kommer säkert göra ett bra lopp. Vi siktar på barfota runt om och ­någon form av stängt huvudlag. Jänkarvagn som vanligt, säger Reijo Liljendahl.

10 Bear Dancer (Carl Johan Jepson) gör ­allting rätt men har ett svårt läge nu i det här loppet och det blir svårt att komma till här­ifrån. Han har känts bra i jobben och är ­precis som han ska men med det här läget är det en peng som vi hoppas på. Vi kör med barfota, jänkarvagn och norskt huvudlag, säger Ulf Stenströmer.

Rank och V75-procent

RANK ATG

5 Giveitgasandgo 19

7 Day or Night In 26

8 Double Exposure 10

9 Nadal Broline 14

3 VästerboontheNews 17

4 B.B.S.Sugarlight 8

2 Quick Fix 3

1 West Wing 2

6 Pingus Vang 1

10 Bear Dancer 1

V75-4, Lyon GP, 2 640 m, auto

1 Milligan’s School (Ulf Eriksson) slog ihop senast när kusken skulle korrigera honom. Gick bra innan det men har svårt att ­sköta sig tyvärr. Det finns mycket kunnande i ­honom och han har ett bra smygläge, säger Marcus Sundberg hos Stefan Melander.

2 Sir Q.C. (Ulf Ohlsson) imponerar varje gång och blir bättre och bättre, distansen passar bra. Går upp i klass nu och är svår att sätta in i loppet, han måste höja sig ytterligare och det kan bli svårt. Kör de tufft där framme så kommer han in i matchen till slut, säger Marcus Sundberg hos Catarina Lundström.

3 Handsome Brad (Carl Johan Jepson) känns fantastiskt fin i jobben men det är ett jäkla lopp nu. Han kanske inte ska tillhöra favoriterna då det är några hårdingar med, men en liten chans ska han ha om det klaffar optimalt. Klarar distansen bra och det blir barfota runt om, jänkarvagn och någon form av stängt huvudlag, säger Ulf Stenströmer.

4 Evil Enok M.E. (Noralf Braekken) var ­väldigt bra senast men han fick gå lite för hårt på bortre långsidan. Det är stenhårt emot här, några av de bästa femåringarna är med men det ser ut att kunna bli hårt tempo vilket ­gynnar oss. Han har en bra speed till slut och är allround, så distansen spelar ingen roll för honom. Han kommer gå utrustad som han gjorde senast, säger Noralf Braekken.

5 Muscle Hustle (Robert Bergh) var riktigt fin senast och var bättre än vad man hade kunnat förvänta sig. Bör vara ännu lite ­bättre den här gången och vi kanske kan komma till ledningen, så får de andra jobba utvändigt. Distansen ska inte vara några bekymmer, säger Preben Sövik hos Robert Bergh.

6 Rajesh Face (Lutfi Kolgjini) känns lika fin i jobben fortfarande och bör ha gått framåt av loppet senast. Han tränas inte speciellt hårt mellan loppen, utan jag hoppas loppen ska flytta fram positionerna på honom. Han kan i alla fall inte kännas bättre och jag tror alltid på toppchans när jag sitter upp bakom honom oavsett motstånd, men är så klart medveten om att han möter bra motstånd nu. Kommer gå som senast med skor och jänkarbike, säger Lutfi Kolgjini.

7 Monark Newmen (Fredrik Persson) har ­varit fin i veckans jobb och förutom galoppen i årsdebuten var jag väldigt nöjd med honom då han gick starkt efteråt. Nu blir det barfota runt om och han blir lite rappare. Kommer bli ett spännande lopp mot bra hästar och man måste ha lite tur på vägen. Klaffar det lite så tror jag att vi kan överraska, säger Fredrik.

8 Diamanten (Erik Adielsson) ser det ­bara bra ut med efter senaste loppet och han ­borde gått framåt med det loppet i ­kroppen. Jag tycker att han måste räknas även om han fick det sämsta startspåret, det är ju ­bara nio hästar till start, och lång distans, ­vilket gör att det kan gå ändå, säger Ville Karhulahti hos Stig H Johansson.

9 J.H.Mannerheim (Johan Untersteiner) har gått bra och tränat fint efter ­senaste ­loppet där han satt fast. Möter tuffa ­hästar här men det är också jämnåriga och vi ­tycker att han duger. Får han ett bra lopp och det blir ­tempo på det tror jag att han kan vara med och ­hugga om de främsta platserna. ­Distansen är inga konstigheter för honom, han satt ju fast med vinstkrafter i Derbyt. Barfota, ­jänkarvagn och norskt ­huvudlag, säger ­Peter H Sjöberg hos Untersteiner.

Rank och V75-procent

RANK ATG

6 Rajesh Face 24

5 Muscle Hustle 20

8 Diamanten 27

7 Monark Newmen 4

2 Sir Q.C. 13

4 Evil Enok M.E. 3

9 J.H.Mannerheim 2

3 Handsome Brad 6

1 Milligan’s School 1

V75-5, Silver, 2 140 m, auto

1 Dragster (Roger Malmqvist) är kanske ­allra kvickast längre ut bakom bilen men jag är nöjd med spåret och i första skedet så vill jag köra i ledningen då han går bra i spets. Han var lite ringrostig senast men gick bra och då han inte hade fått något riktigt lopp i kroppen innan den starten så bör han gått framåt nu. Jag har höga förhoppningar här och han känns fin efteråt i lugna jobb. Är ­optimist, säger Roger Malmqvist.

2 Mellby Collector (Carl Johan Jepson) fick en fin resa senast och gjorde det bra som trea. Möter liknande motstånd igen och har ett bra spår. Hoppas på en liknande resa så kan han spurta bra till slut och vara ett bra platsbud igen, säger Anton Sverre hos Björn Goop.

3 Zoko Lane (Stefan Persson) gick bra ­efter galoppen senast och han har tagit det ­loppet bra. Det är tufft emot nu men om det ­klaffar för honom så kan han vara med i ­striden. Nu kommer vi köra barfota runt om och ­förmodligen blir det en jänkarvagn ­också, säger Roger Persson.

4 Mellby Drake (Kim Eriksson) fick ett tufft lopp i lördags men han gillar sådana upplägg och gjorde det bra. Täta starter nu är ett plus och han ska vara med där framme, säger Preben Sövik hos Robert Bergh.

5 British Steel (Christoffer Eriksson) ­gjorde ett bra lopp när jag körde näst senast och senast gick han också bra som trea. Möter tufft motstånd så det kan bli hårt att vinna, men har bra form, säger Christoffer.

6 Coktail Fortuna (Robert Bergh) var ­ruggigt läcker senast. Är snabb iväg så vi hoppas det kan bli samma upplägg den här gången, men det är några snabba på insidan. Känns lika bra som han gjorde innan förra starten och är den bättre chansen av våra, säger Preben Sövik hos Bergh.

7 Inga in Heaven (Erik Adielsson) var ­Erik jättenöjd med senast och hon kändes otroligt fin den dagen. Ser bra ut i jobben ­efter det och jag tror hon kommer vara ännu ­bättre den här gången. Hade hon fått ett bra läge hade jag trott på henne men det är svårt att veta var hon hamnar härifrån, kör de fort så har hon en bra speed till slut. Det blir några enstaka starter till sen ska hon sommarträna och siktas mot vintermeetinget i Frankrike, säger Fredrik Wallin.

8 Rolex Bigi (Örjan Kihlström) har jag ­varit jättenöjd med och allt verkar bra efter ­senast. Härifrån vet jag inte vad vi ska hitta på men vi får hoppas det blir lite körning från början och att han hittar ner någonstans. Har form och styrka för att vara långt fram, säger Maria Törnqvist.

9 Clemenza Am (Lutfi Kolgjini) gick ­mycket bra i skymundan senast. Läget här gör att han får smyga med till en plats. Barfota runt om och jänkarbike, säger Lutfi Kolgjini.

10 Aron Palema (Mikael J Andersson) ­gjorde en bra årsdebut och bör ha gått framåt med det loppet i kroppen men det är klart att vinna silver från det här spåret blir svårt. Det måste bli ett förstavarv i hårt tempo för att vi ska komma in i matchen. Kommer gå med jänkarvagn nu, säger Pär Hedberg.

11 Bryssel (Björn Goop) var överladdad ­senast och lade bort mycket krafter ­innan loppet. Hästen är bra i ordning och jag ­tycker att han ska vara med där framme, säger Anton Sverre hos Björn Goop.

12 Mr Lindy (Veijo Heiskanen) har formen på topp men är bortlottad och det blir nog pengar som bäst. Kommer gå med norskt huvudlag i stället för stängt, säger Heiskanen.

Rank och V75-procent

RANK ATG

6 Coktail Fortuna 56

1 Dragster 15

2 Mellby Collector 3

4 Mellby Drake 4

3 Zoko Lane 4

11 Bryssel 8

8 Rolex Bigi 3

10 Aron Palema 3

7 Inga in Heaven 1

5 British Steel 1

9 Clemenza Am 1

12 Mr Lindy 1

V75-6, Brons, 2 640 m, auto

1 Sobel Conway (Peter Untersteiner) har fått ett bra läge och då jag fick Magic Gwin utanför ska jag försöka hålla ut honom. Jag är revanschsugen och Sobel är i riktigt bra form, säger Peter Untersteiner.

2 Västerbo Grosbois (Rauno Pöllänen) känns väldigt fin och jag är helnöjd med honom. Var lite dålig i halsen senast visade det sig men han gjorde ändå en topprestation. Har respekt för motståndet så det är ingen lätt uppgift, men det finns en otroligt hög kapacitet i honom, säger Rauno Pöllänen.

3 Kung Edward (Roger Malmqvist) har gjort några plattinsatser och var inte bra ­förra gången. Vi har tagit blodprov och kollat upp honom och hittar inga fel och träningen känns bra. Vi siktar på att komma till spets och sedan släppa och hoppas på en lucka till slut på open stretch. Han har gjort bra tider på lång distans och om han plötsligt hittat formen kan han slå till och vinna, men det finns många frågetecken så klart med tanke på förra loppet. Vi får hoppas att han gör ett bra lopp. Går med samma utrustning som senast, säger Nicklas Dyrberg.

4 Pampalo (Björn Goop) var riktigt bra ­senast och fick göra en del grovjobb. Han är på gång och sköter han sig tycker jag att han ska tjäna fina pengar, det är svårt begära att han ska vinna mot så här bra hästar, säger Anton Sverre hos Björn Goop.

5 Magic Gwin (Kaj Widell) har blivit ­bättre för varje gång och det är inte många som går ­under 1.10 ett varv på det viset som han gjorde senast. Jag måste tro på vettig chans igen och jag får köra från start men det är inget tvång med ledningen. Går med rycktussar som jag inte behövt dra än men han har reagerat bra på det i träning, säger Kaj Widell.

6 Top Yllit (Jens Laursen) var jätteduktig senast men möter ännu värre motstånd nu och står lite hårt inne. Allt verkar fint i ­träningen och det kanske blir barfota fram, säger Mats Kjellén.

7 Masterglide (Johan Untersteiner) var lite seg senast i årsdebuten och jag hoppas han gått framåt med det loppet i kroppen, ingen ändring, säger Peter Untersteiner.

8 Bålsta Palema (Mikael J Andersson) var jättefin senast och travade bra så det var positivt. Har gått framåt med det och härifrån får man försöka komma till någonstans och hoppas de kör hårt där framme. Förhoppningsvis kan han slå av några stycken till slut. Jänkarvagn på nu, säger Pär Hedberg.

9 Dancelli (Erik Adielsson) gick bra senast som trea, även om vi kanske hade väntat oss mer efter en perfekt resa. Kan få loppet bakom Sobel Conway här, och har kunnandet för att skrälla.

10 Explosive Merlot (Robert Bergh) var ­riktigt fin senast och det var positivt att han gick så bra i ryggar. Så blir det nu ­också och med lite tur på vägen ska han sluta långt fram på nytt, säger Preben Sövik hos Robert Bergh.

11 Super Photo Bood (Kim Eriksson) blev det för tight för senast och vi krokade ihop men allt verkar bra efteråt. Var inte tom vid segern så det var en bra prestation han gjorde då. Spåret drar ner förhoppningarna men de springer inte ifrån honom. Ska försöka låna en jänkarvagn och eventuellt blir det barfota runt om, säger André Bood.

12 Great King Wine (Stefan Söderkvist) känns bra men det är långsökt att det ska räcka härifrån. Vi får prova i alla fall och eventuellt rycker vi framskorna, säger Admir Zukanovic.

Rank och V75-procent

RANK ATG

1 Sobel Conway 23

5 Magic Gwin 41

10 Explosive Merlot 16

4 Pampalo 5

8 Bålsta Palema 6

2 Västerbo Grosbois 2

9 Dancelli 3

6 Top Yllit 1

3 Kung Edward 1

7 Masterglide 1

12 Great King Wine 0

11 Super Photo Bood 0

V75-7, Kungapokalen, 2 140 m, auto

1 Perfect Spirit (Örjan Kihlström) har tränat på bra sen senaste starten. Spåret är vi nöjda med så vi har inget att klaga på inför loppet. Planen är barfota runt om den här gången och han ska absolut räknas, säger Pär Pergenius hos Daniel Redén.

2 Lucifer Lane (Johan A Nilsson) har ­tuffa hästar emot men det visste vi ju innan. Han såg bra ut i försöket och vi hoppas han är ­lika bra som tidigare. Han svarade bra på tussarna senast och det är bara hoppas
han är på tårna nu också, säger Thomas L Nilsson.

3 Velvet Gio (Torbjörn Jansson) var jag jätte­nöjd med i försöket och det känns om möjligt ännu bättre nu. Desto hårdare tempo det blir i loppet ju mer gynnar det min häst. Tror och hoppas på en bra insats och jag blir inte alls förvånad om han vinner. Barfota igen, säger Magnus Dahlén.

4 Who’s Who (Mika Forss) har tagit senaste loppet bra och känns normal i träningen så det ska bli spännande. Jag tycker han ­visade även senast att han är med i matchen om allt är som det ska och han går utrustad som sist, säger Pasi Aikio.

5 Calle Crown (Christoffer Eriksson) gick bra i försöket men han blev lite väl pigg med helstängt och förlorade loppet på det. Det blir någon ändring på huvudlaget nu och jag får köra lite från början och se var vi hamnar. Det är en bra häst som kommer vara med där framme, säger Christoffer Eriksson.

6 Enterprise (Per Linderoth) hade nog vunnit senast om han hade kört i ledningen och jag skulle tro det blir lite mer offensivt upplägg den här gången. Jag tycker att han ska räknas, säger Marcus Sundberg hos Stefan Melander.

7 Fritjof (Johan Untersteiner) körde jag jobb med i tisdags och han fick ett par tuffa rakor då där jag blåste ur honom och han känns minst lika fin som innan försöket. Motståndet är ännu tuffare men vi får ladda vad som går och vi är med för att försöka vara med där framme. Jag tror inte de springer ifrån honom, samtidigt springer inte han ifrån de andra. Full form, barfota och jänkarvagn, så han är maxad, säger Niklas Robertsson.

8 Empire Garbo (Erik Adielsson) gjorde ett fantastiskt bra försök och knep en finalplats vilket vi är nöjda med. Får jaga pengar från det här läget mot stentuffa hästar. Barfota runt om igen, säger Viktor Lyck hos Svante Båth.

9 Vikens High Yield (Magnus Jakobsson) verkar som vanligt i träningen efter försöket och vi hoppas på en bra position med ett hårt tempo, då ska han vara med där framme. Det kan bli rycktussar men troligen ingen ändring, säger Mikael Fellbrandt.

10 Versus As (Björn Goop) var riktigt bra i debuten för oss senast och spurten han gjorde var väldigt bra. Det här är en bra häst och jag är imponerad av honom. Ser lika fin ut i jobben efteråt så jag måste tro
på honom. Eventuellt rycker vi bakskorna, säger Anton Sverre hos Björn Goop.

11 Eldorado B. (Hans-Owe Sundberg) gör det bra varje gång och blir bättre för varje start. Här möter vi bra hästar och måste ha lite tur på vägen, säger Hans-Owe Sundberg.

12 Super War Horse (Kevin Oscarsson) kan vid ett perfekt lopp vara trea-fyra, men med spår 12 får vi hoppas på att det blir överpace där framme, chansa lite i starten och hoppas kunna gå i en stark rygg. Vi kommer även plocka av framskorna, så det kommer bli första gången utan skor på alla hovarna, säger Jerry Riordan.

Rank och V75-procent

RANK ATG

1 Perfect Spirit 31

2 Lucifer Lane 18

5 Calle Crown 6

6 Enterprise 5

4 Who’s Who 18

10 Versus As 11

7 Fritjof 2

9 Vikens High Yield 5

3 Velvet Gio 3

12 Super War Horse 1

11 Eldorado B. 0

8 Empire Garbo 1

Hästarna i fet stil ingår i bolagssystemet som är på 4 158 rader/2 079 kronor. ATG = V75-procent.

Christoffer Wickmans V75-tips:

Snabbanalysen

Högklassiga V75-tävlingar på Åby i Mölndal utanför Göteborg.

Jag väljer att spela med tre starka spikar i morgon.

Final i Drottning Silvias Pokal och Konung Gustaf V:s Pokal, lägg där till femåringsloppet Lyon Grand Prix och Algot Scotts Minne där vinnaren får en biljett till Elitloppet, och ni förstår vilken tävlingsdag som väntar på Åby.

Motiverade favoriter

På förhand tycker jag omgången ser ganska favoritbetonad ut, både 4 Dibaba (V75-1) och 1 Perfect Spirit (V75-7) är motiverade favoriter i Pokalloppen och de spikas, men sedan spikar jag också norske 5 Giveitgasandgo (V75-3).

Kusligt fort

Jag tror han kommer springa kusligt fort på innerspår i morgon, och därmed får jag marginal till att strecka på i de övriga V75-loppen, där vi förhoppningsvis kan jobba in en skräll. Den här lördagen får dock spelet stå lite åt sidan, åt de sportsliga höjdpunkterna.

Allting kan dock hända på Åby, och är det på någon bana som det kan skrälla till rejält så är det just på travbanan i Mölndal, så visst finns hoppet om rejäl återbäring.

Spetsstriden

V75-1: 1 Electrical är pilsnabb första biten, utmanas främst av 2 Tropicana Ås. Bägge dessa lär dock, speciellt på Åby, söka rygg och 4 Dibaba bör tidigt få överta tät.

V75-2: Öppen spetsstrid, jag har lite feeling för att Erik Adielsson kan få iväg 4 Wir Ideal snabbt och spetsa. 6 R.K.King är ingen blixt, men kan utmana från sitt springspår.

V75-3: 5 Giveitgasandgo med helstängt huvudlag och en offensiv kusk i form av Erik Adielsson tror jag brakar till ledningen här, och sedan körs i den positionen.

V75-4: 5 Muscle Hustle tror jag tar sig förbi de invändiga, med 3 Handsome Brad i rygg. Frågan är vad Bergh gör när 6 Rajesh Face och 8 Diamanten tidigt lär komma.

V75-5: 1 Dragster är väldigt startsnabb och Roger Malmqvist vill köra i ledningen.

V75-6: 1 Sobel Conway blir svår att ta en längd på, 2, 3 och 5 lär försöka utmana.

V75-7: 1 Perfect Spirit håller ut dom, annars hade inte Kihlström valt innerspår.

Galoppvarning

V75-1: 4 Dibaba har gjort bort sig i stora finaler tidigare, men är mer stabil nu. 5 Vanquish Kronos har två galopper på de fem senaste starterna.

V75-2: 2 Porthos Race kan få vissa problem från spår två i volt, i övrigt är det ett stabilt startfält.

V75-3: 1 West Wing har en del galopp i sig.

V75-4: 1 Milligan’s School och 6 Rajesh Face har visat att de inte är helt stabila emellanåt, till viss del även Kalmarhästen 7 Monark Newmen.

V75-5: 11 Bryssel har galopperat i fem av sina ­åtta senaste starter och är inget att lita på fullt ut.

V75-6: 10 Explosive Merlot har problem med aktionen emellanåt men har fungerat bra på slutet.

V75-7: Endast 3 Velvet Gio, 10 Versus As och 11 Eldorado B. har en varsin galopp i resultat­raden, men samtliga tre är normalt väldigt stabila.

Tänk på att ...

... 5 Giveitgasandgo (V75-3) nu ska tävla med helstängt huvudlag, här lär det gå undan värre.

... 6 Rajesh Face (V75-4) var rent av lysande senast, men han är ojämn värre i sina prestationer.

... Roger Malmqvist vill köra 1 Dragster (V75-5) i ledningen, kan bli problem för 6 Coktail Fortuna.

... det är ombytta roller för 1 Sobel Conway och 5 Magic Gwin (V75-6) nu, senast var det Magic Gwin som hade spår innanför. Loppavgörande?

... Örjan Kihlström valde innerspår med 1 Perfect Spirit (V75-7) tyder på att han är säker på sin sak, att de håller ut konkurrenterna från start.

Spiken

4 Dibaba (V75-1) såg helt lysande ut vid seger ­senast och med två lopp i kroppen så bör topp­formen vara nära. Med tanke på hur hon såg ut senast så tror jag att hon bara är bäst i det här loppet. Konkurrenterna får slåss om andrapriset.

Luringen

4 Wir Ideal (V75-2) tycker jag är en kul tipsetta i ett vidöppet lopp. I mina ögon blir han alldeles för lite spelad, i förhållande till segerchans. Strykningen i loppet gynnar honom och han är inte ett dugg sämre än de övriga i det här loppet.

Bästa spelet

5 Giveitgasandgo (V75-3) har svarat för två riktigt bra lopp sedan han kom till Frode Hamre och jag tror det är dags för seger nu. Han kommer springa riktigt, riktigt fort på innerspår på lördag, och då tror jag att konkurrenterna får det svårt.

Kuskligan

1) Ulf Ohlsson, 15 segrar

2) Örjan Kihlström, 9 segrar

3) Erik Adielsson, 8 segrar

4) Björn Goop, 8 segrar

5) Peter Ingves, 8 segrar

Här är de fem högsta V75-vinsterna 00:35
ARTIKELN HANDLAR OM

V75-tips

V75