Nu ska Romme ta första V75-segern

Foto: Argwintina är Rommetränarnas bästa chans enligt Bo Rydgren. Hästen tränas av Susanne Richter och körs av Kajsa Frick.
TRAV

Rommetränarna har ännu inte tagit någon seger på V75 i år.

På lördag hoppas travbanechefen att nollan spräcks.

– Argwintina är bästa chansen, säger Bo Rydgren.

Det har gått tungt för Rommetränarna i travets elitserie V75 i år. Nu när vi är inne i oktober månad har Rommeprofilerna ännu inte fått vinna på V75.

Som morot har banan gått ut med en bonus på 5 000 kronor som skötaren till en Rommehäst får om hans eller hennes häst vinner på V75.

– Det är delvis tillfälligheter att de inte vunnit. Det har gått troll för till exempel Jörgen Westholm. Nu har det gått bra de sista dagarna för honom. För Rättvikstränarna har det gått bra på  V75 i år. För Dalatravet är det ingen katastrof, snarare tvärtom, säger Bo Rydgren.

”Spräcka nollan”

När V75 gästar Romme på lördag kan det vara dags för första V75-segern för hemmatränarna.

– Jag hoppas att Romme får spräcka nollan. Fixar de inte en seger nu så är det en tidsfråga innan Jörgen Westholm vinner på V75 med sina hästar. Han har vunnit tre lopp per dag på tre dagar nu, menar Rydgren.

Kan vinna på V75

För travbanechefen kan det bli en riktigt bra dag då han själv har sin häst Flex till start i kallblodsloppet.

– Jag är med som ägare på Flex. Det är en gammal skolkamrat till mig som tränar. Jag spikar hästen i mitt system i ”Fem tippar V75”. Det är inte så lätt att vinna V75-lopp på beställning. Men han har slagit de här hästarna som han möter nu hur lätt som helst.

Vilken är bästa chansen på lördag för Rommetränarna?

– Argwintina är bästa chansen av Rommehästarna. Bland hästarna från Dalatravet är Arby´s Amalia bästa chansen.  Jag hoppas på Dalaseger. Det vore fantastiskt om Arby´s Amalia får förlänga sin segerrad.

– Men för mig spelar det ingen roll om det är Romme eller Rättvik som vinner. Det är Dalatravet som är det viktigaste.

Just nu är intresset för travhästar stort på banan och det är rekordsiffror i antalet hästar.

– Vi har aldrig haft så många hästar i träning just nu. Det är 141 hästar i proffsträning i Rättvik och 333 på Romme. Det har ökat med drygt 10 procent på Romme och Rättvik. Intresset är på topp, säger han.