Min spik ser ut som en miljard

TRAV

Micke Nybrink om helgens V75-finaler

Vidöppen omgång där man måste attackera potten.

Tre singelstreck kan vara lösningen:

Första spiken spetsar alltid.

Den andra flyger fram över upploppet.

Den tredje såg ut som en miljard senast.

Solvallas V75-finaler bjuder på extremt svåra och spelbara lopp. Min uppfattning är att utdelningen blir hög och att favoriterna får finna sig i att trava i uppförsbacke. Receptet för framgång är att antingen gå ihop ett gäng och spela ett jättesystem eller att chansa vilt med en mindre summa. Jag har inga kompisar så det får bli det senare alternativet.

V75-1: Stoeliten med toppmärrar på sprint. Hela Sverige tror på norsk seger. Tinita Love är en upphaussad norska som är typ bäst i världen i Norge. Som vanligt alltså. Dra av hälften och dela med tio. Tinita Love satt fast i Prix du Luxembourg senast, bakom Brioni, och såg pigg ut i mål. Hon kan vinna men lika gärna förlora. Frillan Filiokus har egentligen bara en svaghet, starten. Hittar välkörande Haugstad ner i andraspår – dödens är väl ledigt? – har hon bra chans. Jag undrar hur många märrar i landet som matchar henne? Inget finlir nu, Kenneth, kör dem i sank. Rysaren heter Pebbly, formen är snudd på hysterisk.

V75-2: Låser på en trolig och en rolig. Troliga vinnaren heter Victor Palema som övertygade vid spetssegern i försöket. Åke Svanstedts knatte är ungefär som Asterix, liten och stark som fan. Den roliga är förstås Growup. Jag släpper inte den här kanonen utan fortsätter hävda att gulddivisionen innan året år slut är den givna stationen. Growup är tyvärr en strulpitt men läget bör innebära felfritt lopp och sen ska de få smaka.

V75-3: Örjan Kihlström mot Lutfi Kolgjini i ett chickenrace om ledningen. Marshland har innerspår, öppnar fort och svarar en bit. Kolgjini laddar allt, bara ögonvitorna syns och Sahara Dynamites öppning i Elitloppförsöket 2009 var nog världsrekord i första 200. Sahara har haft framspår bakom bilen 21 gånger och aldrig bommat ledningen. 17 gånger av dessa 21 har han vunnit. Och när Kolgjini vill till spets brukar det liksom bli så. Sen räknar jag med att Sahara Dynamite vinner, även om Ludde frikostigt kör undan sista biten.

V75-4: Svårt, nästan alla mot alla och jag streckar åtta. Roliga buden heter Gigant Slugger och Love You More. Gigant öppnar ilsket och avslutningen senast var briljant. Han flög fram sista biten. Love You More skrällvann senast men utan att ha den minsta lilla tur. Hästen var kort och gott dunderbra.

V75-5: Får man gå på känsla när man spelar? Jag gör det här. Känslan är att Belinda Sign och Peter Ingves smyger med i ryggar sista 700 och blåser ner allt över upploppet. Belinda Sign är ungefär som Alandias Karisma och såna hästar älskar jag.

V75-6: Hetshästen är Q.Forty Five. Han ska köras till ledningen igen och sen vinna. Men kommer han dit? Oliver Twist laddas och det kan kosta att övermanna honom. Jag hoppas på överpace och garderar. Nouvelle Pelle är i en hiskelig form, han såg fortsatt underbar senast och kan bomba runt allt igen. Tuffa Tiffany Brodda vann med kraftig mersmak senast.

V75-7: Nästan omöjligt att tippa, om nu inte Beretta Avanti får spara några kulor till upploppet. Då smäller det. Senast skentravade han sista rundan – som han såg ut! – men blev stum sista biten. Leta ryggar, Svanstedt, jag spikar.