Titta, här missar jockeyn starten

TRAV

Fastnar i startboxen medan hästen springer i väg

Här missen som gör att jockeyn blir kvar i startboxen.

När starten släpps på Täby kommer hästen Vangog iväg utan sin ryttare.

– De släppte bara iväg starten och jag hade inga läder alls och stod kvar på kanten i startboxen, säger jockeyn Fabienne De Geer till Lunchgaloppen Direkt i TV4 Sport.

Det andra lunchloppet på Täby Galopp blev något annorlunda. I starten till loppet krånglar hästen Vangog och när loppet släpps iväg blir jockeyn Fabienne De Geer kvar i startboxen. Hästen får galoppera hela loppet utan ryttare och lyckas till och med vara först över mållinjen. Men eftersom Vangog var utan jockey blir hästen oplacerad.

”Häst med form”

Hans G Lindskog, programledare för Lunchgaloppen Direkt, blev något förvånad över loppscenariot.

– Det är en ganska rolig häst i alla fall, han vinner. Det är en häst med form. Den tioårige Vangog verkar ha roligt i alla fall, titta på öronen. Med spetsade öron glider han undan, säger Hans G Lindskog.

”Någon form av kommunikation”

Jockeyn och expertkommentatorn Fredrik Johansson som var med i studion har svårt att förstå hur missen kunde ske.

– Det är svårt att säga vad som händer men man ser att hästen sätter sig ner. De kan vara så att jockeyn har fått foten under brädan som vi har i startboxen. Men det lustiga är att startpersonalen står en halv meter ifrån henne, hon borde ha någon form av kommunikation, säger experten och jockeyn Fredrik Johansson i TV4 Sport.

Var lite dum

Efter loppet förklarar jockeyn Fabienne De Geer vad det var som hände.

– Vid starten var hästen lite dum och när starten skulle gå så hade jag inga läder. Hästen stod och hoppade och dumma sig lite och personalen skulle ta tag i svansen. Men de gjorde inte det utan släppte bara iväg starten och då har inte jag några läder alls utan står fortfarande på kanten. Då försvinner hästen, men jag var kvar på kanten. Jag tror att det är lite kommunikationsproblem, men det är sådant som händer. Vi har en jättebra starter på Täby, säger Fabienne De Geer.