”Banan blir perfekt”

TRAV

Topplopp och 70 miljoner i V75-potten.

Då utlovar Gävles banmästare, Roger Fyhr, en superbana.

–Det är bara att köra med valfri balans,  banan blir perfekt, säger han.

Det råder spelhysteri i Sverige och på lördag möts hundratusentals svenskar på V75 i jakten på 70 miljoner kronor som Gävles omgång lockar med.

Under hela veckan har Gävles banmästare, Roger Fyhr, förberett banan så den ska bli perfekt för hästarna och kuskarna på lördag. Och det är mycket jobb som behövs under en V75-vecka.

– När det är V75 går telefonen varm hela tiden och alla skriker från alla hörn. Jag vet inte varför det blir så när det blir V75, men då ska alla vara med och lyssna och styra. Allt ska fungera, det blir lite speciellt men det rullar på bra, säger Fyhr.

”Inte haft några klagomål”

I onsdags såg prognoserna dystra ut då det utlovades regn på lördag. Men nu ser det desto mer ljusare ut. Enligt flera hemsidor ska det bli en solig travdag på Gävletravet.

– Nu regnar det faktiskt vilket det inte skulle göra, men det gör ingenting. Det är bara bra att det blir fuktigt idag. Enligt prognoserna ska vi ha tur, vi ska få uppehåll i morgon och 10-11 grader varmt. Så det ska bli bra hoppas jag.

Hur blir banan?

– Det ska bli bra. Vi har inte haft några klagomål på länge här och det hoppas jag inte att vi får i morgon heller. Det är bara att köra med valfri balans och som det ser ut nu blir banan perfekt.