Sportbladets V65-tips

TRAV

Expertens spikar och drag.

V65-1

Rankning: 3–5–6–4–1–2–7.

Kommentar: Finns det bara sju nyblivna fyraåringar i Mellan­sverige som tycker att det här loppet med 50 000 ­kronor i förstapris är något att satsa på? Märkligt. ­Haraldinho höll starkt efter tung resa mot kanonen Formula One ­senast. ­Kunde man tro på honom då kan man absolut tro på ­honom igen, även om motståndet är fortsatt kvalificerat. Noe d’Asolo ­började mycket lovande i fjol men svek en aning mot slutet av säsongen. Kommer med nyladdade batterier nu men hur många procent fattas till toppform? Shaq is Back såg fin ut i Sverige­debuten senast och borde vara snäppet vassare ­denna gång. King of the Moor får plats på lappen tack vare sin startsnabbhet, detta kan ju bli ett blufflopp.

V65-2

Rankning: 3–8–1–11–9–12–2–4–10–5–7–6.

Kommentar: Öppet lopp, någon ska tippas – men ingen bör spikas, såvitt inte någon känner till något som inte vi gör. Star Support har varit jämn och säker i år, kan vara dags för vinst från bra spår. Tanqueray får lita till turen men har formen som krävs. Vi streckar många hästar, sju stycken, och vill nämna Golden Sid som är en rätt fin häst. Visserligen svårbedömd i årsdebut men hittills underskattad.

V65-3

Rankning: 7–1–4–8–3–2–11–9–6–10–5.

Kommentar: Citron mötte ett enkelt gäng i årsdebuten men var verkligen fin, mycket finare än vad vi hade trott får vi erkänna. Med det loppet på näthinnan är hon helt klart ett tänkbart spikförslag. Vi dubblar ändå med Disa Loss som inte var som bäst senast men fin gången före. Hon har bra chans att hålla ledningen från innerspår och skulle Citron få en alltför tung inledning kan det hålla hela vägen, även om Citron vann från dödens senast och visade att hon tål grovjobb.

V65-4

Rankning: 12–1–11–14–10–5–9–13–8–6–2–3–4–7.

Kommentar: Veloz gör bra insatser varje gång. Får tipset även om han har ett läge som kan bli en fällla eller åtminstone innebära att han får långt fram. Noah Wibb gjorde en del bra insatser i fjol. Perfekt läge i årsdebuten.

V65-5

Rankning: 2–3–8–9–5–4–1–7–6.

Kommentar: Det här är ett riktigt höjdarlopp – om det inte vore för att sex av de nio deltagarna gör årsdebut. Ytterligare två har gjort en start var, medan True Advantage är en den enda som tävlat något sånär kontinuerligt under vintern och kan sägas ha en form att bedöma. Vi tror oss ändå ha lösningen på loppet och den baseras på att vi tror att de flesta kör lite snällare än normalt, vilket gör att positionerna blir väldigt avgörande. Stefan Melander har fyra hästar med i loppet och man kan ju tänka sig att dessa inte kommer att bråka alltför mycket med varandra. Bästa hästen är Aisle Stand som gjort ett lopp i år men den gången deltog hon knappt. Från åttondespår bakom bilen är det inte säkert att det blir något offensivt upplägg, snarare troligt att det inte blir det. Vi tror i ­stället att stallkamraten Cruise Speed får överta ­ledningen i ett tidigt skede och att hon sedan får bestämma. Cruise Speed är en effektiv spetshäst som såg fin ut som fastlåst i årsdebuten.

V65-6

Rankning: 10–4–7–11–2–1–9–8–3–5–6.

Kommentar: Känslan är att de flesta av de här hästarna har sitt bästa bakom sig. Det gäller nog även för Garland Kronos. Vi tycker ändå att den forne Åby Stora Pris-vinnaren, trots att det handlar om årsdebut, är mer eller mindre skyldig att vinna ett sådant här lopp. Vi tror inte att det kommer att glänsa om honom men förväntar oss ändå att han vinner – på ett eller annat sätt. Super Brian är snabb men behöver få spara speeden. Senast fick han gå lite för tidigt och slog då av på takten sista biten in mot mål. Han såg dock fortsatt mycket fin ut och vi påstår att han är den mest formstarka hästen i loppet. Master Växus slog bland annat Iceland (även om den vid det tillfället kom rejält på vingel) i fjol. Håkan Eriksson har övertagit träningen och det känns intressant men man ska tänka på att gamla hästar – Master Växus har hunnit bli tio år – kan behöva ett lopp eller två för att hitta formen.