TV4-experten: Jag är förvånad

TRAV

Travkusken vann loppet.

Nu har det avslöjats att han spelade på sig själv i loppet.

Straffet: 10 000 kronor i böter och spelen indragna.

– Det är ingen stor grej, men regler är regler, säger TV4-experten Thomas Nilsson.

Foto: Thomas Nilsson.

Först dömdes tränare till 5 000 kronor i böter för felaktig behandling av hästen. Tränaren körde sin häst barfota i loppet och efter vinsten blödde hästen från hovarna. Det i sig en skandal – men det tar inte slut där.

Nu har det även framkommit att travkusken spelat på sig själv i det aktuella loppet. Travförbundet har upptäckt att det har registrerats både vinnarspel och andra spel på hästen på tränarens ATG-konto. ATG har i enlighet med vadhållningsbestämmelserna beslutat att gjorda spel är ogiltiga och inte berättigar till vinst eller återbetalning av gjorda insatser. Kusken dömdes dessutom till 10 000 kronor i böter.

”Fin känsla för etik”

Thomas Nilsson, före detta tränare och nu TV4-expert, tar inte så hårt på domen.

– Jag känner honom som en mycket bra man med hög moral och med fin känsla för etik, så jag måste säga att jag är förvånad. Jag är ingen spelare men det är ett ganska milt brott i mina ögon. Jag tycker det inte är så stor grej, men reglerna ska följas och uppenbarligen har han inte följt dem.

Förekommer det mycket spel bland de aktiva?

– Jag vet inte ärligt talat, jag har själv aldrig ägnat mig åt spel. Jag vet faktiskt inte, och det är inte så att folk springer till mig och berättar att de spelat. Men det kan nog förekomma lite spel bland amatörerna, säger Thomas Nilsson.