Sportbladets V75-tips

TRAV

Det är lite skiftande klass på Umåkers V75-omgång på lördag men helhetsintrycket är ändå mycket gott. Förutom Maharajah, som kommer att defilera hem 300 000 kronor i Guldbjörken, bjuds vi på ett högklassigt femåringslopp, V75-7.

Dont Wear Pjs får tipset och med tanke på att hon har så pass mycket bättre spår (framförallt har hon spetsläge) än de värsta konkurrenterna får hon förtroendet som singelstreck. Vilket innebär att Örjan Kihlström sitter bakom båda våra spikar på lördag.

I V75-1 hittar vi två av de mest intressanta hästarna i ”mellanklasserna” på V75 då Indigo Broline stöter ihop med Charlotte Stone. Om båda tävlar på toppen av sin kapacitet kan det bli en kul duell. Eller så är Indigo Broline bara för bra…

Kul duell värd att nämnas är det även i kallblodsloppet, V75-5. Tar Hallsta Lotus 20 meter på finske Pihlajan Aaroni?

V75-1

Loppet

Indigo Broline (brist på?) fräschör och Charlotte Stones läge gör att vi väljer att strecka fler hästar.

Tipsettan

Indigo Broline

hade tydligen haft en del problem inför den förra starten och gjorde med tanke på det en bra insats. Framförallt såg han helt okej ut. Åke Svanstedt skulle knappast släpa upp den här fina hästen ända till Umeå om han inte trodde på chans och det här är ett spikförslag.

Motbuden

Charlotte Stone har också skyhög kapacitet men läget borgar för en ny tung slutrunda, som senast då hon fick sträcka vapen i enklare gäng.

Skrällbudet

Zakeus är en bra spurtare som vi alltid varnar för.

Spetsbudet

Nr 2 tar emot nr 4? Nr 6 kan få överta.

! Statistik­vinnaren

Charlotte Stone.

V75-2

Loppet

Dead Wood i spets. Gossip’s Winner i dödens. Opal Hall i andra utvändigt? Är det så loppet blir kört? I så fall tycker vi förstås att det är klar fördel Dead Wood. Utan att dock våga avfärda de övriga två.

Tipsettan

Dead Wood var mycket bra i årsdebuten och bör bli svårslagen från ledningen på sprinterdistans.

Motbuden

Opal Hall har chansen varje gång han startar. Gossip’s Winner har inlett säsongen starkt. Om Dead Wood har en sämre dag kan han kanske plocka ner denna. Evert’s Party Sock har varit bra länge men har lyft sig ytterligare i de senaste starterna.

Skrällbudet

Important Face platsar på lappen tack vare spåret.

Spetsbudet

Dead Wood.

! Statistik­vinnaren

Opal Hall.

V75-3

Maharajah, Maharajah, Maharajah – för hela slanten.

Tipsettan

Umåker har äran att gästas av Maharajah för andra året i rad. I fjol fick han jobba för segern, i år tyder det mesta på uppvisning av en av världens bästa hästar. Givetvis vinner han det här loppet – 999 gånger av 1000. Det är nästan mer intressant att spekulera i vad som händer om han skulle bli struken…

Motbuden

…för i händelse av detta är det här en profillös, och öppen gulddivision där alla har chansen. Ja, kanske inte Junction då. Även om han har bästa spåret är väl motståndet trots allt aningen för hårt. Conrads Epilog har toppform. Med Maharajah i loppet är det ett troligt scenario att Conrads körs till ledningen och sedan hänger på Maharajah bra i epilogen. I händelse av att Maharajah skulle bli struken kanske han till och med körs i ledningen, han har form för att tåla det. Minos Vang var mycket bra senast. Han är mycket stark men även snabb, både bakom bilen och till slut.

Skrällbudet

Vi tycker att Lamborghini S.T. gör det väldigt bra. Varför skulle inte han kunna vinna om Maharajah på ett eller annat sätt faller ifrån? Inte alls omöjligt.

Spetsbudet

Conrads Epilog är snabbast första biten. Släpper till Maharajah. Svåida inte Minos Vang vill vara med och ”ställa till det” lite också. Minos kan öppna snabbt och borde inte vara villig att ge bort loppets bästa position – ryggen på Maharajah – utan att ge Conrads Epilog en match om den.

! Statistik­vinnaren

Maharajah.

V75-4

Loppet

Inga blivande stjärnor som döljer sig i fältet, men en hel del formstarka och för klassen och regionen bra hästar borgar för ett trevligt och spelvänligt lopp.

Tipsettan

Merrimac var med tanke på den hårda resan senast oerhört tapper. Nu är det tuffare emot och med en liknande resa vinner han inte. Med lite hjälp på vägen är dock chansen fin.

Motbuden

Northern Spy kunde lika gärna ha fått tipset. Når hon ledningen blir det inte lätt för övriga.

Skrällbudet

Light Dale är en singelprocentare från tolfte.

Spetsbudet

Zac Sparrow och Draw the Line liksom även Northern Spy kan öppna. Alla tre platsar tack vare detta på systemet. Men vem av dem som frontar: Nja, vi bara förvillar genom att gissa.

! Statistik­vinnaren

Northern Spy.

V75-5

Loppet

Bra tvåhästarslås, även om ”allt” kan hända.

Tipsettan

Finsk sisu i form av Pihlajan Aaroni…

Motbuden

–mot Sveriges bästa, Hallsta Lotus.

Skrällbudet

Farmfurir.

Spetsbudet

Nr 4 eller 12.

! Statistik­vinnaren

Pihlajan Aaroni radar segrar i Finland.

V75-6

Loppet

Omgångens kanske mest svårlösta lopp.

Tipsettan

Bachelores Dream gjorde årsdebut för två månader sedan. Var klart godkänd då men med tanke på att det gått ett tag är hon ändå svårbedömd nu. Hennes grundkapacitet är dock sådan att hon kan krossa allt.

Motbuden

Ester Zonett har varit mycket bra på slutet. Distansen är inget plus men hon har förbättrat sin snabbhet – både från start och till slut – undan för undan. Trustworthy Ås hade fått tipset från ett bättre framspår.

Skrällbudet

Hur är Vitesse d’Inverne? Urkass senast men bra nog att besegra detta gäng vid form.

Spetsbudet

Little Rainbow och Leo on Line är de startsnabbaste hästarna i loppet. Vi tror att Little Rainbow håller spets – och vi tror att han körs där.

! Statistik­vinnaren

Trotteur

V75-7

Loppet

200 000 kronor har lockat några av de mest

intressanta femåringarna i Sverige.

Tipsettan

Dont Wear Pjs var mycket fin i årsdebuten. Det är inte säkert att hon är bästa hästen här men hon har haft turen att se sina främsta konkurrenter dra sämre läge. Vi tror på bra spetschans för Don’t Wear Pjs, och god chans att hon stannar där hela vägen.

Motbuden

I Won’t Dance är mycket snabb om han får spara speeden. Vid bra tempo och med slagläge inför spurten är han svår att stå emot. Select Yankee tog en del på Joke Face och Prince Tagg i vindsnabb avslutning i årsdebuten. Caballion har övertygat stort i enklare gäng i två starter i år men det är frågan om han ens får chansen att via sitt kunnande nu – läget kan innebära att han blir fast.

Skrällbudet

Det är Flicka Rigas av övriga som kan duga.

Spetsbudet

Don’t Wear Pjs.

! Statistik­vinnaren

I Won’t Dance.

Per Nicklasson