Triton Sund mot Prix d´Amerique

Av: Erik Pettersson, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TV4

Triton Sund var helt grym på Solvalla.

Då fick tränaren Stefan Hultman glädjefnatt i direktsändning.

– Vilken jäkla häst, skrek tränaren Stefan Hultman i TV4.

På förhand så trodde många att det skulle bli en duell mellan Earl Tilly och Triton Sund i gulddivisionen. Och vilken duell det blev.

”Helt fantastisk”

Earl Tilly och Åke Svanstedt kunde hålla upp ledningen från början. Triton Sund studsade till bakom bilen och var ytterst nära galopp, men Örjan Kihlström höll hästen med sina magiska händer och undvek fiasko. När tempot bedarrade attackerade Kihlström framåt och nådde positionen utvändigt med ett varv från mål. På den bortre långsidan började Kihlström att massera ledaren och i sista sväng fick han ett litet grepp. Mitt på upploppet stod det hela och vägde, men när Örjan Kihlström började köra ordentligt lämnade han Earl Tilly och de andra.

– Han är ju helt fantastisk, han gör ju kanonprestationer varje gång, sa Kihlström efter segern.

Kramade Nybrink och Almenäs

Tränaren Stefan Hultman är känd för att vara väldigt känslosam och det var inte något annorlunda i dag. Hultman stod i TV4-studion och när Triton Sund kopplade grepp mitt på upploppet så tjoade Hultman friskt i studion. Efter loppet gav han både Jessica Almenäs och Micke Nybrink en stor kram och fortsatte med att berömma hästen.

– Vilken jäkla häst. Han känns finare än någonsin nu, både i lopp och i träning.

Triton Sund har tävlat mycket flitigt på den senaste tiden – men någon vila än är inte planerad.

– Vi har ju ett intressant lopp nästa vecka, SM. Sen har vi ett bra lopp om två veckor. Sen måste han nog få lite vila.

Men någon jättelång vila kommer det inte bli för Triton Sund om tränare Hultmans planer om att ta ut honom i Prix d´Amerique blir av.

Publicerad: