Han värvas som ny sportchef på Svensk Travsport

TRAV

Färjestads sportchef Petter Johansson, 36, värvas som ny sportchef på Svensk Travsport.

Det innebär samtidigt att nuvarande sportchef Per Wetterholm blir biträdande sportchef.

– Petter kommer att hinna med mer kommunikation med de aktiva, medan jag kan ägna full kraft åt till exempel den viktiga planeringen av tävlingskalendern, säger Wetterholm.

Foto: Petter Johansson

Svensk Travsport rapporterar om ännu en ny rekrytering. I mars kom nyheten av Trav Gävleborgs sportchef Johan Lindberg blir biträdande generalsekreterare för Svensk Travsport.

”Väldigt spännande”

Nu är det även klart att Petter Johansson slutar som sportchef på Färjestadstravet för att bli ny sportchef på Svensk Travsport. 

Han tillträder den nya tjänsten den 13 augusti.

–  Det ska bli väldigt spännande och roligt att ta det här jobbet. Vi är många som älskar hästar och travsporten, och tillsammans kan vi göra sporten ännu starkare och roligare. Jag har en hel del idéer om hur det ska gå till, säger Petter Johansson på förbundets hemsida.

”Kommunikation med de aktiva”

Nuvarande biträdande sportchef Bo Hjertsson går i pension i sommar och Per Wetterholm kommer ta över hans roll.

 – Vi har sedan i vintras sökt en ersättare till Bosse Hjertsson. När möjligheten att rekrytera Petter Johansson dök upp, föreslog jag helt enkelt denna nya arbetsfördelning. Petter kommer att hinna med mer kommunikation med de aktiva, medan jag kan ägna full kraft åt till exempel den viktiga planeringen av tävlingskalendern, säger Wetterholm.