Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar.

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

Rankning: 5–9–2–3–10–11–8–6–12–1–7.

Kommentar: Pitagora Bi vann sex av tio lopp i fjol och visade framförallt fin inställning. I år har han inte startat och det är därför med stor tvekan han får tipset. Kvaltiden 12,8 indikerar att han är väl förberedd. Dreams Take Time har bakspår och det gör det svårt att tippa honom. Han är nog annars den som har visat den bästa formen i år. Maffioso Face kan vinna om han når ledningen utan att det kostar för mycket, samt körs taktiskt riktigt, bör vi kanske tillägga.

Velociraptor har visat fin form lite i skymundan i årets två starter. Han kan mycket väl blanda sig i spetsstriden men är inte beroende av den positionen för att vinna, även om han i annat fall kan behöva en snäll resa för att dra längsta strået.

DD2:

Rankning: 5–9–4–7–3–2–10–8–6.

Kommentar: Edward Ale må vara ny i klassen och grön i de här sammanhangen, vi tror ändå att han har en mycket bra chans – just den här dagen, mot de här hästarna.

Petri Puro skickar en häst som inte visat något annat än toppform i år, som är ung och under fortsatt utveckling och som har en del löpglädje kvar i sig. Det kommer att betyda mycket mot de här konkurrenterna som i många fall är väldigt svårbedömda.

Mr Picolit kan inte utnyttja sin startsnabbhet men bör ändå hamna vettigt till. Får han de rätta ryggarna på slutrundan och har slagläge när det är dags att spela ut speeden, då blir han mycket farlig. Commander Crowe tyckte man ju bara synd om senast – alla, verkligen alla, i kretsen honom borde skämmas, och inte bara lite. Men nu är det ju så att Commander Crowe, om han fungerar, är den bästa hästen.

Quinoa du Gers fick ge sig mot hårt franskt motstånd senast. de hästar som besegrade honom då hade setts med toppchans om de deltagit här. Oracle bör ha bra chans att tidigt ta sig till ledningen. Om han är fortsatt formstark och får bestämma en bit kan det hålla hela vägen. Synd att Obi Wan drog åttonde, ska bli jättespännande att se hur han står sig här.

Sportbladet