Quarcio du Chene slagen i storloppet

Publicerad:
Uppdaterad:

Björn Goops stjärna Quarcio Du Chene svek i Paris

STOCKHOLM. Björn Goops uppladdning inför Prix d'Amerique slutade i besvikelse.
Quarcio du Chene hetsade upp sig i ledningen i lördagens Prix de Bretagne i Paris och orkade bara till femteplatsen.
– Han blev för laddad och kanske får vi dra ner förväntningarna nu, säger Goop.

Under lördagen kördes det första av fyra uppladdningslopp inför världens tuffaste travlopp Prix d'Amerique i Paris.
Ende svensk i Prix de Bretagne var Quarcio du Chene med sin tränare Björn Goop i sulkyn. En outsider i loppet efter idel fina prestationer på slutet.
Den tiofaldige miljonären har visat sig effektiv med lopp på väntan i världseliten men den här gången ville Björn Goop prova en annan taktik.
Goop kom i väg bra med sin häst och tog sig omgående till ledningen i loppet som hade föregåtts av två omstarter. Men väl i spets började hästen ligga på lite väl mycket. Krafterna tog slut och en bit i på upploppet var Quarcio du Chene slagen.
Björn Goop i bilen en stund efter loppet:
– Han blev för laddad av omstarterna. Vi provade att köra i ledningen i dag men det funkade inte på Vincennes.
Annan taktik i nästa start?
– Ja, det får det bli. Plus att vi får dra ner förväntningarna lite också till kommande lopp. Varför? Han kanske inte klarar av omstarter så där. Han var lugn i de första två som inte gick iväg. Men sedan hetsade han upp sig och drog iväg och det går inte att göra så i Prix d'Amerique där det alltid är omstarter och krångel.
– Jag är inte nöjd med det beteende han hade i dag när han drog iväg så där. Så det är jag lite besviken över och det får vi hem och jobba på nu, säger Björn Goop.
Äventyret slutade med en femteplats värd drygt 30 000 kronor. Kilometertiden i mål på svenskekipaget blev 1.13,1 över 2 700 meter med voltstart.
Enkelt för Roxane Griff
Storfavoriten Roxane Griff vann loppet för Eric Raffin. Det sjuåriga stoet, tvåa i förra vinterns Prix d'Amerique, styrdes fram utvändigt Quarcio du Chene genom den sista kurvan på Vincennes och kopplade enkelt grepp på upploppet.
Bakom Roxane Griff spurtade Quoumba de Guez (Jean Michael Bazire) och Royal Dream (Jean Philippe Dubois) till sig andra- respektive tredjeplatsen.
Vinnaroddset blev 2,40 på Roxane Griff som noterade segertiden 1.12,5.
Nu återstår tre B-lopp (begynnelsebokstaven) innan det stora slaget i Paris sista helgen i januari. Prix de Bourgogne körs 8 december, Prix de Belgique 30 december och Prix du Bourbonnais 13 januari.

Mikael Wikner / Kanal 75

Publicerad: