Straffspark? Ja, men jag garderar Nuncio

Foto: Patrik Fernlund.
TRAV

Hela trav-Sverige spikar Nuncio.

Klart han har en straffspark, men jag orkar inte spricka på två hästar i hysterisk form.

Sedan blir det Stig H-show i år igen.

V75-1: Ahlsell Legends ser upplagt ut för mäster Stig H Johansson i år igen. I fjol vann han med Lover Face, inför publikens enorma hyllningar, och i år heter segervapnet Michelangelo Ås. Robert Berghs häst har inte startat på länge, men ingen kan väl tro att Bergh skickar upp Stig H i jollen om det inte är vältränat? Respekt för de äldre. Spets och slut – sen lirar vi tvilling med Petter Rags.

V75-2: Oj så fina hästar. Här finns flera individer för Oaks senare under hösten. Caddie Lisieux och Darling Mearas är super­löften som är förstahästarna men intrycket som Luck is Back gav senast var mäktigt.

Hon såg nästan otäckt kaxig ut och kan leda det här loppet hela vägen.

V75-3: Roligt spellopp med treåringarna på start och fyra­åringarna jagande 20 meter efter. Cruzado Dela Noche besegrade Tobin Kronos från utvändig position senast, hur många hästar i Sverige gör det? Nu har han en tuff uppgift och hästar som Mellby Emeralds (ledningen) och Louie Brodde (rygg ledaren) leker man inte med i sömnen. Jag streckar ett gäng.

Världsrekord senast

V75-4: EM för ston och jag tror på seger för fransk häst med svensk tränare och kusk. Anna Mix dundrade fram i jänkarvagn senast, slog världsrekord och det med krafter i behåll. Den sexåriga tjejen vill ingen möta i en mörk gränd, den saken är helt klar, och kommer hon till ledningen är det förmodligen över. Det kan dock bli strul om Örjan Kihlström laddar med D’One, så jag garderar och tar även med Some Summit. Hon förlorade som megafavorit på V75 senast – men insatsen var ändå strålande.

En eller många

V75-5: Här finns dagens drag, för jag tror Denise F.Boko vinner. Perfekt smygläge, häst i toppform och tränare Frode Hamre är mycket optimistisk. Det är en eller många i min värld och jag gillar verkligen Denise F.Boko. Spik!

V75-6: Jubileums­pokalen och Nuncio är allas favorit – med all rätt. Han vinner normalt sett, men jag har hyllat Volstead gränslöst på sistone och skulle inte förlåta mig själv om jag sprack på honom. Sedan tar jag även med glänsaren Spartan Kronos.

Någon gång lär väl även han få till det ordentligt på svensk mark. Få hästar är snyggare

i hela världen.

V75-7: Omgångens svåraste lopp avslutar, strecka så mycket du kan är min rekommendation. Favoriten Well Done la Marc är svår i voltstart och kan vara borta direkt. Gunell Palema heter min vinnare och sedan vill jag varna för superskrällen Kulani. Hon är bättre än vad de flesta tror.

Patrik Fernlunds V75-system

V75-1: 1 Michelangelo Ås (9–2)

V75-2: 3–1–4 (7–6)

V75-3: 6–2–1–8–3 (5–7)

V75-4: 6–10–8 (5–9)

V75-5: 9 Denise F.Boko (11–5)

V75-6: 6–7–2 (1–3)

V75-7: 5–3–1–15–7–6–13–8 (9–10)

1 080 rader/540 kronor

DAGENS TIPS:

1. 4 Luck is Back (Solvalla, V75-2)

Grym barfota och med ­helstängt senast. Kan ­vinna igen.

2. 9 Denise F.Boko (Solvalla, V75-5)

Har sett bländande ut. Kan få det perfekta loppet.

3. 5 Gunell Palema (Solvalla, V75-7)

Rejäl häst som jag gillar. Given i öppen avslutning.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75