Sportbladets V86-tips

TRAV

Expertens drag till miljonerna

Foto: Kanal 75

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Solvalla.

Spelstopp 19.20

TV 12 19.00

ATG24 18.00

Sportbladets expert Per Nicklasson tippar i jakten på alla rätt.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

✓ V86-1

Loppet

Att börja med en spik kan ibland kännas lite sådär mentalt, men här är vi inte speciellt oroliga.

Tipsettan

Roses Glory har haft ett par tillfällen då hon kommit från en bra

prestation för att vara lite sämre i nästa, i alla fall inte riktigt så bra som man förväntat sig. Det är väl det enda som talar emot henne den här gången – att hon skulle ha en sämre dag. Men det är frågan om ens det har någon betydelse. Från det här läget kommer hon nog att få en hel del gratis, det vill säga att hon tidigt släpps till ledningen. Därifrån behöver hon förmodligen inte spela ut alla kort. Vi har väldigt svårt att se henne förlora det här loppet.

Motbudet

Flirting Girl har egentligen täckning för att prova i ledningen men vinstchansen är kanske bättre om hon släpper till Roses Glory och försöker slå denna på speed. Oavsett taktik är det dock bra chans att hon slutar tvåa vid sunda vätskor.

Skrällbudet

Frågan är om Ski to the Max tar ut sig för fullt? Kanske borde hon i så fall ha avgjort senast. Hon ser i alla fall både fin och formstark ut.

Spetsbuden

Flirting Girl är snabb ut men trots att det är kort distans tror vi att hon är glad om hon kan få ryggen på Roses Glory.

! Statistik­vinnaren

Roses Glory.

✓ V86-2

Loppet

Tre av de betrodda i det här loppet möttes nyligen på Mantorp. Vi går emot den hästen som var stor­favorit senast, Undine.

Tipsettan

Bugatti Brick ­öpp­nade som ett lyse bakom bilen senast men släppte då till Undine som var stor­favorit. Sedan fick Bugatti Brick aldrig chansen, vi tror att hon hade lite mer sparat än det kanske såg ut från sidan och den här gången kan det vara läge att prova i ledningen.

Motbuden

Violet Hill har vi inte varit helt övertygade om men senast blev vi imponerade av henne och hennes avslutning mellan hästar efter att ha lagt bort en del på galoppen i inledningen. Det är tänkbart att hon är spetssugen. Körning mellan de två främsta i ranken kan bädda för Undine som var en besvikelse senast men säkert kommer att vara bättre denna gång.

Skrällbudet

Nouvelle Avenue är orutinerad i dessa sammanhang och behöver kanske skaffa sig lite hårdhet. Men vi blev så pass imponerade av intrycket hon gav ­senast att vi betalar för henne trots att motståndet är hårt och utgångsläget dåligt.

Spetsbudet

Bugatti Brick släppte ledningen senast. Frågan är om hon gör det nu.

! Statistik­vinnaren

Undine.

✓ V86-3

Loppet

Faye Bros kan springa 1.11 på distansen. Vem ska mäkta med att plocka ned henne från ledningen?

Tipsettan

Faye Bros fick stryk från samma läge senast men sprang då på en riktig kanon i form av Treasure Kronos. Motståndet är hårt nu också men det finns ­ingen som likt Treasure ­Kronos kan göra grov­jobbet ut­vändigt om Faye Bros och knäcka ­henne. Där­emot finns det en viss risk att hon blir av med ­ledningen och det är det som i så fall kan fälla ­henne. Vi tror dock att det är mer troligt att hon håller ­ledningen och därför blir det spik på Faye Bros.

Motbuden

Natalie de Vie är en mycket fin häst som kan ­vara tillräckligt startsnabb för att kunna hitta en fin ­position trots spåret långt ut på vingen. Spoil Me var en av kullens absolut bästa hästar i fjol. Inte lika

framgångsrik i år men måste ända räknas i alla gäng i kullen, i ljusa stunder kan hon ju alltjämt massor.

Skrällbudet

Blir Amity lite bortglömd trots sin höga kapacitet?

Spetsbuden

Faye Bros är klar spetsfavorit. Den som skulle kunna hota tror vi är Pimpinette Face om hon trycks av. Anledningen till laddning från hennes sida skulle kunna vara för att komma till spets och släppa till stallkamraten Spoil Me.

! Statistik­vinnaren

Natalie de Vie.

✓ V86-4

Loppet

Öppet om inte tipsettan är lika fin som senast.

Tipsettan

Angle of Attack har alltid sett ut som en bra häst men har ofta

varit en besvikelse. Senast var han dock mycket fin då han öppnade vasst från spåret längst ut bakom bilen och sedan vann enkelt. Öppnar han som då lär han fronta igen och det kan bli en repris på den senaste starten. Men vi sätter ett litet frågetecken för distansen och vill dessutom se Angle of Attack prestera bra åtminstone ett par gånger i rad.

Motbudet

Toddler är en väldigt fin häst men spåret är förstås inte det bästa, även om distansen innebär att det inte är lika dåligt som över kortare distanser.

Skrällbudet

Tänk om Picasso Tilly skulle få till det fullt ut?

Spetsbudet

Angle of Attack.

! Statistik­vinnaren

Fonda Boko.

✓ V86-5

Loppet

Två stallkamrater ser i första hand ut att göra upp om segern.

Tipsettan

Mellby Collector fick senast en perfekt uppladdning inför den här starten då han kunde smyga med i litet fält mot enkelt motstånd för att på lätta fötter avgöra när han spelade ut speeden över upploppet. Hårdare emot nu men när Mellby Collector är i ordning, och det ser han ut att vara, har han kapacitet att spöa tuffare motståndare än dessa.

Motbuden

Talassio har gjort det bra mot hårt motstånd hela året. Kanske når ledningen nu. Vid större gardering än de två vi har är det främst två till som gäller.

Skrällbudet

Erica har form och ett intressant läge.

Spetsbuden

Antigen Talassio eller Mellby Collector.

! Statistik­vinnaren

Mellby Collector.

✓ V86-6

Loppet

I ett bra lopp kan det vara så enkelt som spets och slut på Tobin Kronos. I en V86-omgång som kan bli favoritbetonad blir han vår tredjespik, men den vi helst hade garderat.

Tipsettan

Tobin Kronos ser mycket fin ut i sin nya regi. Att han fick stryk av Cruzado de la Noche är inte så mycket att säga om, den hästen hade haft toppchans även i det här sällskapet.

Motbuden

Den forna unghäststjärnan Chelsea Boko är på rätt väg igen. Optimistiska tongångar kring honom inför senaste starten men då blev han fast. Vilket kan ha varit väl så nyttigt för honom. Nu kan det bli bra om han bara kommer ut ur start­blocken på ett vettigt sätt. Carelin känns intressant även om comebacken senast slutade med en galopp.

Skrällbudet

Regent Zet återfinns numera i Finland där han tävlar och gör det riktigt bra. Kan ha fått ytterligare hårdhet i vårt grannland.

Spetsbudet

Vi tror att kusken prickar och placerar Tobin Kronos

i ledningen i ett tidigt skede.

! Statistik­vinnaren

Tobin Kronos.

✓ V86-7

Loppet

Stark favorit, men det finns bättre spikar.

Tipsettan

Sundsvik Mayday har bra chans oavsett position.

Motbudet

Gloria Sund ser stark ut för dagen.

Skrällbudet

Adriana Chip?

Spetsbuden

Sundsvik Mayday, Gloria Sund eller kanske Fika.

! Statistik­vinnaren

Sundsvik Mayday.

✓ V86-8

Loppet

Ett treåringslopp av yppersta klass.

Tipsettan

Super Nice har på något sätt fått dålig utdelning hittills på

sitt enorma kunnande men senast hade han uppvisning mot bra motstånd på samma långa distans som det är den här gången. Krossar allt igen?

Motbuden

Ferrari River tycker vi väldigt bra om. Rygg på Super Nice i starten är nog både bra och dåligt, det kan betyda långsam avgång men i gengäld en bra rygg i avancemanget på slutrundan. Algot Zonett är en hårding som upploppsgalopperade som trolig tvåa bakom Super Nice senast. Gareth Boko kan bättre än senast, ska aldrig räknas bort. Bucks to Burn är ytterligare en häst för årgångsloppen i höst.

Skrällbudet

Urchin är inte ofarlig om han är på topp.

Spetsbudet

External Power kanske är snabbast första biten.

! Statistik­vinnaren

Algot Zonett.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

V86

Trav