Vinstknepet: Spela emot alla experter

Mats Andersson, 52, gör kunder hos spelbutiker runt Simrishamn rika på travspel. På de senaste åren har han spelat in 25-30 miljoner kronor.
TRAV

Mats Andersson, 55, har spelat in 30 miljoner kronor – på 30 år.

I lördags slog han till igen då han spelade in 878 000 kronor på V75 till 15 andelsspelare på Preem i Simrishamn.

– Jag försöker spela tvärt emot alla experter, avslöjar succétipparen.

Sedan slutet av april har Preem i Simrishamn haft andelsspel på V75.

Förra lördagen –  när Trippeltravet på Axevalla avgjordes, föll alla bitarna på plats. Mannen bakom systemet som gav sju rätt: Mats Andersson, 55, som spelat in 30 miljoner kronor på trav de senaste 30 åren.

Totalt fick 15 spelare vara med och dela på 878 000 kronor – 58 000 kronor vardera.

”Vågar plocka bort favoriter”

Nu avslöjar Mats sina bästa knep.

– Jag försöker spela tvärtemot alla experter och vågar plocka bort favoriter. Experterna kollar på strecklistan och plockar uppifrån och ner, spikar ofta de stora favoriterna. Jag tror inte att det är konceptet om man ska vinna de riktigt stora pengarna. Jag garderar alltid upp det största favoriterna i omgången och försöker sedan hitta spikar med ett bra spelvärde, säger han till Trav365.

Under 30 års tid har Mats gjort andelssystem till olika butiker i landet. I och med vinsten i lördags passerade han över 30 miljoner kronor inspelat.

– Att ha fått dela alla dessa vinster genom åren med glada andelsköpare är verkligen underbart. När man, efter en vinst, möter personer som köpt en andel med ett stort leende på läpparna så förstår man varför det kallas ”delad glädje är dubbel glädje”.

Vad var avgörande för att vinsten skulle sitta?

– Helt klart att de stora favoriterna på förhand, som alla experter trodde skulle vinna, förlorade. Sedan att spiken Pampalo i V75-4 vann så klart. 

Var du själv med på någon andel?

– Ja självklart! Jag köper alltid en andel i de systemen jag gör, annars hade jag inte gjort dem.

”Jättekul att möta alla glada andelsköpare”

Stefan Olsson, ägare till butiken, har fått se många glada ansikten de senaste dagarna.

– Jättekul att det äntligen höll hela vägen. Det har varit jättekul att möta alla glada andelsköpare efter helgen. Jag gillar verkligen idén med andelssystem, att kunna spela tillsammans. När man lyckas vinna så här, är det verkligen härligt att kunna dela glädjen med andra.

Hur firade ni vinsten?

– Vi hade lite firande i butiken, men inte mycket mer än så. Vi får bättra på den delen till förhoppningsvis fler kommande vinster, säger Stefan med ett skratt. 

Nu på lördag avgörs V75 på Bollnäs-travet. Mats väljer att spika Sapajou i V75-5.

– Jag tror han tidigt sitter i spets och därifrån har hästen vunnit 3 av 3 starter.

Se system här nedan

Lukas Berggren