Vann 238 000 – till sommargäster

TRAV

Bensin & verkstads-butiken i Löttorp spelade in mest pengar på V75 i helgen och 106 glada andelsköpare kunde hämta ut 2246 kronor vardera

Foto: Privat

Mackägaren Peter Bruun, 54, spelade in 238 000 kronor – näst mest i Sverige – på V75 i helgen.

Vinnarna: kunderna.

– Folk är nöjda med lite extra semesterpengar, säger succétipparen till Trav365.

V75-tävlingarna avgjordes i Bollnäs i helgen och utdelningen på sju rätt stannade på 33 963 kronor. Betydligt mer pengar gick till småländska Löttorp, där Högby Bil och Mekaniska spelade in näst mest pengar i Sverige, och 106 glada andelsköpare fick dela på 238 083 kronor.

När Trav365 ringde upp hjärnan bakom systemet, Peter Bruun, 54, blev han förvånad över beskedet;

– Jaha gjorde vi det? Vad roligt! Det har varit många glada kunder inne i butiken och även om det inte blev jättemycket pengar per andel så är folk nöjda med lite extra semesterpengar. Vi har ungefär 30 stamkunder som är med varje vecka men resten av vinnarna är sommargäster så det var roligt att systemet satt just nu.

Efterlängtad vinst

Peter spelade ifjol in tre liknande vinster åt sina andelsköpare men i år har det gått sämre. Därför var storvinsten nog extra skön för de trogna stamkunderna som fick tillbaka insatser till ungefär ett halvårs spelande.

– Butiken har funnits sedan 1953 och är alltså en kombinerad bensinstation, verkstad, servicebutik och spelbutik. Här ute på landsbygden måste vi ha flera ben att stå på och själva spelet har vi nu haft i 20 år, säger Peter som spelat på V75 sedan butiken fick speltillståndet.

Det vinnande systemet, som innehöll två spikar och var på 3 780 rader, satt kvar med spik på Ceasar Sisu och Örjan Kihlström i den avslutande avdelningen.

– Det kändes bra in på upploppet när Örjan såg så nöjd ut trots regnvädret och det var en skön känsla när hästen vann. Jag använder mig av samma mall varje vecka, alltså inte samma hästar, men likadant upplägg. Två spikar, ett lopp med tre hästar, ett lopp med fem, två lopp med sex och ett lopp med sju hästar finns med på systemet varje vecka.

”Kändes bra med spik på Örjan”

Nu blev det rätt att avsluta med singelstreck men oftast försöker Peter att undvika att spika i den sista avdelningen.

– Helst har jag så mycket hästar som möjligt i slutet då jag vet att de flesta andra inte har råd med så många hästar där. Jag anpassar dock alltid systemet efter hur omgången ser ut och den här veckan kändes det bra med spik på Örjan i sista.

Han tror på sina system och har alltid minst en andel själv.

– Ja det måste jag ha, det går inte att vara utan inte. Det händer ibland att jag köper fler andelar men inte den här veckan trots att jag tyckte att det kändes bra på förhand. När jag väl köper flera andelar brukar det såklart inte bli nån vinst, avslutar en glad Peter Bruun.

Pontus Chorell & Mathias Blomquist

ARTIKELN HANDLAR OM

V75