Franske stjärnan till nordiska storloppen

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Bird Parker vinner Harper Hanovers Lopp på Solvalla
TRAV

Franske stjärnhästen Bird Parker är inbjuden till Oslo Grand Prix.
Därefter väntar Åby Stora Pris.

– Fantastiskt så klart, säger Bjerkechefen Arnlioth Heltberg.

– Det känns skitbra, säger Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen.

Så sent som 25 februari vann den franske travhästen Bird Parker Prix de Paris på Vincennes.

Nu är stjärnhästen aktuell för de nordiska storloppen.

Bjerke travbana i Oslo har fått klartecken från tränaren Philippe Allaire att Bird Parker kommer till Oslo och Oslo Grand Prix 10 juni, därefter reser troligtvis Bird Parker till Sverige, för Åby Stora Pris 11 augusti.

”Det låter väldigt positivt”

– Vi har bjudit in Bird Parker till Oslo Grand Prix och kretsen kring hästen satsar på det, om hästen är fräsch och fin så har de lagt upp en plan för hästen där Oslo Grand Prix ingår, säger Arnlioth Heltberg till Trav365 och fortsätter:
– Det låter väldigt positivt och vi har goda förhoppningar om att han kommer hit.

Bird Parker är den förste hästen som får en inbjudan till det norska miljonloppet.

– Medeldistans är Bird Parkers distans, och Bold Eagle får vi ju inte hit, så det var ganska enkelt att bjuda in Bird Parker. Det är en häst vi haft ögonen på länge och det skulle så klart vara fantastiskt, säger Arnlioth Heltberg.

”Vi har fått klartecken”

I Bird Parkers matchningsplan är det först Grand Criterium de Vitesse 11 mars som gäller, sedan Prix des Ducs de Normandie 16 maj, Oslo Grand Prix 10 juni och sedan Åby Stora Pris 11 augusti.

– Det känns skitbra, för mig är det nästan den hetaste hästen som finns i Europa, och det känns jättebra. Det känns bra att kunna bygga loppet kring ett sådant namn. Jättekul faktiskt, säger Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen.

Hur har er dialog med kretsen kring Bird Parker varit?

– Jag har inte varit i kontakt med tränaren Philippe Allaire själv, däremot så fick jag ett sms från vår franske kontakt i förra veckan, där han berättade att planen för Bird Parker var att komma hit för Åby Stora Pris efter Oslo Grand Prix. Genom från franske kontakt har vi fått klartecken, säger Jon Walter Pedersen.

Åtta storloppsvinnare 2017 00:37
ARTIKELN HANDLAR OM