”När rusningen lagt sig krossar han alla”

TRAV

Expertens tips gav 30 000 kronor i torsdags – här är hans nya system-förslag

Foto: Kanal 75
Tipsen till Halmstad Micke Carlsson satte alla rätt vid Extra V75 i torsdags. Nu bjuder han på nya tips till lördagens V75 på Halmstad.

Han sprang under sitt eget världsrekord i Harper Hanovers.

Gången efter flög han fram i Finland efter otur på vägen.

Nu är Mellby Viking ännu bättre enligt Timo Nurmos och krossar allt i Gulddivisionen.

En fräck spik jag känner stenhårt för.

Sjuan satt klockrent i gårdagens tidning. Totalt blev det 29 778 kronor tillbaka i vinst på systemförslagen här i Sportbladet. Nu jobbar vi vidare med nya klaringar inför lördagen.

Kan verkligen Mellby Viking vinna i högsta klassen över medeldistans undrar kanske många. Japp, jag börjar med att citera Timo Nurmos som jag hade ett längre snack med i veckan.

– Hästen är mycket snabbare än vad folk tror.  Har även lärt sig att öppna bättre och man kan ladda från start, det kunde man inte tidigare. Efter senaste genomköraren har han fått ännu mer speed i kroppen och är i bättre form än i de senaste starterna. Han känns mycket, mycket fin nu, sa Nurmos.

Jag har alltid gillat urstarke Mellby Viking och det här guldloppet är en lämplig uppgift att visa att han även kan vinna över medeldistans.

Nedstruken till spår nio och flera startsnabba framför som ska ladda för ledningen borgar för att Jorma Kontio kör fram i dödens när den värsta rusningen har lagt sig och sedan bombar han dem sönder och samman.

Att Mellby Viking även ”bara” är tredjehandare på strecken i skrivande stund smakar fågel.  Det här gänget slår han och är en spik jag känner stenhårt för.

Gör upp i spännande duell

Mera Timo Nurmos. Han har även med Faye Bros som är andrahandsfavorit i Stosprintern. Hon vann sitt uttagningslopp med en gäspning efter att fått dirigerai ledningen som hon ville.

– Hon hade mycket krafter kvar och tussarna kvar. Det är bästa läget med innerspår för hon är så snabb ut och om det blir hårt tempo är det bara en fördel. Jag tror att hon har bra chans sa Nurmos.

Det är säkert så men jag blev mycket imponerad av Treasure Kronos när hon sänkte Christine Sixteen från dödens senast.

Det blir två streck på kupongen och sedan  njuta av duellen mellan två toppston.

Fridericus såg fulltankad ut som fastlåst bakom Ready For More i lördags. Skulle han lyckas få ledningen är det nog slut, men chansen finns att Trust Launcher kan hålla spets från innerspår med hjälp av solfjäderseffekten.

Utifrån laddas snabba Hamras One More och mellan där är alltså Fridericus. Om det blir våldsam körning så gynnar det Divisionist som har startsnabba ryggar och har visat kanonform i stenhårda gäng. Han vinner när som helst.

Givet och tidigt streck

Den fina fyraårshingsten Malkin var favorit senast i V75 men svek då (halsinfektion). Nu är han istället löjligt bortglömd men är ett givet och tidigt streck från spår elva. Det är bra träningsrapporter och loppet är öppet.

Olivia Trot har varit duktig i två starter för sin nye tränare Johan Untersteiner. Är snabb ut och från bra läge har välkörande Paula Pettersson chansen att lägga upp loppet som hon vill. Skulle det bli stenhård körning så vill jag varna för Kirin de Zeun som då kan komma in i matchen.

Preben Sövik är säker och det skulle inte förvåna om han slår till och skräller.

Läge att gardera favoriten

Erik Adielsson brukar sällan bränna chanserna när han är favorit med en bra häst från fint läge.

Det är goda chanser att Kalle Kalas leder det här loppet från start till mål. Han var bra som tvåa i V75-finalen i lördags bakom Ceasar Sisu men jag släpper inte Tumble Dryer som har gjort starka insatser i tuffa gäng en längre tid och som slår till när som helst.

Att Erik Adielsson tar spets med Bravo Navarone från innerspåret i V75-avslutningen råder det inga tvivel om. Hästen var smällfin när han vann under elitloppshelgen och har inte startat sedan dess.

Han har dessutom aldrig vunnit över lång distans varför det frestar att gardera favoriten.

Thunder Peak har toppform och är en mycket bra stayer. Bortglömd.

Michael Carlsson

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel

V75