Redén: ”Det är klart jag siktar på Elitloppet...”

Uppvisning av Shaq Is Back på Färjestad – satt nytt banrekord

Shaq Is Back och Daniel Redén.
Shaq Is Back och Daniel Redén.

Snabbaste tiden i Sverige i år.

Utan att pressas.

Shaq Is Backs sätt att närmast jogga 1.10,4 i Karlstad på måndagskvällen fick Daniel Redén att på allvar ställa in siktet mot Elitloppet.

I lördags noterade Canaka B.F. kilometertiden 1.10,5 vid seger i Stoleliten på Solvalla som den snabbaste travaren i Sverige 2014.

En notering som alltså kapades med en tiondel på Färjestadstravet på måndagen där Shaq Is Back hade lekstuga i det inledande V64-loppet.

Den sjuårige jänkaren hade två överlägsna segrar i ryggen under mars månad. Nu kom den tredje tillsammans med Daniel Redén och frågan är om hästen någonsin sett bättre ut.

Tog kommandot direkt

Shaq Is Back fick ta hand om kommandot direkt i sprinterloppet och efter en varvning i underkant 1.11 lät Daniel Redén hästen sticka undan över upploppet.

1.10,4 över 1 640 meter är ett nytt banrekord på Färjestadstravet.

– Alla hästar springer så väldigt fort nu så tider säger inte så mycket. Men på sättet han gör det... och under 1.10,5 är det oftast bara elithästarna som kommer. Nej, det här är en häst utöver det vanliga, sa Daniel Redén.

Slogs ut i försöken

I fjol blev Shaq Is Back inbjuden till Elitloppet (utslagen i försöket). Med måndagens test i kroppen siktar Daniel Redén på ett nytt deltagande i fartfesten på hemmabanan.

Hästen fick femåringssäsongen förstörd av en halsoperation och har utvecklats vart efter i sitt nya hemland.

– Det är klart att jag siktar på Elitloppet, erkände Daniel Redén. Han var med förra året med de förberedelserna då jag inte alls hade de målen med hästen. I vinter har han lagt på sig mycket mer muskler och blivit en helt annan häst. Skulle det fortsätta som jag hoppas tror jag att han kan springa "fort".

Mikael Wikner/Kanal75

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!