Sportbladets V64-tips

Expertens spikar och drag.

Här är Sportbladets tips till dagens V64-tävlingar på Bergsåker.

Söndag 13 april.

V64-1

Rankning: 3–4–5–1–2.
Kommentar: Bara fem hästar – men vilka fina sådana! Magic By Mail kommer från seger men står stenhårt inne och ska bara inte kunna räcka. Men sedan är det ingen grannlaga uppgift att försöka skilja hästarna åt. Det är ändå klar fördel för Cool Keeper som är den klara spetsfavoriten. I sådana här lopp med små fält brukar det sällan bli någon körning. Därför är det bra chans att Cool Keeper reglerar motståndet i en snabb avslutning. Det är spikläge på honom men det innebär i så fall att man måste plocka bort såväl Pocchai som Google Håleryd och Bandit Hornline. Poochai är kanske bästa hästen. Han förlorade visserligen som megafavorit i årsdebuten men hade då en övermäktig motståndare – i form av sin egen kusk. Den styrningen var inte mycket att hänga i granen. Nu hoppar istället Erik Adielsson upp och då lär Poochai ges bästa möjliga förutsättningar i loppet. Men frågan är ändå som sagt om det räcker ända fram.

V64-2

Rankning: 4–9–10–12–6–7–2–5–1–8–11–3.
Kommentar: Above All Ås gjorde ett bra lopp senast. Stenhårt emot då men det är definitivt enklare emot den här gången. Royal Summer var fin vid segrarna i början på året men betydligt sämre senast, och därför svårbedömd nu. Det är även Quick on the Draw som har visat rätt bra kunnande men som gjorde sin senast fina insats så långt tillbaka i tiden som i oktober i fjol. När motbuden kanske inte är på topp känns Above All Ås som en bra spik.

V64-3

Rankning: 1–10–9–3–8–5–2–4–6–7.
Kommentar: Det är lustigt, vi har rankat de här hästarna så många gånger men kommer ändå inte underfund med dem. Fast så mycket kan vi säga; att Nordvanja är riktigt bra. Men hon agerar ju väldigt ojämnt numera och var svag senast. Vi ger därför tipset till Mitt Hjärtas Lilja som har fin form och står 20 meter bättre till gentemot Nordvanja jämfört med när de möttes för knappt två månader sedan. Vi lekte med tanken att helgardera, men det räcker med fem streck.

V64-4

Rankning: 2–3–10–8–14–13–15–9–6–1–11–4–5–12.

Kommentar: Ett lopp som det inte finns så mycket att orda om, i alla fall inte på ett sportsligt plan. Vi streckar fyra hästar och har då inte snålat med strecken. Vi blir förvånade om det är här vi spricker.

V64-5

Ranking: 7-3-8-2-1-4-5-6

Kommentar: Vi är sugna på att dubbla Nahar med Diamond of Ace. Men det är svårt att gå emot Elitloppsvinnaren även om han förmodligen inte är på topp i årsdebuten. Däremot är han gynnad av distansen plus att deet är lite för få hästar att runda. Därför tror vi att han fångar in Diamond of Ace till slut, även om denne är mycket formstark och även han distansgynnad. Det lär ju bli stor skillnad i strecken mellan Nahar och Diamond of Ace, men vad ska vi säga, när är det berättigat att betala för Diamond of Ace? Tja, är han streckad på neråt tio procent av kupongerna kommer vi åtminstone att fundera på det. Men här, när vi inte har tillgång till streckfördelningen, spikar vi Nahar. Indigo Broline har också gjort det bra i år, men inte slår han väl Nahar från lika start?

V64-6

Ranking: 11-12-8-2-14-15-9-10-13-5-3-1-6-7

Kommentar: Vi har mycket pengar kvar när det är dags att plita ner strecken i den sista V64-avdelningen, så då gör vi så att vi kostar på oss att ”lyxstrecka” lite med totalt nio hästar på kupongen. På DD-spelet, där vi spelar mot en favorit i första avdelningen är det svårt att få lönsamhet på nio kombinationer, så där nöjer vi oss med två streck – två formstarka hästar. Det som talar emot Che Boko och Passway Ans är att de startar långt bak, behöver inte bli så lätt att plocka längder på täthästarna.

Per Nicklasson

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!