Kajsa om storvinsten: ”Min mobil kokade”

TRAV

Tv-profilen Kajsa Gustafsson vet hur det känns att sätta alla rätt på V75 och spela in storvinsten.

I somras vann hon och vännerna närmare en miljon kronor och glädjen visste inga gränser.

– Alla i gänget satt utspridda på olika ställen. Efter sista V75-loppet kokade mobilen och batteriet tog slut av alla sms och samtal, säger hon till Trav365.

Kajsa Gustafsson är tjejen som ligger bakom två uppskattade dokumentärer inom travets värld; ”Skitamatören från Tranemo” och nu senast ”Matilda". Hon har även synts och hörts i vinnarcirkeln på Åby, som reporter i TV4 och senaste uppdraget var som travbanechef på Umåker.

I helgen är det jackpott på V75 och 77 miljoner kronor att spela om. Kajsa är en av svenskarna som vet hur det känns att vara med och nosa på miljonvinsten.

”Spelar så länge vi har pengar...”

I somras spelade hon och ett gäng vänner in närmare 900 000 kronor vid V75-tävlingarna på Eskilstuna. Utdelningen slutade på över 350 000 kronor men efter att ha valt att spela V7 fick de 2,5 gånger utdelningen.

– Vi är omkring 15 personer som har ett bolag där vi spelar V75 varje lördag. Vi betalar 1 000 kronor och spelar så länge vi har pengar i kassan. Nu när vi vann fick varje person omkring 55 000 kronor tillbaka.

Hur följde du loppen?

– Jag satt framför ATG Live. Det var så mycket den dagen så jag sprang fram till datorn och kollade loppen lite snabbt. Jag hängde knappt med. Vi hade suttit och pratat innan om loppen och jag trodde mycket på Deuxieme Picsous som vann. När han vann kände jag att det kanske kunde gå, säger hon.

Hur känslan?

– Det var en fantastisk känsla och just att vi var så många och att alla var otroligt glada. Och att vi bara hade spelat V7 och fick 2,5 gånger utdelningen. Vi har några i bolaget som är duktiga på att tippa i efterhand, när de hörde att vi hade tippat bara för sju rätt sa de; ”vad bra, ja vi får ju sju rätt så ofta”. Och så hånskrattade de. De var tysta efter det, så det var lite skönt, säger Kajsa och skrattar.

”Åby betyder mycket för mig”

Helgens V75-omgång avgörs på Kajsas gamla arbetsplats Åbytravet där hon jobbade i fyra år.

– Egentligen är Boden min hemmabana, men Åby betyder väldigt mycket för mig. Allt började på Åbytravet. Utan Åby vet jag inte vart jag hade varit i dag. Jag kom till banan och fick chansen på en gång.

– Jag började där som tv-redaktör, jag hade ingen tanke på att intervjua i vinnarcirkeln. Även om jag har växt upp med trav så kände jag att jag inte kunde stå och fråga; vad hände 300 kvar? Jag kände inte att jag hade det där nördiga språket. Så då började jag fråga om allt annat istället. Det verkade vara uppskattat, kuskar och publiken uppskattade det. Det hände otroligt mycket under de där åren på Åby.

Nadir Kronos anlände till stallet

I dag arbetar Kajsa som frilansare och pendlar mellan Stockholm och Boden där hennes familj har ett stall. Pappa Enar Gustafsson är amatör och har fyra hästar på sin träningslista. Tre av familjens hästar startade i torsdags när det var V64-tävlingar i Boden.

– En galopperade, en tappade en framsko i provstarten innan loppet och en vann, så det var ju bra. Vi var uppe till halv ett i natt då vi har köpt Nadir Kronos, en italiensk Derbyvinnare. Tanken är att vi ska tävla med honom, han är bara sex år och tjänat fyra miljoner. Vi har köpt honom av ägaren, han har varit hos Ludde nästan hela karriären med nu på slutet har han varit hos Marcus Lindgren.

– Jag känner ägarna ganska väl och de tyckte att de haft kul med honom och de vet att vi har ett litet stall på landet och pappa är med hästarna hela tiden. De ville väl att han skulle komma till ett bra hem. Många tror att det är något fel på honom, men det är det inte. I dag var pappa ute och joggade honom i snön. Vi hoppas kunna tävla på med hästen till våren, men oavsett hur det går är det kul att bara han en sådan häst i stallet, säger hon.