”Jag vill varna för honom – är ännu bättre i träningen”

TRAV

Berättar om chanserna inför dagens jackpott-omgång – 80 miljoner att spela om

Foto: Brisco Boko spurtar till seger på Boden i november i år.

Petri Salmela kan vara med och fixa jätteutdelning på Bergsåker i dag.

Av hans fyra V75-hästar är det en som tränaren tror kan överraska spelarna och fixa miljonregn.

– Jag vill varna för Brisco Boko som känns ännu bättre i

intervalljobben än tidigare, säger tränaren i ATG:s nyhetsbrev.

Foto: Petri Salmela har haft ett bra 2013 – siffrorna kan putsas till ytterligare på lördag när det är V75-jackpott på Bergsåker.

Petri Salmela är på väg att slå rekordsiffror som tränare, för första gången kan han nå 100 segrar på ett år. Just nu har han 97 segrar och i helgen kan siffrorna förbättras ytterligare.

Petri Salmela har fyra hästar till start inom lördagens V75 på Bergsåker och allra mest tror han på Beeboop Laday som vann på ett övertygande sätt näst senast, men i senaste starten blev det inte riktigt som tränaren hade hoppats.

– Kusken borde ha gått ut när de attackerade men han satt kvar och sedan blev det helt fel. Hästen drogs bakåt och var sist 300 kvar när hon fick fritt. Sedan avslutade hon riktigt snabbt och jag lovar att hon hade vunnit loppet om kusken hade gått ut 650 meter kvar. Nu var hon ändå bara ett par längder efter i mål, säger Petri Salmela i ATG:s nyhetsbrev.

”Formen är bättre än någonsin”

På lördag kanske stoet och Salmela får revansch på Bergsåker.

– Jag är optimistisk och tror på mycket bra chans. Det känns som att formen är bättre än någonsin även om hon har gjort flera riktigt bra lopp tidigare i år, bland annat näst senast. Hon är snabb ut och tål tuffa öppningar, säger han i ATG:s nyhetsbrev.

”Kapacitet för att duga...”

En som inte blir så betrodd av spelarna är Brisco Boko i V75-6, som tränaren varnar för.

– Hästen fick ett tufft lopp i V75 senast och höll tappert som sjua.

Det är en fin häst med hög kapacitet som nu står hopplöst till med spår tolv över kort distans. Men jag har fått information från skötaren i Boden att hästen kändes ännu bättre i intervalljobben i veckan än han gjorde innan starten i Vermo. Jag tycker även att han är klart bättre bakifrån trots att han har vunnit sina flesta lopp från ledningen.

– Han har kapacitet för att duga i Bronsdivisionen och man ska inte glömma bort honom. Skulle han bara ha lite tur med positionerna och att det blir hårt tempo så är han med långt framme. Det blir skor runt om som vanligt och inga ändringar.

Spela Petri Salmelas V75-hästar här