”Döpt båten efter hästen som gjorde oss 60 milj rikare”

Foto: Christer ”Chrille” Eriksson.
TRAV

Ingen har löst V75-gåtan på Åbytravet bättre än storspelaren och krögaren Christer ”Chrille” Eriksson.

För knappt två år sedan spelade han in 60 miljoner kronor på banan – inför lördagens jackpott-omgång i Göteborg bjuder han på tips, berättar om känslan att bli ensam med alla rätt och avslöjar vad han gjort för en del av vinstpengarna.

– Jag har köpt en båt och tagit hem från USA, jag har faktiskt döpt den efter hästen som gjorde oss ensamma med alla rätt, säger han till Trav365.

Nu är det snart två år sedan Christer ”Chrille” Erikssons spelgäng blev ensamma med alla rätt på V75 på Åbytravet och tog hem runt 60 miljoner kronor.

Christer följde loppen tillsammans med 15-20 kompisar på sin restaurang, som då låg på Södermalm.

Lopp för lopp fick de följa med i miljondramat som utspelade sig på travbanan utanför Göteborg.

– Jag kommer ihåg att jag höll rätt låg profil utåt, men jag sa till min partner gång på gång att det kan inte vara många kvar med chans till alla rätt, det sa jag redan efter den femte avdelningen.

– När spiken, Erik Adielsson och Cayenne Käbb, sedan vann V75-6 började man spekulera. Om det skulle vara någon kvar så trodde jag att det var någon tant som satt med någon ”syjunta-rad”. Jag hade dock lite feeling att vårt system skulle göra rent hus, och så blev det...

”Satt i NHL-lagets omklädningsrum...”

Det är inte många som kommer att få vara med att bli ensamma med sju rätt på V75, hur känns det egentligen?

– Det är en jäkla härlig känsla, men nervöst innan, så jävla nervöst. Trots att man har sett en miljon travlopp och vet hur det går till så får man torksfrossa och tror att de hästar man har kommer att förlora. Som sagt så är det en jättehärlig känsla när det är klart, men man måste ha tur, så mycket tur att det nästan är löjligt. Det finns nog inget svårare kunskapsspel i hela världen än just V75. Det är roligare att vinna när man är flera också i ett spelbolag som vi var.

– En av killarna som var med på systemet fick 6,4 miljoner kronor, han satt i NHL-laget Montreal Canadiens omklädningsrum när han fick beskedet, han håller på med de där ”Foppa”-tofflorna. Han sa till de svenska killarna i laget att han skulle bjuda dem på krogen på kvällen och hockeylirarna blev väldigt glada och tyckte det var skitskoj.

Vad har du gjort för pengarna?

– Jag har bland annat köpt en båt och tagit hem från USA,  jag har faktiskt döpt den efter hästen som gjorde oss ensamma med alla rätt, Admiral Sea.

”Flemmings hästar går alltid bra på Åby”

På lördag är det V75 på Åby och jackpott, precis som när Eriksson vann. Och givetvis kommer han spela igen för att försöka att ta hem en ny jättevinst.

– Det är min absoluta favoritbana, det har det varit sedan de införde open stretch (två extraspår på upploppet). Nu är Åke Svanstedt inte kvar i Sverige, men han var en mästare på att utnyttja open stretch, han var en jäkel på det.

”Chrille” började läsa på när startlistorna presenterades i under söndagskvällen och har några tidiga idéer till miljonfesten i Göteborg.

– Jag tycker 5 Corleone Boko i V75-4 kan vara intressant. Sida vid sida med favoriten där kan nog Jorma Kontio hålla ut och komma till spets. Kontio är precis lika överlägsen bakom startbilen som han är dålig med voltstart. Han få en jäkla fart på dem i starten med bilstart.

Vad säger du om Maharajah som trolig storfavorit i omgången?

– Jag tror inte Örjan Kihlström är så offensiv från spår 8 utan backar, då är han sårbar. Jag är lite inne på att Johnny Takter och Juggle Face kommer göra ett rejält test för ledningen, den hästen kan vara lite rolig. Annars är 2 Solvato med Veijo Heiskanen tidig.

Något miljondrag?

– Flemming Jensens hästar går alltid bra på Åby tycker jag. 10 Keeping Julia i V75-7 kan vara en skräll, det är ett öppet lopp. Det är där pengarna kommer att fördelas som det känns, senare på lördag kväll får du ringa mig när jag är ensam igen, säger Christer Eriksson och skrattar.