”Det är lätt att gå upp på morgonen nu”

avChristoffer Wickman

Foto: Mikael Wikner/Kanal 75
Sandra Eriksson, 28

I slutet av november i fjol flyttade Sandra Eriksson, 28, till 37-miljonersgården Berga Gård.

Där stormtrivs både hon och hästarna.

– Det är lätt att gå upp på morgonen nu, annars är jag ganska morgontrött, skrattar hon.

Bodenproffset Petter Lundberg ville förlänga tävlingssäsongen för flera av sina hästar.

Då öppnade han en filial på 37-miljonersgården Berga Gård utanför Eskilstuna. Det gjorde han i november i fjol.

Petter är kvar i Boden, medan 28-åriga lärlingen och travkusken Sandra Eriksson tar hand om filialen utanför Eskilstuna, totalt nio hästar.

På de dryga tre månader som teamet hållit till på Berga Gård har det blivit flera segrar för filial-hästarna, bland annat tre stycken på huvudstadsbanan Solvalla.

Både Sandra Eriksson och hästarna trivs på Berga Gård.

”Ger extra energi”

– Vi trivs väldigt bra här, det fungerar väldigt bra tycker jag. Det är väldigt kul för alla mina hästar här känns väldigt fina för dagen, och då är det extra kul att hålla på, säger Sandra Eriksson och fortsätter:
– Normalt är jag väldigt morgontrött, men nu är det kul att gå upp på morgonen, man får extra energi när hästarna känns så här fina.

Sandras och Petters filial på Berga Gård kommer att fortlöpa.

– Vi kommer vara kvar här, det rullar på så pass bra, och jag hoppas att det blir ännu bättre. Just nu har vi nio hästar här och jag är nöjd med allting.

”Blir inte överraskad”

På lördag kan det bli nya segrar för ”filialen” och Sandra Eriksson, då startar 6 Antonio America (V75-4) på V75 från Eskilstuna.

– Han känns jättebra för dagen och jag är väldigt nöjd med de lopp som han gjort på slutet. Senast på Solvalla blev allting fel för honom, men han kändes väldigt bra och gick med full fart över mål. Han känns väldigt bra i träning också och som det känns är han i jättefin form.

Hur ser du på lördagens V75-lopp?

– Jag tycker det ser helt okej ut, jag hoppas det kan bli lite tempo på loppet. Vi får se vart vi hamnar, men min förhoppning är att ta mig ut i andraspår och sedan får vi ta det därifrån.

Segerchansen?

– Jag tror ändå att han har bra möjligheter, aktuell distans gynnar honom mycket då han gillar att stånka på en längre bit och på så vis är det ändå ganska bra för oss. Det var några tuffa emot och står någon skaplig både 20 meter före oss och 20 meter bakom oss, och det är nog positioner som avgör. Men, min häst tål att göra en del av jobbet själv i loppet och jag blir inte överraskad om vi vinner detta, säger Sandra Eriksson och avslutar:
– Jag tycker ändå han gjort så pass bra prestationer på slutet att jag måste tro på honom, även om han bara har en seger i raden. Näst senast på Solvalla vinner han om han inte slappnar av för tidigt och jag tror det är positivt att han får starta på lite kontinuerligt nu.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Solvalla