Trav

Experten: ”Bland det värsta man har sett”

Av: 

Carl Wangle

TRAV

Readly Express vann på nytt världsrekord – utan att vara på topp.

Nu är han Sveriges största hopp att slå Bold Eagle.

Timo Nurmos femåring är nog den bästa häst Sverige har haft på många år.

Jubileumskvällen på Solvalla är en klassiker och en riktig publikfest.

Det är svårt att inte vilja vara på plats en sådan här travkväll.

Fartfester och rafflande lopp om vartannat.

Det var i stort sett bara Ahlsell Legends som blev ett sömnpiller.

Duellen mellan Readly Express och Twister Bi var bland det värsta man har sett och påminde om den duell som Solvallapubliken fick skåda 2002, när Varenne och Scarlet Knight möttes.

Att Twister Bi kunde utmana hela upploppet ner var helt makalöst bra.

Jubileumspokalen 2017 kan bara sammanfattas med ett ord: Magiskt!

För övrigt blev det faktiskt ett till världsrekord på Solvalla...

Det nya banunderlaget verkar vara helt ok!

Här är Sportbladets plusbetyg från Extra V75

Betyg: 5 av 5 plus

Readly Express: Vann på nytt världsrekord och fortsätter visa att han tillhör den absoluta världseliten. Timo Nurmos var dock väldigt tydlig med att han tyckte hästen inte såg som bäst ut och det kan man knappast förstå. Att vinna på 1.09,9 över distansen är makalöst bra och hur snabbt kan hästen egentligen springa när han har sin bästa dag och är i toppslag? Ingen vet...

Betyg: 4 av 5 plus

Twister Bi: Utmanade vinnaren av Jubileumspokalen hela loppet trots en position utvändigt om denne. Många experter trodde nog att det skulle vara Twister Bi som satt i ledningen in i första kurvan, men Christoffer Eriksson tog snabbt upp sin häst och litade på styrkan istället. Det visade sig vara helt rätt och Twister Bi gjorde sitt livs lopp. Vilken häst!

Betyg: 3 av 5 plus

Hotshot Luca: Sprang världsrekord över distansen och såg riktigt läcker ut. Erik Adielsson tog tidigt ledningen och sedan satte han upp ett våldsamt tempo under det sista varvet. Finske hästen gick ifrån till en säker seger och numer kan Hotshot Luca titulera sig som snabbast i klassen.

Betyg: 2 av 5 plus

I Love Paris: Dundrade runt fältet i EM för ston och vann 800 000 kronor. Det var en insats jag inte direkt såg komma... Men hästen var bra, och Takter vann åkandes. Ibland är trav svårt men hästens insats bör hyllas – att vinna storlopp på det sättet är inget annat än respekt.

Betyg: 1 av 5 plus

General Bianco: Wow, vilken svepning av Peter Untersteiner. Hästen visade enorm kapacitet för klassen och var överlägsen i V75-7. Efter en blek insats senast gick därför många emot hästen på liret – det visade sig vara helt galet. Den här travaren kommer vi få höra talas om framöver.

Your Highness: Fick visserligen öppna väldigt hårt för att komma till ledningen, men var slagen totalt redan 600 meter från mål och det var verkligen inte den stjärnhäst som vi är vana att se. Hade inte startat på länge, förklaringen? Eller sjukdom? Något fel borde det varit.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!