Trav

Storvinnaren: ”Jag blev lack”

Av: 

Daniel Söderbäck

TRAV

Missade alla rätt och var sur – fick oväntade beskedet: ”Fattar fortfarande inte”

Mannen från Stockholm var arg för att han missat sju rätt på V75.

Då fick han en mindre chock när han uppdaterade sitt spelkonto: en storvinst på 8 miljoner kronor.

– Jag fattar fortfarande inte hur det kunde bli så mycket. Det var ren tur, säger vinnaren till Kanal75.

Favoriterna svek och skrällarna duggade tätt. Det gjorde att ingen spelare lyckades pricka in sju rätt på spelformen när V75 avgjordes på Bergsåker för en vecka sedan.

Bland vinnarna återfanns bland annat tre större skrällar:

V75-1: 8 Forune Teller, 5 %, vinnarodds: 14,14

V75-2: 6 Bandit Hornline, 1 %, vinnarodds: 30,45

V75-7: 6 Feria de Mayo, 4 %, vinnarodds: 13,97.

Slutade att titta

Utdelningen på sex rätt landade på 20 689 kronor och på fem rätt blev det 856 kronor. Trots att utdelningen på sju rätt uteblev, lyckades en spelare ta hem över åtta miljoner kronor, då spelaren fick sex rätt och prickade in det rätta Boost-numret, 075.

I stället för en vinst på 80 759 kronor multiplicerades siffran med hundra. Vinsten: 8 075 900 kronor.

Vinnaren, en man från Stockholms-området, som vill vara anonym, berättar några dagar efter vinsten för Kanal75 att han var förbannad efter att ha spruckit i redan i första avdelningen – och att han till en början inte hade någon vetskap om storvinsten.

– Jag hade två hästar i första men åkte ut och då var jag inte så intresserad, jag blev lack helt enkelt. Sen efter den sjätte avdelningen gick jag tillbaka och kollade och då hade jag alla rätt utom den i första, då kollade jag på sista loppet och fick in den också. Då fick jag sex rätt och det stod 20 000 på sexorna, men jag var ändå ledsen eftersom jag missat i första. Då tänkte jag inte ens på att jag spelat även Boost, säger han.

”Det var ren tur”

Efter en stund tittade han även på det tresiffriga numret, och såg att det var rätt och gav en vinst på två miljoner kronor.

– Jag kollade säkert 20 gånger innan jag fattade att jag vunnit. Jag blev jätteglad och sprang ut till mina söner, men de trodde mig inte, säger han.

Det inte mannen visste när han rättade sin kupong var att han fått in två stycken ”sexor” och flera med ”femmor”. När han uppdaterade sitt spelkonto tillsammans med sönerna stod det i stället åtta miljoner kronor.

– Jag fattar fortfarande inte hur det kunde bli så mycket, jag är ingen hästmänniska men jag spelar ofta. Det var ren tur, säger han.

Vinnaren säger att han funderar på att ta med sig sin fru på en jorden runt-resa.

I december 2016 lyckades en familj pricka in alla sju rätt på V75 – plus det tresiffriga tilläggsnumret. Då blev vinsten 2,8 miljoner kronor.

– Det är helt sjukt, helt sjukt, man har inte smällt det ännu, sa en av vinnarna till Trav365.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!