Trav

”Hon var jädrigt bra – och överlägsen...”

TRAV

Ingves hoppade över miljonloppet i Sundsvall – gjorde succé i stoderbyt

Peter Ingves vann Danskt Stoderby med Bikini.
Peter Ingves vann Danskt Stoderby med Bikini.

Halmstadkusken Peter Ingves hoppade över miljonloppet Sundsvall Open Trot på lördagen.

Han hade lovat bort sig som kusk i Köpenhamn där han vann Danskt Stoderby i överlägsen stil med Bikini som tränas av svågern Jeppe Juel.

Danske tränaren Jeppe Juel vann sitt första derby på lördagen då Bikini segrade i överlägsen stil i stoderbyt med nästan 400 000 kronor till vinnaren.

Segertiden 1.12,3 över 2 000 meter med autostart var ett nytt rekord för loppet.

Peter Ingves fick tursamt ta över täten med Bikini då favoriten Bolero galopperade i den första kurvan.

– Hon var jädrigt bra och var överlägsen utan att jag behövde köra på henne någon gång i loppet. Synd bara att vi inte var en tiondel snabbare. Då hade det även varit danskt rekord, säger Peter Ingves som svarar i mobilen hemma i Halmstad på söndagsförmiddagen.

”Allt bara bonus”

Helgens storseger var en liten familjehistoria. Peter Ingves sambo Åsa är nämligen syster med Jeppe Juels sambo Sarah Bäckman.

– Hästen ägs av Jeppes pappa Niels och Sarah jobbar ju i familjeföretaget där nere. Jag och Åsa har lärt känna familjen under den här tiden Sarah bott i Danmark. Så allt var bara bonus i går, säger Ingves.

Lovat bort sig

För Jeppe Juel var det här första segern i ett derby. Juel körde för egen del kollegan Peter Jensens Bolero i loppet. Allt enligt danska regler. I Sverige hade det inte varit möjligt.

– Jag hade lovat köra derbyt åt Jeppe för säkert två månader sedan och hade glömt stryka bort mig från listan som möjlig kusk i Sundsvall där Micael Broberg satt upp mig som kusk på Spitcam Jubb, säger Ingves.

Under anmälningarna till loppet blev det klart att Peter Ingves var upptagen i annat land och styrningen gick i stället till Kaj Widell som slutade femma i Sundsvall Open Trot med Spitcam Jubb.

Peter Ingves har tagit många stora segrar. Just i derbysammanhang var detta andra segern.

– Jag har vunnit stoderbyt i Sverige tidigare med Fama Currit. Det här var ju inte det ”riktiga” derbyt i Danmark men stoderby är ett derby det också, säger Peter Ingves.

Mikael Wikner/Kanal75

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!