Chefen: – Jag är väldigt nöjd

De gör upp i kuskmatchen Storstjärnan uteblir

Nästa vecka gör kuskeliten upp i Björnkampen i Boden.

Namnen är spikade och sportchefen David Zimmer är otroligt nöjd.

– Kanske rent av den bästa upplagan någonsin, säger han.

Det är 43 år sedan som man startade med Björnkampen. En klassisk kuskmatch där många toppnamn slåss om titeln. Kampen som går av stapeln den 3 augusti i Boden kommer dock i år ha något färre kuskar. Tio jämfört med tolv.

Men även om det är ett par som saknas – är det inga dussinnamn som möts. Och David Zimmer tycker man lyckats bra.

– Ja, jag är väldigt nöjd. Det är en bra mix och väldigt hög nivå på kuskarna. Kanske rent av den bästa upplagan vi haft av Björnkampen. Målsättningen var givetvis tolv kuskar men det var ganska tunt anmält en tid före anmälningsstopp och i samråd med svensk Travsport så valde vi att ändra till tio hästar per lopp. På så sätt vässar vi loppen och få bättre kvalité, säger han till Travronden.

Stora namnen

Till start kommer bland annat Ulf Ohlsson, Örjan Kihlström och Christoffer Eriksson – Sveriges mest, näst mest samt femte mest vinstrika kuskar i år. Därtill kommer den italienska legendaren Giampaolo Minnucci, 50, som vunnit både Elitloppet och Prix d’Amérique två gånger vardera. Men det finns även namn som är nya för den svenska travpubliken. Ryssen Genadii Bolshakov ska visa vad som krävs för att vara en toppdriver på andra sidan Finland.

Ingen Bazire

Någon som dock lyser med sin frånvaro är Jean-Michel Bazire, det franska esset som det tidigare ryktades skulle komma. Inte minst i fransk media.

– Vi hade egentligen inte fått fullständigt klartecken, men visst lät det så från franskt håll. Tyvärr har vi inte fått ihop de praktiska detaljerna kring Bazire.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!