”Löjligt man ska behöva gissa...”

TRAV

PETTERSSON om: Sena informationen om utrustningen Nuncios oroande insats Veckans tips

Björn Goop är förbannad.

Det är jag – och säkert hundratusentals med mig – också.

Nu är det dags för travtränarna att ge spelarna, som betalar hela kalaset, information om balans, huvudlag och vagnar i väldigt god tid.

Det är rent löjligt att man på tävlingsdagens förmiddag ska sitta och gissa balanser och vilka vagnar hästarna ska tävla i.

Björn Goop tog upp detta i sin senaste ”Björnkollen” och delade ut svidande kritik till sina kollegor.

Jag håller med honom.

Speciellt under sommarmånaderna, när vi överlag har fina banor i Sverige, bör varenda travtränare i landet kunna meddela balans, huvudlag och vilken vagn hästen ska tävla, flera dagar i förväg.

ST och ATG: Inför en regel för detta och hitta ett smidigt sätt för tränarna att kunna få ut den informationen tidigt. Glöm inte att det är spelarna som betalar kalaset.

Oroande insats av Nuncio...

Duellen mellan Nuncio och On Track Piraten på V75, som haussades rejält i media i förra veckan, slutade i ett rejält magplask i lördags.

Kihlström maxladdade Nuncio från start, men kunde oväntat inte ta sig förbi On Track Piraten och El Mago Pellini. Då tog han upp sin supertravare (varför då?) som är van med att gå fram som ett Amtrak-tåg i loppen och som trivs bäst utan rygg i högsta möjliga fart.

Väl i ryggar sprang Nuncio och bröt rejält, men inte ens när On Track Piraten började kippa efter luft 500 meter kvar till mål agerade Kihlström, nej, han väntade med attacken till On Track Piraten var nere i promenadfart.

Avslutningen var sedan godkänd, men hästen kunde inte rå på vinnande Kadett C.D. och Thai Broadway plockade längder på honom...

En rejäl bortkörning av Nuncio, eller var det så att Kihlström inte tyckte hästen var som bäst? Jag gissar på det sistnämnda, vilket oroar inför framtiden.

Läs på och ta betalt

Våren här är och det gäller som spelare att leta efter hästar i den främre träffen när loppanalyserna är igång.

Många klagar på: ”Det är omöjligt att ta något bakifrån, ledarna ramlar undan och det är blir så lätt”. Trams. Läs på i stället – och ta betalt på det ni ”vet”.

I lördags vann många hästar i den så kallade främre träffen. Vad hände? Jo, det blev en ensam vinnare som tog hem 23 miljoner kronor. Nog kan det skrälla fast det är snabba banor.

✓ Veckans tips

1. 3 Wilda Fille (V86-3)

Har jag följt ett tag och det är en fartfylld rackare. Felfri måste han vara svårslagen.

2. 9 Aries de Vie (V86-4)

Spurtade sylvasst mot bra hästar senast och trivdes med barfotabalansen. Kan få ett perfekt lopp därifrån.

3. 10 Moni To Spare (V86-8)

Såg urläcker ut på barfotabalans i årsdebuten. Vågar inte ta bort honom, trots att han möter maffige Starzinner.