”Känns verkligen som det lossnat”

1 av 2 | Foto: Håkan Arvidsson
TRAV

Håkan Arvidssons ”fyndköp” Basic har vunnit på Vincennes och är på väg upp i Stoeliten.

Ett annat köp Arvidsson gjort är The Swede – som på lördag jagar seger på V75.

– Han har tagit tid på sig, men nu känns det verkligen som han börjat hitta rätt, säger Håkan Arvidsson till Trav365.

När Håkan Arvidsson köpte stoet Basic på internetauktion så inledde hon med tre raka segrar för Björn Goop.

Ett annat köp som Håkan Arvidsson gjort är The Swede, och inför dennes debut för Björn Goop i fjol så ”viskades” det om vassa träningsrundor.

Lika lätt inledning för The Swede som för Basic har det dock inte varit, och det dröjde ända till fjärde starten innan det blev seger.

På lördag jagar The Swede sin första V75-seger – och enligt Arvidsson är man nu på rätt väg med hästen, efter en strulig inledning.

”En häst vi trodde på”

– Det har krånglat en hel del med The Swede sedan vi köpte honom och det har tagit tid för honom, han har galopperat ett par gånger och det har inte riktigt fungerat, säger Håkan Arvidsson till Trav365 och fortsätter:

– Men den senaste månaden tycker jag att det har varit en enorm utveckling på honom, och senast hade han mod att avgöra till slut trots en resa utvändigt ledaren och han gjorde det med bomullen kvar i öronen och gott om krafter sparade.

Vad tror du om 3 The Swede (V75-4) i Eskilstuna på lördag?

– Man har ju trott på honom tidigare utan att han levererat, men gör han om senaste insatsen ska det vara bra segerchans. Det var en häst vi trodde på när vi köpte honom, men det har som sagt tagit tid och det är först den senaste tiden som det känns som det plötsligt lossnat för honom, säger Håkan Arvidsson och avslutar:

– Tidigare har jag varit livrädd när han fått gå i ledningen eller utvändigt ledaren för det känns inte som han haft skalle för det, nu har han plötsligt fått tillbaka den och det är inte så vanligt.